Referat fra 06. 04.

Postet av Old Boys den 7. Apr 2019

Tema: Tur til Sverige!


Da Halden ble grenseområde mellom Danmark/Norge og Sverige i 1658, ble ladestedet Halden et livsfarlig sted å bo for befolkningen. De neste årene angrep Sverige, og folket måtte tåle ufattelige lidelser. Nordmennene svarte med stygge hevnaksjoner inne i Sverige, noe vi sjelden snakker særlig høyt om.

Nå er det gudskjelov andre tider, og lørdag opplevde oldboysgjengen i TTIF norsk-svensk kulturutveksling på sitt beste! Vi besøkte fotballvenner i Trollhættan, og vi kunne ved midnattstid vende tilbake til Halden og Tistedal i en oppløftet stemning, og med styrket tro på menneskeslektens framtid.

Først tok vi toget kvart på ni om morgenen. Alle rakk toget, selv om Hasse ankom perrongen samtidig som toget parkerte. Etter å ha hygget oss i selve byen, startet fotballturneringen klokka to, og vi stilte med to og svenskene med ett lag. Følgende kunne et par timer etterpå titulere seg som både nordiske og europeiske mestere:

Bjørge, Ulf, Tom Herman, Hasse, Frode, Anders, Trond N. og referenten.

Det hele ble en herlig fight, og jeg kunne nevne mange kostelige situasjoner. På fremmed parkett måtte vi finne oss i litt andre regler, blant annet skulle vi plutselig ha en keeper i mål. På vinnerlaget stod Ulf i mål for første gang, og datoen var ikke hvilken som helt, men 66-årsdagen hans. Etter å ha hatt saltstøttetendenser den første kampen, avsluttet han med noen helt avgjørende inngripener, ja faktisk også med en tunnel på Michael. En annen oldis, Jan F., scoret for øvrig hele seks mål, og han fulgte senere opp som en klar vinner på banketten. Våre svenske venner var helt fantastiske mot oss, og Pelle fulgte oss rundt hele dagen, og passet på at vi ikke gikk oss bort. Etter turneringen var vi på spa i samme bygning, et fantastisk anlegg med seks idrettshaller! Sverige har fortsatt noe å lære oss! Vi avsluttet på et hyggelig utested med nydelig mat, rikelig med drikke og dype samtaler om det meste! Halv elleve kjørte vi buss hjem, og da vi stoppet utenfor Kongens Brygge ved halv ett-tiden, var alle enige om at dette hadde vært “en højdare” , og at vi selv er en makesløs gjeng!

Helt til slutt må vi takke Trond N. som er Europas beste reiserarrangør. Uten han hadde vi ikke fått oppleve denne superdagen. La meg til sist sitere noen linjer fra en gammel landeplage, fra dansebandet Gluntan. De minner oss på hvor heldige vi er, og at vi må glede oss over at vi har hverandre:“La oss leve for hverandre

og ta vare på den tid vi har

la oss leve for hverandre

livet selv vil gi de rette svar.”


Bj. N.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline