Referat fra 27. november

Postet av Old Boys den 27. Nov 2021

Styret (Ulf) avlyste old boysen 27. november grunnet en trist melding om dødsfall av en av klubbens sentrale personer.


Pga avlysningen og ikke noen runde, gikk da Bestemannspremien til undertegnede.


John Harald - referent (på prøve)

Tipping 27.11

Postet av Old Boys den 27. Nov 2021Referat fra 20. november

Postet av Old Boys den 20. Nov 2021

Som Jan Eggum synger ; Ja, så e det på’an igjen, på’an igjen!

15 spillere + en noe optimistisk Bjørn N (kommer tilbake til dette) møtte opp til dagens dyst og poengene ble : 19 til Rødt, 11 til Blått og 10 til Gult.

Rødt lag seiler ytterligere i fra på tabellen, og dette til stor frustrasjon hos Gult lag. Michael, som vanlig, forsøker og faktisk lykkes med flere tunneler i dag og når Frode «bøtter» inn mål så blir det mange poeng. Anders scorte flere mål i dag men stort sett når han var på utlån hos Blått lag og Bjørge kommenterte høylytt at han kunne godt score noen mål for eget lag også 😉 Bakover er Reidar dønn solid og de slapp ikke inn mange mål i dag !

Hos Gult var det en merkelig runde, da alle spillere var tilstede og for første gang på måneder tapte de første kamp mot Blått, noe som for øvrig var til glede for tilskuerne på tribunen. Ulf står og humrer for seg selv ute på banen, Dag Morten tror han fortsatt jobber ordensavdelingen i Politiet og Kjetil fikk ikke til sitt vanlige spillregister da han sannsynligvis både har brukt og bruker mye energi på å selge seg inn som den nye treneren i Kvik (ref bilde i HA med pekefinger på egen brystkasse når det er snakk om alternative Kvik trenere i hjembyen) 😊 Ellers så var det usedvanlig mye munnbruk av negativ art fra det Gule laget i dag, og mesteparten var mellom egne spillere. Både Hans Petter og Trond N var tydeligvis frustrerte underveis, til stor glede for mange andre. Hadde det ikke vært for Jan F som keeper så hadde det ikke blitt mange poengene i dag, og til alles store forundring så gikk han ned i full spagat opptil flere ganger! Selv ikke heltids-turnere hadde klart det samme !

Hos Blått lag, som må takke alle innleide spillere fra de andre lagene, så ble det en god dag med 11 poeng. På grunn av sykdom, jakt og skader (de to siste ikke forbundet med hverandre…) stilte kun 3 spillere (etter hvert 2…) opp til første kamp i dag, og Espen spilte med blå-svart fot etter stygge taklinger fra forrige runde men han stiller opp med blod, svette og tårer for laget. Jarle hadde skadet seg stygt under en av Blått lags sine treningsøkter tidligere i uka, og kunne faktisk også dokumentere dette med bildebevis! Rune måtte kaste inn håndkle underveis da han tråkket kraftig over og ble lagt på benken med ispose både rundt ankelen og på hodet 😉Eller så må det nevnes at undertegnede hadde en fantastisk dag, med både flere utsøkte målgivende pasninger og opptil flere scoringer hvor den siste mot Rødt (med Michael i mål) går inn i historiebøkene. Som Gul benk (Ulf+Bjørn) sa ; når har du endelig fått ditt gjennombrudd – det tok bare 11 år !

Så tilbake til Bjørns optimisme ; Dag Morten spurte om ikke Bjørn kunne blåse ut lyset på bordet. Og joda, han blåste og blåste men lyset var ikke levende men et «moderne LED lys», og så vidt vi vet så står Bjørn og blåser der nede ennå 😊

Trond E sender for øvrig en hilsen fra Spania, hvor han takket for vanning av blomster (ref tidligere referat) og han hadde skaffet seg billett til Barcelona-Espanyol i kveld! Håper han tar med noen tips hjemover – det trengs 😉

 

Runden ble igjen avsluttet med kaffe, gode samtaler og bestemannspremien gikk i dag til Bjørge hvor han fikk tips av Morten om at han kunne bruke innholdet i vinflaska som blandevann til konjakken……

  

Oppsummerer med et kort sitat som gjelder ALLE old boysere :

Ruth Gordon (Engelsk skuespiller/forfatter) ; Never give up. And never, under any circumstances, face the facts.

 

God helg!

John Harald / Referent – på prøve
Tipping 20.11

Postet av Old Boys den 20. Nov 2021Referat fra 13. november

Postet av Old Boys den 13. Nov 2021

Fra SNL (Store Norske Leksikon) :

«Diktatur er en styreform som karakteriseres ved ekstrem grad av maktkonsentrasjon hos den eller de styrende og svært liten grad av frihet for de menige borgere.

Det er vanlig å omtale ulike typer diktatur alt etter hvor mange (eller hvem) de styrende er, og hvor fullstendig fraværet av frihet er.

Er makten konsentrert hos én diktator, taler man om énmannsdiktatur, eller enevelde, for eksempel Adolf Hitler i Tyskland, Josef Stalin i Sovjetunionen og Francisco Franco i Spania.» 

Her kommer også definitivt Styret (Ulf) inn på lista etter et sjokkerende innspill før dagens old boys runde! Han «ønsket» at lagene skulle være som de er i dag for all fremtid !!!! Mulig han har glemt gjennomsnittsalderen på eget lag…. som er på +60 år 😉 

16 spillere + Jan Egil møtte opp til dagens runde, og alle tilskuerne på tribunen fikk oppleve både store høydepunkt men også noen skikkelige bølgedaler.

Poengene ble 17 til Rødt, 12 til Blått og hele 7 poeng til Gult lag, og Rødt lag tar nå over tabelltoppen.

Hos Gult lag var det mye taktikkprat før hver eneste kamp, men de gjorde stort sett stikk motsatt av hva de ble enige om… Ulf som keeper??? får nyte resten av helgen med blå-ræv da han reddet et skudd med baken etter å ha snudd seg lynkjapt fordi ballen var skummel😊  Dag Morten utviste et giga-talent på triksefronten, da ballen rakk å rulle både opp og ned på begge leggene og tilbake ned foran slik at han trygt kunne spille videre…. og det uten å vite selv hva han gjorde….  Legendarisk! Situasjonen går egentlig ikke an å beskrive med ord, da dette er en typisk 60 års episode på fotballbanen, så det blir lenge til neste gang…

Ellers må Jon Petters utsøkte tunnel på Bjørge nevnes, som igjen ble til et flott mål. Bjørge står kanskje og snurrer nede på parketten ennå da også Trond N kjørte en tunnel på ham rett etterpå 😉

Den store utfordringen på Gult lag i dag var nok keeperplassen da de fleste var rett og slett redde for ballen !

På Rødt lag må igjen Bjørge nevnes! Han var virkelig i kampens sentrum med sine 2 tunneler (i mot) og flere lurte på om han faktisk skulle ut i kiosken å handle, selv om vi vet at denne ikke var åpen… Det må også nevnes at han rettet opp med et klassemål noen sekunder etter, så helgen blir nok ganske bra allikevel. Ellers må Anders sin heading som ble mål nevnes! Ingen forstod hvordan han klarte å score med en slik heading når undertegnede i tillegg var keeper, men vi alle husker Maradonas «Guds hånd» i VM kvartfinalen i Mexico 86 mellom Argentina og England…. Scora Frode i dag? Usikkert, men uansett så var de ganske blide etter å ha tatt over tabelltoppen.

På Blått kjørte Rune eget show i feltet når han var keeper. Han trikset, skjøt mot eget mål, og reddet med en glimrende klarering😊 Han trenger verken medspillere eller motspillere for å lage en underholdene fotballkamp 😉 Jarle var som vanlig veldig aktiv sammen med Espen og reddet mange poeng for Blått i dag. Jarle kommenterte også til undertegnede at det er faktisk lov til å ta/redde ballen med hendene når man er keeper! Godt innspill som tas med videre!

 

Runden ble igjen avsluttet med kaffe, gode samtaler og bestemannspremien gikk til Tom Hermann som hadde Nord Europas råeste sovesveis for anledningen.

 

Avslutter med et sitat fra Peter Ackroyd (Engelsk forfatter) ;

«Det er med fotball som med sex, alle bevegelser kan forutsies og er av ganske begrenset antall.»

 

God helg !

John Harald – Referent på prøve

 

 

 

 
Tipping 13.11

Postet av Old Boys den 13. Nov 2021Referat fra 06. 11.

Postet av Old Boys den 6. Nov 2021

20 ungdommelige gamlinger var på plass i Tistedalshallen lørdag morgen, og alle bidro til en heidundrende forestilling for dem som befant seg inne i bygningen. Både før, under og etter treninga var stemningen på topp, slik den alltid er!

For dagens referent ble det hele et lite sjokk, da hovedreferent John Harald måtte ha vikar. Merk dere begrunnelsen: “Jeg må reise til Kapp på Toten for å vanne blomstene til Trond Elnes fordi Trond er på interrail en måned i Italia, blant annet for å lære om forsvarsspillets finesser”.

Sånn kan det gå. 

Uansett var De Røde best denne lørdagen, med 15 poeng, mens De Gule og De Blå begge kriget seg til 10. 

De Blå er et merkelig lag. Her strekker ikke bildet med høye fjell og dype daler til. John Harald var både saltstøtte i mål og rimelig fornuftig som utespiller. Rune har roet seg med årene, men viste gamle takter da han “tatoverte” Morten i dagens første duell med et svært blodrødt merke oppe på leggen. I tillegg slo han til med et forferdelig selvmål. Espen scoret for øvrig nesten med hodet, og dermed er vel det meste sagt om denne gjengen.

De Gule manglet Kjetil, men fikk tilbake en gammel traver, nemlig Haldens dyktigste og mest sympatiske banemann: Dag Morten. Han gjorde nesten ikke en feil, noe som er historisk for hans vedkommende. Ulf gjorde også comeback, fornuftig og overraskende lett i steget. Morten, Hans P., Trond N. og Jan leverte også på øverste hylle, sammen med referenten som var lagleder i verdensklasse.

Hos De Røde var Reidar som vanlig den mest konsentrerte og sindige. Den minst sindige og avbalanserte var A-lagstrener Anders. Han holdt et tretten minutters foredrag om et frispark han mente han skulle ha hatt. Han fortsatte med ti minutter til under kaffen. Dette var faktisk så ille at De Røde nå står i fare for å få kallenavnet “Kaklelaget!” 

Hva så med dagens vinlotteri? Vikarreferenten ble dagens vinner, noe han ble synlig glad for etter en formiddag med store påkjenninger.

God helg til alle!

Bjørn N.