Femsjøcupen - en oppsummering

Postet av TTIF Fotball den 30. Aug 2018

TTIF J 13 vant Femsjøcupen på første forsøk på straffer.

Femsjøcupen ble arrangert for 19. gang dette året. Nydelig vær, glade ungdom, trenere, dommere og dugnadsfolk bidro til en vellykket helg. Styret, SU og andre rundt klubben har gjort en formidabel jobb i forkant og underveis. Dette er mange dugnadstimer, men en helt avgjørende jobb for TTIF. Tistedal stadion var helt strålende begge dager og de som står på for stadion fortjener en stor klapp på skuldra. 

En episode fra helga som forteller litt om dugnadsinnsatsen, på godt og vondt, er denne. Litt over en time før G 14 skal ut å spille finale på hjemmebane, blir Trond Karlsen observert lugn og fin der han vasker doer i hallen. "Vi får jo bare forsøke å bidra der vi kan". Dette sier mye om Trond, men også litt om at det hadde vært fint med noen flere hender å fordele oppgavene på. 

Femsjøcupen er en viktig inntektskilde for fotballen. Dette er penger som brukes på utstyr, dommere, baneleie og så mye annet gjennom året. Femsjøcupen er, og skal også være, en merkevarebygger, et samlingssted og en happening. Dette er også viktig. Femsjøcupen har gjort TTIF kjent i flere kroker av Norge og Sverige. Tilbakemeldingene på cupen er gode. Mange booker allerede neste års cup nå. 

Dugnadsinnsatsen har vært strålende blant de som har stilt opp, men dessverre merker også TTIF at det blir enklere og enklere for mange å la være. For å nå målsetningen for Femsjøcupen 2019 er vi avhengig av å mobilisere flere enn nå. Klubben har noen tanker om hvordan vi skal få til nettopp det. Gjennom innsats på foreldremøter og informasjon tror vi at det kan lykkes. 

Femsjøcupen var i 2017 dårlig besøkt og cupen bar preg av for få påmeldte i hver klasse. Dette var bedre i 2018, der det var to klasser med seks lag og to klasser med åtte lag. Det førte til to grupper i alle klasser, noe som skaper en spennende cup. Dessverre måtte G 15 trekkes et par uker før cupen, da lag nummer seks meldte seg seg på akkurat da et annet meldte seg av på grunn for få påmeldte. 

Dommerne får alltid skryt på Femscjøup. Selv om det alltid er enkelthendelser som kan diskuteres, er inntrykket til gjestene at dette er en cup med gode dommere. Tore Hagberg er dommeransvarlig og hadde i år med seg fem dommere. Dommere med godt humør og evnen til å beholde roen er en forutsetning for den gode stemninga på stadion. Spesielt er det verdt å merke seg den unge dommeren, Hanne Sjøquist. Hanne er et forbilde og en dommer som kan inspirere klubben til å utvikle unge dommere. Dette arbeidet vil Tore ha ansvar for fremover. 

Til neste år er det naturlig at vi har en målsetning om å være tilbake på topp. 40-44 lag, flere gjester på overnatting, en mer interessant sportslig utfordring og en større dugnadsinnsats som igjen skaper et større overskudd. Jobben med dette har allerede startet. Lyst til å være med å arrangere en herlig cup? Ta kontakt med fotball@ttif.no, så kan vi dra lasset sammen! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.