Trosvik - Kvik/TTIF/Berg: 0-0

Torsdag 2. mars reiste damelaget til Trosvik for å møte deres damelag. Vi var best hele kampen og styrte den, men klarte dessverre ikke å omsette sjansene til mål. Kampen endte dermed 0-0.

Laget:

Emma Pietschner

Mari Sperre Andreassen(C) - Johanne Fjellstad - Linda Bokerød

Klara Andradottir - Leona de Wit - Mari Haugesten - Eline Rekdahl - Vilde Hagen-Tafjord

Gresa Obrtinca - Cajsa Eriksen

Inn kom: 
Elida Holtet
Frida Rexten
Ida Jensen
Michelle Myklebust Håkonsen
Emma Mauritzen
Kaja Femtegjeld var også med i troppen, men var småsyk og ville stå over.

 

Ed - Kvik/TTIF/Berg: 4-5 (0-2 til pause)

Allerede lørdag var det ny kamp. I solskinnet, men i en sur svensk vind, reiste vi til Ed for å spille mot Eds damelag. På forhånd så vi på Eds hjemmesider at de hadde ca 40 spillere, og et støtteapparat bestående av 8 personer. Utover det visste vi ingenting om hva vi skulle møte.

Vi startet med følgende lag: 

Emma Pietschner

Mari Sperre Andreassen - Johanne Fjellstad - Ida Jensen

Leona de Wit - Emma Bjørneby - Mari Haugesten(C) - Eline Rekdahl - Klara Lif Andradottir

Cajsa Eriksen - Sofie Hauge Johansen

På benken var: 

Emma Mauritzen

Nora Bekkevold

Linda Bokerød 

Vilde Hagen-Tafjord 

Gresa Obrtinca

De første ti minuttene bar preg av at dette var den andre kampen på tre dager for hele elleveren minus Emma B. Intensiteten i presset manglet litt, og også bevegelsen uten ball offensivt, der vi spesielt sleit med å finne de gode bevegelsene i bredden, mellomrom og bakrom. Allikevel skapte ikke Ed noen sjanser i denne perioden, og vi hadde grei kontroll. 

Etter 10 min, litt småjusteringer, og damer som tok seg selv i nakken hevet vi oss betraktelig, og de neste 35 minuttene er noe av det bedre vi har levert så langt i oppkjøringen. Presset satt, og vi vant stadig ball, eller hadde gjenvinninger, i gode posisjoner høyt i banen. Cajsa og Sofie hadde gode samtidige bevegelser, og de ble også satt opp i gode posisjoner av Emma Bjørneby og Eline Rekdahl. Dessverre har ikke siktet blitt helt justert enda, og vi skylder på at damene har tilvendt seg Femsjøvinden. Klara Andradottir leverte også en veldig god førsteomgang etter å ha blitt litt justert. 

Det skulle imidlertid ta hele 30 min av omgangen før den berømte bobla sprakk, eller før det gikk hull på byllen, eller på engelsk:"Hole in the boil". Vi fikk frispark på rundt 35 meter, og Mari Sperre "Slegga" Andreassen har spilt i sur svensk vind før, så ho la ballen elegant uttagbar for keeper, helt oppunder tverrliggeren direkte fra frispark. 

Ikke mange minuttene etterpå snappet Cajsa "sniken" Eriksen opp et løst tilbakespill og satt inn 2-0. 

Som nevnt var vi nå inne i en god periode, og resten av førsteomgangen var preget av total dominans av de norske på svensk jord. 

I pausen gjorde vi to bytter. Linda Bokerød kom inn for Ida Jensen, og Vilde Hagen-Tafjord for Leona de Wit. 

Det tok bare 3 minutter før ledelsen økte. Emma Bjørneby, som i dag var lagets bestedame, satt inn et skudd fra ca 16 meter etter å ha blitt godt satt opp fra Sofie Hauge Johansen. Om feiringen stod i stil med målet får vi nesten la publikum avgjøre. Men, rett etter avsparket etter målet slo Ed en strøken lang ball ned langs vår venstreside, og satt ballen i kassa. Plutselig var Ed farlige, og det stod 3-1. 

Innbytter Emma Mauritzen gjorde etter ca en time spilt en god soloprestasjon etter å ha tatt i mot et innkast med brystet, vendt bort en Edspiller, og satt ballen kontrollert ned i hjørnet. Noen på benken sa: "Åååh, det der kommer vi til å få høre om mye!". Flott scoring av en ny signering for sesongen.

Så blir det bekmørkt en periode, og Ed henter altså opp 4-1 til 4-4 på ca et kvarter. Vi sliter med å justere treeren og wingbackene våre riktig, og de kommer seg til innlegg ofte, og markeringene våre henger heller ikke med. Men, dette er jo treningskamper, og det er greit at vi også får noe vi må trene mer på. 

Heldigvis dukker Linda Bokerød opp på en corner, slik hun har gjort i over 30 år, og header inn 5-4 før kampen tar slutt.

*** Emma Bjørneby

** Klara Lif Andradottir

* Eline Rekdahl

Alt i alt er vi fornøyde med oppkjøringen så langt, og det er fremgang å spore hele tiden. Eller, nesten hele tiden da, og litt tilbakegang i de 15-20 minuttene i andreomgang i siste kamp. 

Hvis du vil støtte damelagets botkasse som går til sosiale formål kan du kjøpe lodd av de ved å klikke på denne lenken

Vi takker både Trosvik og Ed for kampen, og for eksemplarisk mottagelse på begge plasser, med både kaffe, frukt og svenske punchrullar! 

Neste kamp for damelaget er på selve kvinnedagen hjemme mot Begby kl. 20.00, før vi allerede lørdag igjen skal møte Begby på nytt, denne gangen på bortebane. Kampstart lørdag er 14.00.