KVIK/TTIF - Begby 4-0

Laget: 

Emma P

Ida J - Mari S(Nora 30 min) - Linda (Vilde 30 min)

Leona(Gresa 45) - Sanna  - Mari H(Kaja 45 min) - Eline - Klara

Cajsa(Johanne 30 min) - Sofie(Elida 30 min)

Vi møtte på Tistedalen Stadion i god tid. Silje hadde kutta frukt og kokt kaffe til både Begby og oss, mens Pål hadde ordnet drakter og sørget for at alt var på stell. Kent tok seg en liten snus av typen LD Salmiak White, og det var god stemning i garderoben før match. Denne kampen var en kamp vi skulle gå ut og styre, og vi skulle ikke gå i den samme fellen som mot Trosvik der vi undervurderer motstanderen. 

Den første scoringen kom allerede etter 7 minutter. Eline slo en knallgod corner, og femsjøvindens baron, Mari Haugesten, headet ballen kontrollert i mål. Corneren var en gave fra tantebarnet til sin tante. Enklere sagt, Mari Haugesten er altså tanta til Eline Rekdahl. Men det betyr ikke at Haugesten er gammal, asså. 

Vi ruller opp flere gode angrep og nesten-sjanser i perioden etter dette. Spesielt Sanna Bjerrum Meusburger er aktiv og mye involvert. Det skulle imidlertid ta 32 minutter før neste scoring kom, og dette var en mønsterscoring. Helt fra vår egen keeper gikk det på ett-touch gjennom alle leddene, fra stopper, til midtbane, til spiss Sofie, som på sin førstetouch trer videre gjennom Cajsa, som scorer kontrollert. Det står dermed 2-0 til pause. Forandringene som ble gjort i pausa er skrevet i lagoppstillingen, så det gidder vi ikke skrive en gang til. Du får bla deg opp og lese selv.

I andreomgangen fortsetter vi, og det er egentlig nesten bare ett mål på banen. De få farlighetene Begby skaper er det vi som gir de, men da er Pietschnerveggen på plass og nekter scoring. Det skjedde forøvrig en gang i førsteomgang også.

Vår 3-0 scoring kommer når Klara vinner igjen ballen høyt i banen. Klara hadde også en veldig god kamp denne kampen. Først som venstre wingback, men kom enda mer til sin rett som indreløper. Klara vinner igjen ballen høyt i banen, og setter den uttagbart over keeper.

4-0 scoringen kommer når Gresa, som også hadde et friskt innhopp som vår høyre wingback, slår et hardt innlegg inn som keeperen til Begby fanger. Eller, som keeper til Begby fanger, og deretter mister mellom beina. Der viser Johanne seg som den målsniken hun er, og tupper ballen over linja.

*** Sanna BM, mye involvert, veldig god både med og uten ball. 

** Klara, trussel som både wingback, men virkelig god som indreløper. 

* Emma P, bedre og bedre kamp for kamp. Trygg og god med ball i beina nå, og prater og gjør forsvaret foran seg bedre. 

Begby - Kvik/TTIF 0-4

Lørdag reiste vi til Begby for å møte de på deres hjemmebane. Begby ville ikke gjengjelde tjenesten vår, så her var det ingen frukt og kaffe. Det valgte vi imidlertid å klage litt høylydt internt på, og til slutt kom det en meget hyggelig dame bort til oss med både kaffe og kaffekopper. Kent kunne plassere LD Salmiak Whiten fornøyd, og konstatere at den jo smaker best med litt kaffe attåt. Og ikke nok med det. Mari Haugesten er skadet, men møtte opp allikevel, og hadde attpåtil med seg et helt brett med nybakte kanelboller. Dét er eksempel til etterfølgelse, det! 

Spørsmålet før kamp var: 

Vi kan avsløre at de 96% fikk rett. 

Nå var i alle fall nullstilling viktig, og Pål skulle i alle fall ikke fryse på sidelinja:

Vi stilte med følgende lag: 

Emma P

Stina J(J17) - Viona(J17) - Linda

Leona - Emma B - Michelle - Eline - Vilde

Cajsa - Johanne

Innbyttere: Mari Sperre (45 for Stina), Gresa (45 for Viona) og Kaja (45 for Vilde). 

Denne kampen skulle vise seg å bli en skikkelig enveiskjøring, og enda mer enn den forrige. Emma Pietschner var knapt borti ballen med hanskene i løpet av kampen, men fikk brukt føttene litt til gode igangsettinger, da. Stort sett kom disse igangsettingene fra våre egne tilbakespill. I denne kampen fløt det veldig bra for oss, og vi rullet opp angrep på angrep på angrep. Vi har imidlertid litt å gå på når det kommer til effektiviteten. 

Allerede etter 8 minutter kom det første målet. Keeper Emma Pietschner rullet ut på Stina på høyre stopperplass, hun tok med seg ball noen meter, dro på seg press, og slapp ballen til Emma B. Emma B løftet ballen elegant gjennom til Cajsa, som var på hugget i dag. Hun tok med seg ballen et sted mellom 10 og 30 meter, detaljer husker vi ikke, og satt ballen kontrollert forbi keeper. 

Vi rullet opp angrep på angrep, og ballen var knapt på vår halvdel i den første omgangen. Viona og Stina fra J17 viste fin ro de gangene Begby slo langt over de, og begge håndterte det eksemplarisk. Spesielt på vår høyreside, omdøpt til riksvei de Wit eller Leonas Highway for anledningen, kjørte vi på. Vi kom oss til innleggsituasjon og 45 grader på rullende bånd, men vi har litt å jobbe med både når det kommer til innleggskvalitet, og bevegelse og besluttsomhet i boks. Men, det andre målet kom nettopp etter et innlegg fra høyre. Michelle gjenvant en ball høyt i banen, slik hun gjorde ved flere anledninger, tredde enkelt ut på Leona. Leona løftet et innlegg inn i boks, og etter litt god gammal klabb og babb dukket Vilde fra motsatt wingback opp og nærmest chippet ballen i en bue over keeperen.

Vi gikk med 2-0 til pause, men det kunne vel vært minst 7 eller 8. I pausen ble det gjort noen forandringer. Viona og Stina fra J17 leverte en god kamp og takket for seg. Da flyttet vi vår potet Johanne ned i midten i treeren bak, og Mari Sperre kom inn på den høyre bak. Gresa kom inn på topp, og Kaja kom inn for Vilde, som også hadde gjort en god kamp.

Laget i andreomgang så dermed slik ut:

Emma P Mari S - Johanne - Linda

Leona - Emma B - Michelle (Vilde 25 min) - Eline - Kaja

Gresa - Cajsa

Andreomgang utspant seg stort sett som den første, hvor vi kontrollerte kampen, men kvaliteten og konsentrasjonen falt litt i mindre perioder av denne omgangen, som kanskje er naturlig i denne situasjonen. 

Etter en time spilt kom 3-0. Emma P finner Leona på Leonas rånevei, og Leona finner Cajsa, som setter inn 3-0 og dermed også sin andre scoring for dagen.

Cajsa kunne også hatt hattrick denne dagen: Leona trer henne opp en gang til med en perfekt ball på et perfekt timet løp fra Cajsa. Cajsa triller ballen kontrollert forbi keeper, og benken jubler. Men, ballen treffer dessverre helt på innsiden av stolpen, og Begby fikk klarert. 

4-0 kom allikevel til slutt. Gresa, som på dette tidspunktet hadde byttet posisjon med Kaja og spilte venstre wingback, slo en nydelig crosser over til Leona. Leona fant Emma Bjørneby (som ikke scoret i dag), og Emma slo et innlegg vi tror var et skudd perfekt inn til Kaja Femtegjeld, som jo hadde byttet posisjon med Gresa. Vi skulle sagt det var en taktisk genistrek å bytte plass på disse to, men det fant de ulydige damene ut helt på egenhånd, så de får motta genierklæringen. Gresa kom seg også til et par andre skuddposisjoner hvor hun fikk brukt den magnumen av en høyreslegge ho har, men dessverre var kun kraften på skuddene god, mens presisjonen var midt på keeper. 

*** Leona, kjører høyresiden hele kampen, og er et helsike å møte også i gjenvinning. En fryktelig irriterende og slitsom spiller å møte, men også fantastisk å ha på sitt lag. 

** Cajsa, leverer to flotte mål, og har gode bevegelser som gjør at hun skaper enda flere sjanser. 

* Michelle, rydder som hun alltid gjør, og spiller trygt og godt. Sprer trygghet til de rundt seg. 

Alt i alt har vi hatt to gode gjennomkjøringer, med til sammen 8-0.