Kvik/TTIF/BIL - Trosvik: 3-0 (1-0 til pause)

Målscorere: Cajsa Eriksen(2) og Johanne Fjellstad

Før dagens kamp var vi allerede vinnere av vintercupen. Vi skulle møte Trosvik, som det endte 0-0 mot på bortebane i en frustrerende kamp. Det var forøvrig den eneste kampen vi ikke har vunnet i årets vintercup. Dette skulle vi "revansjere" i dag, og vi skulle vise oss fra en bedre side enn vi gjorde i den kampen. 

Vi stilte med følgende lag i 3-5-2:  

K:Inga Bråtekas (J17) (debutant)

HMS: Mari Sperre Andreassen (C) 

MS: Johanne Fjellstad

VMS: Linda Bokerød 

HM: Leona de Wit

HSM: Sofie Hauge-Johansen

DM: Mari Haugesten

VSM: Eline Rekdahl

VM: Kaja Femtegjeld

S: Cajsa Eriksen

S: Mia Dybedahl (J17)

Innbyttere: Gresa Obertinca (45 for Dybedahl), Ida Jensen (30 for Rekdahl), Nora Bekkevold (30 for Femtegjeld), Elida Holtet (30 for Hauge-Johansen). 

Inga Bråtekas (f. 2007) stod sin første kamp for damelaget, og hadde ikke altfor mye å gjøre, men var veldig trygg og god med beina når vi spilte oss ut bakfra. 

Tidlig scoring - en forbannelse? 

Kanskje litt rar overskrift, men allikevel nok en riktig beskrivelse av den første omgangen. Allerede etter 3 minutter fikk vi en scoring ved Cajsa Eriksen, som virkelig har funnet målformen. Leona de Wit slo en perfekt corner som Johanne Fjellstad flikket videre, og Cajsa Eriksen var på plass som den målsniken hun er. Leona ble i forrige referat sammenlignet med en klegg, og det er derfor også på plass med en lignende sammenligning for Cajsa, nemlig "gjedda i sivet". 

Utenom dette skaper vi ikke stort i den første omgangen, og vi går oss ofte fast, spesielt på vår høyreside. Trosvik stod høyt, men presset heller ikke høyt, og vi sleit med å straffe de for nettopp dette fordi kvaliteten på det vi gjorde ikke var god nok. Vi prøvde å løfte litt mer i bakrom for å få de til å falle av mer, slik at vi skulle få mer mellomrom å spille i, men kvaliteten og timingen på de lengre pasningene var dessverre ikke gode nok i den første omgangen. Dette snakket vi om i pausen, og justerte. 

Langt bedre 2. omgang! 

Gresa Obertinca kom inn som indreløper i pausen, mens Sofie Hauge-Johansen gikk opp som spiss sammen med Cajsa. Og Gresa skulle raskt være toneangivende på en for henne litt uvant posisjon. Hun ble spilt opp på egen banehalvdel, passerte ledd og dro av press opptil flere ganger. Hun slapp Cajsa elegant gjennom med en god ball, men dessverre satt den ikke akkurat denne gangen for gjedda. Gresa har meget gode tekniske ferdigheter, men vi har ikke før denne kampen fått det så mye ut i kamp. Denne gangen fikk vi involvert henne mye mer i en ny posisjon. 

13 minutter ut i den andre omgangen får Trosvik straffe for en hands hvor ballen treffer armen til en av våre spillere på veldig kort avstand. Litt billig, men grei straffe, dersom den samme listen hadde blitt fulgt også noen minutter etterpå den andre veien. Uansett, Inga Bråtekas skulle holde nullen i sin debut, og vi velger å tro at det var hennes utpsykende blikk som gjorde at Trosvikspilleren skjøt over. Vi får etter dette en stor sjanse når Leona igjen slår en god corner som treffer Sofie, men som dessverre går rett på keeper. 

Etter 22 minutter spilt av den andre omgangen tar Mari Haugesten med seg ballen i rom, vekter en meget god ball gjennom til Leona, som finner Johanne, som på dette tidspunktet har blitt flyttet opp som indreløper. Johanne gjør som hun pleier når hun blir flyttet fram i banen; scorer mål. Hun plasserer ballen høyt og langt nok ut mot siden til at Trosviks gode keeper ikke rekker bort. 

Etter 31 minutter skal også innbytter Nora Bekkevold presentere seg, og kaster et innkast rett gjennom Trosviks forsvar. Ballen detter ned bak Elida Holtet, og gjedda i sivet var klar til å hogge igjen. Fra ingensteder dukker Cajsa Eriksen opp, og setter ballen utagbart nede i hjørnet for keeper. Nora setter opp Cajsa noen minutter senere med et godt innlegg mellom forsvar og keeper også, men denne gangen ble det dessverre ikke mål. 

Gjennomgående i andreomgang er at vi er flinkere til å spille de enkle korte pasningene for å dra på oss litt press, som igjen gjør at det åpner seg mer mellomrom. Vi var også bedre til å variere mellom når vi slo opp i fot på våre spisser, og når vi løftet i bakrom. Helt sentral for dette var Mari Haugesten, som leverte en meget god kamp, og spesielt god i 2. omgang. Med fare for at Mari har nesa i været resten av kvelden kan vi i denne kampen kalle hennes en slags hybrid mellom Kanté og Pirlo. 

Alt i alt er vi fornøyde med gjennomføringen av vintercupen, der vi scoret 16 mål og slapp inn 3. 

Dagens stjerner: 

*** Mari Haugesten. Dominerte, og spesielt god i den andre omgangen. 

** Cajsa Eriksen. 2 mål igjen, og som alltid veldig god i press, omstilling og gjenvinning. 

* Deles mellom Johanne Fjellstad og Gresa Obertinca. Begge to for andreomgangen de leverte som indreløpere, både med og uten ball.