Før kamp var vi få damelagsspillere, med 10 tilgjengelige og 21 som meldte forfall til denne kampen. Med hjelp av spillere fra J17 stilte vi allikevel et slagkraftig lag. Viona Quranolli, Mia Dybedahl, Hannah Malkenes og Selma Lie Pettersen, alle født i 2007, og Kira Haugland født 2008 viste alle at de kunne bidra godt også på seniornivå. 

Vi stilte med dette laget (3-5-2)

Emma P

Mari S - Johanne - Linda

Leona - Eline - Mari H - Hannah - Selma

Sofie(C) - Gresa

Innbyttere: Mia, Kira, Viona, Nora og Marie.

Målscorere: Marie B(Gresa), Johanne(Leona) og Nora(Marie B)

Førsteomgangen bar preg av vi styrte spillet og skapte sjanser, men sleit med å score. Spesielt farlige var vi på vår høyreside, der Leona kom til gode innleggsposisjoner. Sofie var også veldig god i et par oppspillssituasjoner der hun var feilvendt. Men, tross spillets gang slapp vi inn to enkle mål på dødball, og til pause stod det dermed 2-0 til Rapid.

Pausepraten bestod av at vi egentlig var best på banen og skulle fortsette sånn med noen ørsmå justeringer. Kent hvisket til Totto: "Dette ender 2-3". Og Kent skulle vise seg å være en spåmann.

Inn i pausen  kom Kira, Viona, Mia og Marie. Den andre omgangen gikk vi ut å styrte igjen. Etter 60 minutter kom Nora inn for Eline og Gresa kom inn igjen for Sofie, i tillegg kom Linda inn for Mari H, som gjorde at vi flyttet Johanne opp sentralt som 6er. Så fikk vi endelig hull på byllen:

Gresa satt opp Marie Bekkhus som fra skrå vinkel nydelig curla ballen via tverrliggeren og i mål. Ikke lenge etterpå slo Leona en perfekt corner inn i feltet som Johanne krangla over streken. Vi hadde på dette tidspunktet kampen i vårt spor, men måtte også vokte oss for noen gode enkeltspillere på Rapid. Johanne balanserte midtbanen fint og satte ved flere anledninger opp medspillerene sine i gode posisjoner på sin første touch. 3-2 scoringen kom da Marie Bekkhus dro seg fri på venstre siden og slo et farlig innlegg som høyre vingback Nora løp i mål med magen. Nora uttalte etter kampen at dette var hennes første scoring NOENSINNE!

Alt i alt var dette en god start for ny sesong for damene. Og litt ekstra skryt rettes til Kira som tross at hun er født i 2008 viser at hun også tåler dueller og tempo på seniornivå. Hun viser også god ro med ball i situasjoner hvor mange ville vært stresset. Alle J17-spillerne viste at de er godt skolerte og har fin ro med ball.

Bestemannspremien gis til Johanne Fjellstad som var bunnsolid som midtstopper og viste også at hun kunne gjøre en veldig god jobb som 6er. Prestasjonen ble også kronet med en scoring. Johanne er også førsteårs senior.

 

Neste kamp for damene er torsdag 2. mars borte mot Trosvik.