Kvik/TTIF - Rapid/Sprint: 2-1 (1-0 til pause)

Som skrevet i innledningen var forutsetningene før denne kampen klare; med seier ville vi være vinnere av vintercupen. Det klarte vi! 

Aller først: Damelaget meldte seg på vintercupen for å få spilt det vi så på som "treningskamper" mot motstand fra samme divisjon som oss, og vi har brukt disse kampene som nettopp det. Vi  har gitt rikelig med spilletid til alle, og utprøvd spillere på ulike posisjoner, i en, for mange, ny formasjon. Vi har til nå spilt 5 kamper i vintercupen, scoret 13 mål og sluppet inn 3. Alle de tre målene vi har sluppet inn har kommet på dødball, i de to oppgjørene mot dagens motstander. 

I dagens kamp var vi i utgangspunktet kun 12 spillere fra damelaget. Lørdager har vært en utfordring fordi vi har mange unge spillere som jobber mye helger, og denne helgen var intet unntak. 10 forfall fra de som "vanligvis" er med. Vi hadde også med Mia Dybedahl og Stina Johnsson fra J17 (født 2007), slik at vi ble 14 spillere. Kent og Pål (oppmann) var ikke helt koordinert før kamp, og derfor hadde vi ca. hundre liter kaffe og femti kilo frukt, og noe ble selvsagt da servert til det besøkende laget. 

Vi startet med følgende lag: 

På benken hadde vi: 

Kristine Ryland (første kampen i 2023)

Mia Dybedahl (J17)

Stina Johnsson (J17)

Den første omgangen utartet seg slik den har gjort i de fleste kamper for oss. Vi styrer kampen og har soleklart mest ball, og skaper noen halvsjanser og helsjanser. En god og våken Rapidkeeper avverget noen halvskumle gjennomspill. Rapid gikk ut i høyt press, og det var tydelig at dette ikke var noe vi var vane med periodevis i den første omgangen, og vi sleit litt med å spille oss ut. Vi har fortsatt litt å jobbe med når det kommer til relasjoner, og en felles forståelse for hvor vi skal posisjonere oss, men det er heller ikke så rart ettersom vi fortsatt ikke har møtt et høyt press. Ca. halvveis i omgangen er vi heldige som ikke får utvisning på vår keeper Emma Pietschner, som nøler litt, går litt, nøler litt til, og så går i hundre på utsiden av 16-meteren og feller en Rapidspiller på vei gjennom. Dommer nøyer seg med gult, noe vi skal være takknemlige for. Det meste av farligheter vi skaper kommer på vår høyreside når vår høyre indreløper for dagen, Leona de Wit, setter fart og kommer seg rundt og til innlegg. Cajsa Eriksen har et strålende headeforsøk, som var centimetere unna å bli en meget sterk scoring når hun møter et hardt innlegg og header i en fin bue mot lengste. Dessverre går den over. 

Bilde: Målscorer Cajsa etter scoringen. 

Rett før pause, rundt 43. minutt, skal imidlertid Cajsa få scoringen sin. Spissmakker Sofie Hauge-Johansen gjør en sterk prestasjon nede ved cornerflagget og kommer seg fri. Hun slår et strålende innlegg som Cajsa først avslutter rett på keeper som må gi retur, men Cajsa er våken og plukker opp sin egen retur. Cajsas fjerde scoring i vinterserien, og hun viser at formen begynner å nærme seg til sesongstart. Cajsa og Sofie viste flere prov på en god relasjon de to i mellom på topp. 

I pausen gjør vi tre bytter. Kristine Ryland tar plass på venstre wingback, Mia Dybedahl kommer inn på topp, og Stina Johnsson kommer inn som høyre midtstopper i trioen. 

Dybedahl skal ikke bruke lang tid på å presentere seg, og allerede etter ca. 2 minutter av den andre omgangen scorer hun med en god hard avslutning nede til høyre for keeper. Dette kommer etter at Mari Haugesten på sin strålende førstetouch etter et langt utspill sender henne gjennom. De første ti minuttene av den andre omgangen er lovende, og vi styrer, Leona er tilbake på "godplassen" på sin høyre wingback og kjører som vanlig rundt med venstrebacken til Rapid. Som Totto sa til Kent på sidelinjen: "Hadde jeg spilt mot Leona hadde jeg blitt drittlei og fått gult kort temmelig raskt". Leona lykkes ikke nødvendigvis alltid med den første driblingen, og har ikke alltid helt oversikt over hva som er rundt seg, men har en helt egen evne til å alltid vinne ballen tilbake igjen med en gang dersom hun mister den. Den beste sammenligningen vi kan gi er nok denne:

Se for deg en varm sommerdag hvor du bader i halvbrunt ferskvann. En klegg setter seg på hodet ditt, men du rekker å vifte den bort. Så setter den seg på panna di, men igjen klarer du å vifte den bort før den stikker. Den kommer tilbake, setter seg ved øret ditt, og du dukker hodet under vann for å bli kvitt den. Du tar hodet over vann, og tror du er kvitt den. Så stikker den deg rett under øyet, uten å vise noen tegn til sympati. Omtrent slik er det å spille mot Leona. En god gammel klegg. Men man liker å ha klegger på sitt eget lag, da.

Men, selv om vi styrer, sliter vi som vanlig på den siste tredjedelen når det kommer til valg og effektivitet. Vi skaper mange sjanser, som vi alltid gjør, og dét er svært positivt! Vi kommer oss til gode innleggsposisjoner hvor vi har muligheten til å velge 45, og hvor vi har muligheten til å slå innlegg mellom deres keeper og forsvar, men innløpene stemmer ikke overens med innleggene. Den største muligheten får Gresa Obrtinca når hun har kommet inn igjen for en skadet Mia, men hun er akkurat for seint ute på et innlegg som ruller langs mållinjen. 

Rapid scorer på en corner som de skrur rett i mål over vår keeper, og etter dette forløper kampen seg kaotisk. Dette var forøvrig det tredje målet vi slipper inn i årets vintercup, og alle tre har vært på dødball mot Rapid, som var et meget fysisk lag. Vi er litt rufsete, mister ballen litt unødvendig noen ganger, og får noen overganger mot oss, og som et enda bedre lag kanskje vil straffe oss hardere for. Men, omstillingene våre og den defensive jobbingen er som alltid god, og Rapid skaper ikke mange farligheter allikevel, og det gjør at vi rir i land en 2-1 seier, og dermed også seieren i vintercupen! 

Stjerner

*** Cajsa Eriksen, scoret et fint mål, har en strålende heading, god i omstilling og press og lar ikke forsvaret til Rapid få fred. 

** Mari Haugesten, tilfører viktig ro i laget, vinner mange baller og plasserer seg klokt. Leverer en fin assist til Mia sin scoring. 

* Leona de Wit, herjer på sin høyreside i andreomgang og er forferdelig slitsom å møte. Kan jobbe med valg med ball, og har noen ganger muligheten til å gå innover i banen for å skyte i stedet for å alltid søke rundt på utsiden. 

Neste kamp

Lørdag 25. mars skal vi møte Trosvik i den siste kampen i vintercupen. Den går "hjemme" på Dærn stadion kl. 14.00.