Sein serieåpning for oss, fjerde kamp for Drøbak

Det å åpne fotballsesongen så seint som 7. mai er ikke vanlig kost, og i utgangspunktet er "oppkjøringen" i norsk fotball mer enn lang nok med sine 3-4 måneder. Egentlig skulle vi åpnet tidligere, men kampene har blitt flyttet fordi motstanderne våre har slitt med å stille lag på søndager. Også for oss er dette tidvis en utfordring, da den store majoriteten av våre damer er født i årene 2003-2005 og er avhengige av deltidsjobber. I mai kommer i tillegg konfirmasjoner. 

For Drøbak var dette deres fjerde seriekamp, selv om bare tre av disse blir tellende ettersom Begby har trukket seg fra serien. Drøbak hadde før denne kampen tapt 2-3 mot SFK (en av favorittene til å vinne 4. div), vunnet 9-0 mot Begby og 6-0 mot Rapid Athene/Sprint Jeløy. Vi forventet dermed å få testet oss defensivt i denne kampen. 

Sjansefattig kamp - null scoringer

Med null scoringer blir sjelden referatet noe særlig hurramegrundt og hæla i taket, og vi går dermed kjapt gjennom. Laget vårt var som følger: 

Pietschner 

Sperre Andreassen(C) - Fjellstad - Hagen-Tafjord

de Wit - Obrtinca - Haugesten - Rekdahl - Andrádottir

Eriksen - Vikran

På benken hadde vi: Rosell, Holtet og Bekkevold. 

Vi var med andre ord 14 damer denne kampen, og manglet flere av de som er med å kjempe om en plass i startelleveren. 

Vi gikk som vanlig ut i et høyt samlet press i 3-5-2, og ønsket å vinne ballen høyt i sone 2 og 3. 

Drøbak hadde en meget solid og trygg midstopper, som var deres kaptein, og som stod for mye av det oppbyggende spillet deres. Hun klarte også noen ganger å dra av vårt første pressledd, som førte til at det oppstod rom. Samtidig fulgte midtbanen vår godt opp, og det var fint lite Drøbak skapte. Det nærmeste de kom var når de hadde noen halvfarligheter grunnet en rask og driblesterk høyrekant som satt vår venstre midstopper på prøve mange ganger, og vi måtte justere ved å trekke Klara på vår venstre wingback lenger ned i banen. Farlighetene var aldri større enn noen innlegg, men der var alltid Johanne Fjellstad riktig plassert og ryddet unna. 

Vi skapte heller ikke stort, men kom til noen halvsjanser ved Vikran, som vi tror hadde scoret dersom hun hadde hatt litt flere treninger i beina, og ved innbytter Rosell som drar seg fint fri, men som får litt skrå vinkel. Hun tvinger allikevel frem en god redning fra Drøbaks keeper. 

Alt i alt bærer kampen preg av at det er lenge siden forrige kamp for oss, faktisk godt over en måned siden sist, og vi er litt rustne med ball. Defensivt fremstår vi solide, bortsett fra den nevnte perioden i første omgang hvor vi blir kjørt litt på vår venstre side. Vi er fornøyde med å holde nullen mot en motstander som har scoret veldig mye mål i sine forrige kamper, og tar med oss det videre. 

Stjerner

Vi har ikke HA-pøkkær, men vi deler ut ttif.no-stjerner:

*** Johanne Fjellstad. BB, mange viktige brudd, trygg og god med ball, god til å lese spillet og en trygghet for de andre rundt seg med farten sin. Melder i pausen at hun kanskje må gå av da hun fortsatt er litt tett i brystet etter sykdom, men får tilbakemeldingen "Neia..", og står kampen ut. 

** Mari Haugesten. Legger ned x antall meter, og skulle nok selv ønske at hun hadde på seg løpeklokka. Balanserer midtbanen godt, kommuniserer og er "navet" i laget. 

* Mari Sperre Andreassen. Vinner de aller fleste duellene hun er i, og er trygg med ball. Går enkelte ganger litt i "Marimodus" når hun plutselig skal finne på mye rart utover i kampen, men vi tilgir fort. 

Mer erre i grunn ikke å si om denne kampen. Ganske godt oppmøte på tribunen, og det takker vi for! 

Neste kamp for damene er borte mot Trosvik førstkommende søndag 14. mai kl. 14.00. Den fjortende klokka fjorten. Da skal vi også prøve å få tatt noen bilder til referatet, så det ikke blir fullt så gørrkjedelig som dette. Håper også at vi kan skrive om noen gållær vår vei.