Referat 30. oktober

Postet av Old Boys den 30. Okt 2021

I høstmørket denne lørdags morgenen møtte det opp 15 blide old boysere + Dag Morten og Jan Egil, og de to sistnevnte diskuterte faktisk hvem av de to som var den snilleste spilleren tidligere i karrierene!!! ALLE som har sett begge i noen kamper forbinder ingenting og absolutt ingenting som har med snillisme å gjøre der !!

Poengene i dag ble 15 til Gult, 12 til Rødt og 11 hederlige poeng til Blått lag.

Gult lag vant runden, men er i søkelyset til Norges fotballforbund etter en usedvanlig stygg episode av Jan F på slutten av en av kampene. Dommersjefen i Norges fotballforbund, Terje Hauge, er kontaktet og det forundrer ingen om det blir kraftige reaksjoner i ettertid. Selv om Jan F tydelig formidlet at han kun hadde laget 1-ett eneste frispark på 10 år, og tillegg beskylder referenten for å lage opptil flere frispark hver gang! Makan ! Ellers var det utrolig artig å se Kjetil slite litt i starten, hvor han heller ikke klarte å lure referenten på baken med en av sine mange finter…… Men, som vanlig når Kjetil får «positive» tilrop så skjer det et eller annet…. og han briljerer med både knallpasninger til Morten som scorer, og scorer selv flere «classy goals».  Var også artig å se Jon Petter svømme rundt på parketten etter å ha snublet i noen bein hos motstanderen 😉 For øvrig, èn spiller (nevner ikke navn) på laget nevnte flere ganger under runden at det lukta fryktelig sterkt Cognac...., som ingen andre forstod, men det viste seg å være fra spillerens egen munn....... 

Hos Rødt, med Henning J som ny spiller, ble det en helt grei dag på jobben. Men poengene kom ikke uten stygt spill her heller…. Reidar på etterskudd mot Kjetil hvor han klinker til mot ankelen og ikke forstår hvorfor i det hele tatt noen snakker om frispark? Ellers var Anders i kjempehumør, etter seieren til A-laget borte mot Ås i går og plassen i 4. div til neste år er sikret 😊, og det ble scoret flere mål etter flott angrepsspill hvor Bjørge fikk æren av å putte mange av de i mål.

Hos Blått lag var det igjen Jarle og Espen som sørget for poeng med flere mål, og i dag må Tom Hermann spesielt nevnes som en knall-keeper med mange super-redninger. Ikke umulig at han havner mellom stengene på siste A-kamp mot Selbak….. Anders var i alle fall imponert!  Et annet høydepunkt var når Jarle drar av nesten hele det Gule laget (3-4 stk) slik at de faktisk sitter på parketten med fliser i baken, og han fyrer av ett skudd – dessverre rett på utsiden av mål…. Uansett, et minne for hele helgen 😉

 

Som vanlig ble runden avsluttet med gode samtaler, kaffe og bestemannspremien gikk til Dag Morten som ikke spilte!

 

Avslutter med et legendarisk sitat fra Nils Arne Eggen under forberedelser til Mesterligakamp på Lerkendal som varte noe lenger enn mange av spillerne ønsket…..:

Mini: Kan vi ikke avslutte treningen, jeg har vært her siden kl. 12!

Eggen: Hold kjeften på deg, Mini. Jeg har vært her siden 1960!

 

God helg !

John Harald / Referent – på prøve0 Kommentar

Tipping 30.10

Postet av Old Boys den 30. Okt 2021


0 Kommentar

Referat 16. oktober

Postet av Old Boys den 16. Okt 2021

NB! Ingen Old Boys runde neste helg den 23.10

 

«It's hope in hanging snore», sa Nils Arne Eggen da skotsk presse lurte på om RBK bare kunne gi opp Mesterligaen og legge seg flate for Celtic i 2001. Det var bare Rune Bratseth og noen nordmenn til som dro på smilebåndet da ingen forstod budskapet!

Håp er det derimot mye av på Old Boys rundene, og i dag var det flere uvante situasjoner med 16 spillere + Ulf (som har vondt et eller annet sted – igjen….), Bjørn (som ble dratt ut av Klepperskauen på morrakvisten) og Dag Morten (som ikke huska hvorfor han var der) som «støtteapparat» til både eget og andre lag!

Ulf og Bjørn fikk tips om å sette seg helt oppe over 2.etg på tribunen da likheten var slående med Statler and Waldorf fra Muppet show.


Poengene ; 14 til Gult, 13 til både Rødt og Blått, så det ble etter hvert (og heldigvis) en jevn runde.

Gult lag var virkelig i flytsonen i starten og var nok litt for høye på seg selv underveis….. Dog, Trond N skulle vel hatt en soleklar straffe da Michael brukte alle sine biceps og triceps muskler for å rive han ned i egen boks…. Men, straffe? Neida, Trond N hadde en 4-5 rumpehopp på parketten mens han skrek seg hesere… Gult lag var også så selvsikre at de satt Kjetil i mål i troen på at de skulle leke til seg poeng, men slik ble det ikke! Og det selv om Jon Petter tok dykkersertifikatet etter en liten kakk av undertegnede…. Onde tunger sa at nå var veien helt åpen både til Hollywood og Bollywood 😉

Hos Rødt lag var alle på plass, og starten var vel også brukbar her, men det gikk litt tråere etter hvert og vi andre koste oss når Bjørge og Anders diskuterte så hele området overhørte deres fotballfilosofier😊 Ellers putta de Reidar i mål, etter Frode hadde vist seg litt redd for ball, og overraskende for flere av oss var han faktisk god i mål!!!

Hos Blått lag ble det en veldig dårlig start med 4 tap på rad…..med mange baklengs, og vi ble enige om at vi får i hvert fall forsøke å løpe lite grann…. Gjelder vel ikke alle, men undertegnede tok i hvert fall til seg dette, selv om det kanskje ikke ble store endringen….. Uansett, det snudde virkelig og både Rune, Espen og Jarle sørget for flere mål. Hele laget ble for øvrig til tider helt satt ut av den Gule benken da de faktisk roste både spill og innsats, men ingen av oss er totalt dumme ;

«Ironi er en tilsiktet gjennomskuelig, uoppriktig språklig ytring. Som virkemiddel i muntlig kommunikasjon brukes «ironi» som et bevisst uttrykk for flertydighet, for eksempel ved at man sier én ting, men mener noe annet, ofte det motsatte.»

 

Ellers ble runden igjen avsluttet med kaffe, gode samtaler og vinlotteriet hvor Frode trakk seg selv da han mente han var rundens beste spiller og kunne ta bestemannspremien!

 

Til slutt noen ord fra George Best om David Beckham ; 

“He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn’t score many goals. Apart from that he’s all right”😊 

 

God helg !

John Harald / Referent – fortsatt på prøve

 0 Kommentar

Tipping 16.10

Postet av Old Boys den 16. Okt 2021


0 Kommentar

Referat 9. oktober

Postet av Old Boys den 9. Okt 2021

En både småtrøtt og til dels skadeskutt gjeng møtte opp til enda en old boys runde i hallen, og det var 14 spillere + Dag Morten som skulle virkelig revansjere tidligere variable resultater.

 

Poengene ble 16 til Gult, 12 til Rødt og 9 poeng til Blått lag, og det må nevnes at det var veldig få mål i dag da keeperne på alle lagene var mer enn vanlige gode i dag… Eller var det avslutterne som ikke hadde dagen??

Vært å merke seg en meget usedvanlig positiv gjeng hos det Gule laget? Kan det ha noe med at Ulf var på hytta , samt Kjetil hjemme og fordypet seg i Florøs tropp da han skal være ekspertkommentator på HA senere i dag?? I følge Trond N var han oppe før kl 04 for å forberede seg godt nok….. Vi gleder oss til å følge matchen ! Husk sterk kaffe og Red Bull 😉

Noe som også var uvanlig i dag, var at Gult lag faktisk ikke slapp inn et eneste mål i hele runden!?! Og det er vel første gang i Old Boysens historie? Gult lag var solide bak med Jon Petter og Hans Petter, men egentlig kanskje ikke så rart, da de hadde meget gode innleide keepere i alle sine kamper.  Jan F – nå må du virkelig legge deg i hard-trening for å holde plassen!

Undertegnede fikk for øvrig med seg et kjempetips under runden fra Morten ; det finnes briller! Til og med fotball-briller !! Jo, takk for tipset…..

Og i dag var faktisk dagen da Hans Petter fikk frispark til sin fordel !!! Undernes tid er ikke forbi!

Hos Rødt var det ventet en suveren runde i dag, i hvert fall fra oss andre, men det slo ikke helt til og med Michaels kommentar om at det er nesten juks at motspillere står stille slik at han ikke får dratt sine vante finter…. så stoppet det på 12 poeng. Anders var tydelig frustrert over drøying av tid og fikk med seg gode tips til A-laget på hvordan kynisme kunne brukes i praksis.

Men det å sette goalgetter’n Frode i mål var nok ikke et godt sjakktrekk…. selv om Frode egentlig er ekte keeper!!! I følge Trond var han best med beina…. selv om han redda straffa fra Stuart Pierce på stadion for lenge lenge siden... Målene ble det ikke mange av og når Frode i tillegg måtte se flere baller bak seg i kassa…… ja, så ble det en middels runde på Rødt lag selv med brytekampene til Reidar med både Hans Petter og Tom Hermann. Selv motivasjonsropene til Bjørge hjalp ikke stort i dag 😉

Hos Blått så måtte Jarle innfinne seg som keeper etter et par kamper, da han ikke klarte å løpe….. Før dette var Rune enestående som keeper, og når laget er bedre med en ikke løpende Jarle på banen enn i mål så sier det noe om både ferdigheter og kondisjon til «noen» andre…. Ønsker ikke å definere noen her! Såpass selvinnsikt har undertegnede! Espen er som vanlig i stjerneslag og han og Tom Hermann scoret vel «alle» målene til Blått lag i dag.

 

Som avslutning ble Frode den heldige vinneren av vinlotteriet, men som Frode sa ; Nei, det er bestemannspremien !

 

God helg.

 

John Harald / Referent – fortsatt på prøve0 Kommentar

Tipping 9.10

Postet av Old Boys den 9. Okt 2021


0 Kommentar

Referat fra 2. oktober

Postet av Old Boys den 2. Okt 2021

Hanns-Hermann Kersten sa en gang ;

«Mange pessimister gjør ting med et så tungt hjerte at de lett blir plattfot» som kan beskrive dagens Old Boys runde!

 

Neida, det var faktisk tendenser til meget godt spill i store deler av runden denne lørdagen, noe som har vært litt fraværende en stund….

17 spillere og støttefunksjoner møtte opp til lørdagens dyst, og det ble en jevn runde denne gang.

Gult lag fikk 15 poeng, mens Rødt og Blått fikk hhv 13 og 12.

Dag Morten kunne fortsatt ikke stille på parketten da han hadde operert i hodet, noe som flere kommenterte at DET burde vært gjort for lenge siden. Han oppfordret for øvrig alle Old Boysere med familier til å besøke Jan Egil på jobb kl. 13.55 i dag! Ta med hele familien, noen naboer og de dere finner på veien og møt opp på Stangeskovene til boller og moro rett før kl. 14.00 ! Vi sees !

Ellers var Bjørn på plass med coaching i verdensklasse (i følge ham selv….) og bidro sterkt til at Gult lag vant runden! Ulf dro på seg en stygg strekk i den ene leggen, og Bjørn var sjokkert over at noen kunne få en strekk ved å stå rolig og lene seg mot veggen!?!?!  

Kan ikke unngå å ta med en av rundens flotte mål på Gult lag heller, da Kjetil skyter innlegg og Morten kontrollert styrer ballen inn ved stolperota! Morten påstod at han og Kjetil hadde blitt spurt om om være igjen etter treninga for å vise frem sine fotballkunstner til en yngre generasjon, men dette må være regnspikka fjas?

Hos Rødt lag som bare hadde 3 spillere i dag og derfor måtte låne av både Gult og Blått gjennom hele runden, hadde vel Bjørge sin beste opplevelse på lang tid da han klinket inn et mål på hel-volley fra andre siden av hallen…. Gjett om han ble og fortsatt er smørblid! Og Frode må definitivt nevnes i dag, da han faktisk både bøtta inn mål og hadde flere målgivende!?! Vi andre forstår egentlig ikke hva som har skjedd her, men vi regner med at det snur snart…..

Blått lag hadde vel sin beste runde i hele år, og måltørken var definitivt over da både Jarle og Espen bøtta inn mål, og begge er vel på toppscorerlista nå! Tom Herman som har slitt med scoringer hadde i dag heller fokus på målgivende pasninger, og de ble det mange av ! Ellers var det godt å se Jarle som fyrer da han ikke er fornøyd --> da betyr det noe !!!

Undertegnede hadde skiftet ut Inter-drakta (det har jo ikke gått veldig bra hittil i sesongen…..så noe måtte jo prøves) med den gode gamle Røde Stjerne Beograd drakta. Hjalp det? NEI !

 

Runden ble avsluttet med gode samtaler og kaffe, og Bestemannspremien gikk denne gang til Bjørn som ikke spilte……

 

 Avslutter med et sitat fra Jens Bjørnebo ;

«Jeg gjør i hvert fall min gjerning i tro på fremtiden, og at det positive skal seire over det negative.»

 

God helg !

 

John Harald / småsur referent – fortsatt på prøve0 Kommentar

Tipping 2.10

Postet av Old Boys den 2. Okt 2021


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline