Referat fra 4. desember

Postet av Old Boys den 4. Des 2021

Før trening neste lørdag bes alle ta en hurtigtest.

Ja, hva skal man skrive om dagens trening. 13 mann møtte opp og poengene ble 18 til gult, 14 til blått og 7 til rødt.

Gult lag var skikkelig i flytsonen i dag, og Ketil hadde stilt inn både venstre og høyrefoten veldig bra, når så resten av laget fulgte opp med å tette igjen bakover så ble det en god dag for de gule. De var såpass høye på seg selv at de var helt overbevist om at de hadde tatt over serieledelsen, men de er fortsatt et poeng bak rødt.

Blått lag stilte kun med 3 mann, så de var avhengig av rødt og gult for å gjennomføre treningen. De fikk en "flying start" på dagen med to overbevisende seire, og det ble da kommentert fra en av de 3 - skal ikke nevne navn - at det var fordi de hadde et mye bedre lag enn de vanligvis kan stille med...

Rødt lag er det ikke vits å skrive noe om annet enn at det var helt natta!!!

Diskusjonene gikk som vanlig både før og etter trening, og resultatet av et par av disse diskusjonene er at Braut Haaland ikke en gang hadde kommet med på gult lag, og at "ingen" som var tilstede håper at Berg rykker opp.

Til slutt stakk Ulf av med bestemannspremien som vinlotteriet etter hvert har blitt til.

Frode - vikar til vikaren
Referat fra 27. november

Postet av Old Boys den 27. Nov 2021

Styret (Ulf) avlyste old boysen 27. november grunnet en trist melding om dødsfall av en av klubbens sentrale personer.


Pga avlysningen og ikke noen runde, gikk da Bestemannspremien til undertegnede.


John Harald - referent (på prøve)

Tipping 27.11

Postet av Old Boys den 27. Nov 2021Referat fra 20. november

Postet av Old Boys den 20. Nov 2021

Som Jan Eggum synger ; Ja, så e det på’an igjen, på’an igjen!

15 spillere + en noe optimistisk Bjørn N (kommer tilbake til dette) møtte opp til dagens dyst og poengene ble : 19 til Rødt, 11 til Blått og 10 til Gult.

Rødt lag seiler ytterligere i fra på tabellen, og dette til stor frustrasjon hos Gult lag. Michael, som vanlig, forsøker og faktisk lykkes med flere tunneler i dag og når Frode «bøtter» inn mål så blir det mange poeng. Anders scorte flere mål i dag men stort sett når han var på utlån hos Blått lag og Bjørge kommenterte høylytt at han kunne godt score noen mål for eget lag også 😉 Bakover er Reidar dønn solid og de slapp ikke inn mange mål i dag !

Hos Gult var det en merkelig runde, da alle spillere var tilstede og for første gang på måneder tapte de første kamp mot Blått, noe som for øvrig var til glede for tilskuerne på tribunen. Ulf står og humrer for seg selv ute på banen, Dag Morten tror han fortsatt jobber ordensavdelingen i Politiet og Kjetil fikk ikke til sitt vanlige spillregister da han sannsynligvis både har brukt og bruker mye energi på å selge seg inn som den nye treneren i Kvik (ref bilde i HA med pekefinger på egen brystkasse når det er snakk om alternative Kvik trenere i hjembyen) 😊 Ellers så var det usedvanlig mye munnbruk av negativ art fra det Gule laget i dag, og mesteparten var mellom egne spillere. Både Hans Petter og Trond N var tydeligvis frustrerte underveis, til stor glede for mange andre. Hadde det ikke vært for Jan F som keeper så hadde det ikke blitt mange poengene i dag, og til alles store forundring så gikk han ned i full spagat opptil flere ganger! Selv ikke heltids-turnere hadde klart det samme !

Hos Blått lag, som må takke alle innleide spillere fra de andre lagene, så ble det en god dag med 11 poeng. På grunn av sykdom, jakt og skader (de to siste ikke forbundet med hverandre…) stilte kun 3 spillere (etter hvert 2…) opp til første kamp i dag, og Espen spilte med blå-svart fot etter stygge taklinger fra forrige runde men han stiller opp med blod, svette og tårer for laget. Jarle hadde skadet seg stygt under en av Blått lags sine treningsøkter tidligere i uka, og kunne faktisk også dokumentere dette med bildebevis! Rune måtte kaste inn håndkle underveis da han tråkket kraftig over og ble lagt på benken med ispose både rundt ankelen og på hodet 😉Eller så må det nevnes at undertegnede hadde en fantastisk dag, med både flere utsøkte målgivende pasninger og opptil flere scoringer hvor den siste mot Rødt (med Michael i mål) går inn i historiebøkene. Som Gul benk (Ulf+Bjørn) sa ; når har du endelig fått ditt gjennombrudd – det tok bare 11 år !

Så tilbake til Bjørns optimisme ; Dag Morten spurte om ikke Bjørn kunne blåse ut lyset på bordet. Og joda, han blåste og blåste men lyset var ikke levende men et «moderne LED lys», og så vidt vi vet så står Bjørn og blåser der nede ennå 😊

Trond E sender for øvrig en hilsen fra Spania, hvor han takket for vanning av blomster (ref tidligere referat) og han hadde skaffet seg billett til Barcelona-Espanyol i kveld! Håper han tar med noen tips hjemover – det trengs 😉

 

Runden ble igjen avsluttet med kaffe, gode samtaler og bestemannspremien gikk i dag til Bjørge hvor han fikk tips av Morten om at han kunne bruke innholdet i vinflaska som blandevann til konjakken……

  

Oppsummerer med et kort sitat som gjelder ALLE old boysere :

Ruth Gordon (Engelsk skuespiller/forfatter) ; Never give up. And never, under any circumstances, face the facts.

 

God helg!

John Harald / Referent – på prøve
Tipping 20.11

Postet av Old Boys den 20. Nov 2021Referat fra 13. november

Postet av Old Boys den 13. Nov 2021

Fra SNL (Store Norske Leksikon) :

«Diktatur er en styreform som karakteriseres ved ekstrem grad av maktkonsentrasjon hos den eller de styrende og svært liten grad av frihet for de menige borgere.

Det er vanlig å omtale ulike typer diktatur alt etter hvor mange (eller hvem) de styrende er, og hvor fullstendig fraværet av frihet er.

Er makten konsentrert hos én diktator, taler man om énmannsdiktatur, eller enevelde, for eksempel Adolf Hitler i Tyskland, Josef Stalin i Sovjetunionen og Francisco Franco i Spania.» 

Her kommer også definitivt Styret (Ulf) inn på lista etter et sjokkerende innspill før dagens old boys runde! Han «ønsket» at lagene skulle være som de er i dag for all fremtid !!!! Mulig han har glemt gjennomsnittsalderen på eget lag…. som er på +60 år 😉 

16 spillere + Jan Egil møtte opp til dagens runde, og alle tilskuerne på tribunen fikk oppleve både store høydepunkt men også noen skikkelige bølgedaler.

Poengene ble 17 til Rødt, 12 til Blått og hele 7 poeng til Gult lag, og Rødt lag tar nå over tabelltoppen.

Hos Gult lag var det mye taktikkprat før hver eneste kamp, men de gjorde stort sett stikk motsatt av hva de ble enige om… Ulf som keeper??? får nyte resten av helgen med blå-ræv da han reddet et skudd med baken etter å ha snudd seg lynkjapt fordi ballen var skummel😊  Dag Morten utviste et giga-talent på triksefronten, da ballen rakk å rulle både opp og ned på begge leggene og tilbake ned foran slik at han trygt kunne spille videre…. og det uten å vite selv hva han gjorde….  Legendarisk! Situasjonen går egentlig ikke an å beskrive med ord, da dette er en typisk 60 års episode på fotballbanen, så det blir lenge til neste gang…

Ellers må Jon Petters utsøkte tunnel på Bjørge nevnes, som igjen ble til et flott mål. Bjørge står kanskje og snurrer nede på parketten ennå da også Trond N kjørte en tunnel på ham rett etterpå 😉

Den store utfordringen på Gult lag i dag var nok keeperplassen da de fleste var rett og slett redde for ballen !

På Rødt lag må igjen Bjørge nevnes! Han var virkelig i kampens sentrum med sine 2 tunneler (i mot) og flere lurte på om han faktisk skulle ut i kiosken å handle, selv om vi vet at denne ikke var åpen… Det må også nevnes at han rettet opp med et klassemål noen sekunder etter, så helgen blir nok ganske bra allikevel. Ellers må Anders sin heading som ble mål nevnes! Ingen forstod hvordan han klarte å score med en slik heading når undertegnede i tillegg var keeper, men vi alle husker Maradonas «Guds hånd» i VM kvartfinalen i Mexico 86 mellom Argentina og England…. Scora Frode i dag? Usikkert, men uansett så var de ganske blide etter å ha tatt over tabelltoppen.

På Blått kjørte Rune eget show i feltet når han var keeper. Han trikset, skjøt mot eget mål, og reddet med en glimrende klarering😊 Han trenger verken medspillere eller motspillere for å lage en underholdene fotballkamp 😉 Jarle var som vanlig veldig aktiv sammen med Espen og reddet mange poeng for Blått i dag. Jarle kommenterte også til undertegnede at det er faktisk lov til å ta/redde ballen med hendene når man er keeper! Godt innspill som tas med videre!

 

Runden ble igjen avsluttet med kaffe, gode samtaler og bestemannspremien gikk til Tom Hermann som hadde Nord Europas råeste sovesveis for anledningen.

 

Avslutter med et sitat fra Peter Ackroyd (Engelsk forfatter) ;

«Det er med fotball som med sex, alle bevegelser kan forutsies og er av ganske begrenset antall.»

 

God helg !

John Harald – Referent på prøve

 

 

 

 
Tipping 13.11

Postet av Old Boys den 13. Nov 2021Referat fra 06. 11.

Postet av Old Boys den 6. Nov 2021

20 ungdommelige gamlinger var på plass i Tistedalshallen lørdag morgen, og alle bidro til en heidundrende forestilling for dem som befant seg inne i bygningen. Både før, under og etter treninga var stemningen på topp, slik den alltid er!

For dagens referent ble det hele et lite sjokk, da hovedreferent John Harald måtte ha vikar. Merk dere begrunnelsen: “Jeg må reise til Kapp på Toten for å vanne blomstene til Trond Elnes fordi Trond er på interrail en måned i Italia, blant annet for å lære om forsvarsspillets finesser”.

Sånn kan det gå. 

Uansett var De Røde best denne lørdagen, med 15 poeng, mens De Gule og De Blå begge kriget seg til 10. 

De Blå er et merkelig lag. Her strekker ikke bildet med høye fjell og dype daler til. John Harald var både saltstøtte i mål og rimelig fornuftig som utespiller. Rune har roet seg med årene, men viste gamle takter da han “tatoverte” Morten i dagens første duell med et svært blodrødt merke oppe på leggen. I tillegg slo han til med et forferdelig selvmål. Espen scoret for øvrig nesten med hodet, og dermed er vel det meste sagt om denne gjengen.

De Gule manglet Kjetil, men fikk tilbake en gammel traver, nemlig Haldens dyktigste og mest sympatiske banemann: Dag Morten. Han gjorde nesten ikke en feil, noe som er historisk for hans vedkommende. Ulf gjorde også comeback, fornuftig og overraskende lett i steget. Morten, Hans P., Trond N. og Jan leverte også på øverste hylle, sammen med referenten som var lagleder i verdensklasse.

Hos De Røde var Reidar som vanlig den mest konsentrerte og sindige. Den minst sindige og avbalanserte var A-lagstrener Anders. Han holdt et tretten minutters foredrag om et frispark han mente han skulle ha hatt. Han fortsatte med ti minutter til under kaffen. Dette var faktisk så ille at De Røde nå står i fare for å få kallenavnet “Kaklelaget!” 

Hva så med dagens vinlotteri? Vikarreferenten ble dagens vinner, noe han ble synlig glad for etter en formiddag med store påkjenninger.

God helg til alle!

Bjørn N.Referat 30. oktober

Postet av Old Boys den 30. Okt 2021

I høstmørket denne lørdags morgenen møtte det opp 15 blide old boysere + Dag Morten og Jan Egil, og de to sistnevnte diskuterte faktisk hvem av de to som var den snilleste spilleren tidligere i karrierene!!! ALLE som har sett begge i noen kamper forbinder ingenting og absolutt ingenting som har med snillisme å gjøre der !!

Poengene i dag ble 15 til Gult, 12 til Rødt og 11 hederlige poeng til Blått lag.

Gult lag vant runden, men er i søkelyset til Norges fotballforbund etter en usedvanlig stygg episode av Jan F på slutten av en av kampene. Dommersjefen i Norges fotballforbund, Terje Hauge, er kontaktet og det forundrer ingen om det blir kraftige reaksjoner i ettertid. Selv om Jan F tydelig formidlet at han kun hadde laget 1-ett eneste frispark på 10 år, og tillegg beskylder referenten for å lage opptil flere frispark hver gang! Makan ! Ellers var det utrolig artig å se Kjetil slite litt i starten, hvor han heller ikke klarte å lure referenten på baken med en av sine mange finter…… Men, som vanlig når Kjetil får «positive» tilrop så skjer det et eller annet…. og han briljerer med både knallpasninger til Morten som scorer, og scorer selv flere «classy goals».  Var også artig å se Jon Petter svømme rundt på parketten etter å ha snublet i noen bein hos motstanderen 😉 For øvrig, èn spiller (nevner ikke navn) på laget nevnte flere ganger under runden at det lukta fryktelig sterkt Cognac...., som ingen andre forstod, men det viste seg å være fra spillerens egen munn....... 

Hos Rødt, med Henning J som ny spiller, ble det en helt grei dag på jobben. Men poengene kom ikke uten stygt spill her heller…. Reidar på etterskudd mot Kjetil hvor han klinker til mot ankelen og ikke forstår hvorfor i det hele tatt noen snakker om frispark? Ellers var Anders i kjempehumør, etter seieren til A-laget borte mot Ås i går og plassen i 4. div til neste år er sikret 😊, og det ble scoret flere mål etter flott angrepsspill hvor Bjørge fikk æren av å putte mange av de i mål.

Hos Blått lag var det igjen Jarle og Espen som sørget for poeng med flere mål, og i dag må Tom Hermann spesielt nevnes som en knall-keeper med mange super-redninger. Ikke umulig at han havner mellom stengene på siste A-kamp mot Selbak….. Anders var i alle fall imponert!  Et annet høydepunkt var når Jarle drar av nesten hele det Gule laget (3-4 stk) slik at de faktisk sitter på parketten med fliser i baken, og han fyrer av ett skudd – dessverre rett på utsiden av mål…. Uansett, et minne for hele helgen 😉

 

Som vanlig ble runden avsluttet med gode samtaler, kaffe og bestemannspremien gikk til Dag Morten som ikke spilte!

 

Avslutter med et legendarisk sitat fra Nils Arne Eggen under forberedelser til Mesterligakamp på Lerkendal som varte noe lenger enn mange av spillerne ønsket…..:

Mini: Kan vi ikke avslutte treningen, jeg har vært her siden kl. 12!

Eggen: Hold kjeften på deg, Mini. Jeg har vært her siden 1960!

 

God helg !

John Harald / Referent – på prøve
Tipping 30.10

Postet av Old Boys den 30. Okt 2021Referat 16. oktober

Postet av Old Boys den 16. Okt 2021

NB! Ingen Old Boys runde neste helg den 23.10

 

«It's hope in hanging snore», sa Nils Arne Eggen da skotsk presse lurte på om RBK bare kunne gi opp Mesterligaen og legge seg flate for Celtic i 2001. Det var bare Rune Bratseth og noen nordmenn til som dro på smilebåndet da ingen forstod budskapet!

Håp er det derimot mye av på Old Boys rundene, og i dag var det flere uvante situasjoner med 16 spillere + Ulf (som har vondt et eller annet sted – igjen….), Bjørn (som ble dratt ut av Klepperskauen på morrakvisten) og Dag Morten (som ikke huska hvorfor han var der) som «støtteapparat» til både eget og andre lag!

Ulf og Bjørn fikk tips om å sette seg helt oppe over 2.etg på tribunen da likheten var slående med Statler and Waldorf fra Muppet show.


Poengene ; 14 til Gult, 13 til både Rødt og Blått, så det ble etter hvert (og heldigvis) en jevn runde.

Gult lag var virkelig i flytsonen i starten og var nok litt for høye på seg selv underveis….. Dog, Trond N skulle vel hatt en soleklar straffe da Michael brukte alle sine biceps og triceps muskler for å rive han ned i egen boks…. Men, straffe? Neida, Trond N hadde en 4-5 rumpehopp på parketten mens han skrek seg hesere… Gult lag var også så selvsikre at de satt Kjetil i mål i troen på at de skulle leke til seg poeng, men slik ble det ikke! Og det selv om Jon Petter tok dykkersertifikatet etter en liten kakk av undertegnede…. Onde tunger sa at nå var veien helt åpen både til Hollywood og Bollywood 😉

Hos Rødt lag var alle på plass, og starten var vel også brukbar her, men det gikk litt tråere etter hvert og vi andre koste oss når Bjørge og Anders diskuterte så hele området overhørte deres fotballfilosofier😊 Ellers putta de Reidar i mål, etter Frode hadde vist seg litt redd for ball, og overraskende for flere av oss var han faktisk god i mål!!!

Hos Blått lag ble det en veldig dårlig start med 4 tap på rad…..med mange baklengs, og vi ble enige om at vi får i hvert fall forsøke å løpe lite grann…. Gjelder vel ikke alle, men undertegnede tok i hvert fall til seg dette, selv om det kanskje ikke ble store endringen….. Uansett, det snudde virkelig og både Rune, Espen og Jarle sørget for flere mål. Hele laget ble for øvrig til tider helt satt ut av den Gule benken da de faktisk roste både spill og innsats, men ingen av oss er totalt dumme ;

«Ironi er en tilsiktet gjennomskuelig, uoppriktig språklig ytring. Som virkemiddel i muntlig kommunikasjon brukes «ironi» som et bevisst uttrykk for flertydighet, for eksempel ved at man sier én ting, men mener noe annet, ofte det motsatte.»

 

Ellers ble runden igjen avsluttet med kaffe, gode samtaler og vinlotteriet hvor Frode trakk seg selv da han mente han var rundens beste spiller og kunne ta bestemannspremien!

 

Til slutt noen ord fra George Best om David Beckham ; 

“He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn’t score many goals. Apart from that he’s all right”😊 

 

God helg !

John Harald / Referent – fortsatt på prøve

 
Tipping 16.10

Postet av Old Boys den 16. Okt 2021Referat 9. oktober

Postet av Old Boys den 9. Okt 2021

En både småtrøtt og til dels skadeskutt gjeng møtte opp til enda en old boys runde i hallen, og det var 14 spillere + Dag Morten som skulle virkelig revansjere tidligere variable resultater.

 

Poengene ble 16 til Gult, 12 til Rødt og 9 poeng til Blått lag, og det må nevnes at det var veldig få mål i dag da keeperne på alle lagene var mer enn vanlige gode i dag… Eller var det avslutterne som ikke hadde dagen??

Vært å merke seg en meget usedvanlig positiv gjeng hos det Gule laget? Kan det ha noe med at Ulf var på hytta , samt Kjetil hjemme og fordypet seg i Florøs tropp da han skal være ekspertkommentator på HA senere i dag?? I følge Trond N var han oppe før kl 04 for å forberede seg godt nok….. Vi gleder oss til å følge matchen ! Husk sterk kaffe og Red Bull 😉

Noe som også var uvanlig i dag, var at Gult lag faktisk ikke slapp inn et eneste mål i hele runden!?! Og det er vel første gang i Old Boysens historie? Gult lag var solide bak med Jon Petter og Hans Petter, men egentlig kanskje ikke så rart, da de hadde meget gode innleide keepere i alle sine kamper.  Jan F – nå må du virkelig legge deg i hard-trening for å holde plassen!

Undertegnede fikk for øvrig med seg et kjempetips under runden fra Morten ; det finnes briller! Til og med fotball-briller !! Jo, takk for tipset…..

Og i dag var faktisk dagen da Hans Petter fikk frispark til sin fordel !!! Undernes tid er ikke forbi!

Hos Rødt var det ventet en suveren runde i dag, i hvert fall fra oss andre, men det slo ikke helt til og med Michaels kommentar om at det er nesten juks at motspillere står stille slik at han ikke får dratt sine vante finter…. så stoppet det på 12 poeng. Anders var tydelig frustrert over drøying av tid og fikk med seg gode tips til A-laget på hvordan kynisme kunne brukes i praksis.

Men det å sette goalgetter’n Frode i mål var nok ikke et godt sjakktrekk…. selv om Frode egentlig er ekte keeper!!! I følge Trond var han best med beina…. selv om han redda straffa fra Stuart Pierce på stadion for lenge lenge siden... Målene ble det ikke mange av og når Frode i tillegg måtte se flere baller bak seg i kassa…… ja, så ble det en middels runde på Rødt lag selv med brytekampene til Reidar med både Hans Petter og Tom Hermann. Selv motivasjonsropene til Bjørge hjalp ikke stort i dag 😉

Hos Blått så måtte Jarle innfinne seg som keeper etter et par kamper, da han ikke klarte å løpe….. Før dette var Rune enestående som keeper, og når laget er bedre med en ikke løpende Jarle på banen enn i mål så sier det noe om både ferdigheter og kondisjon til «noen» andre…. Ønsker ikke å definere noen her! Såpass selvinnsikt har undertegnede! Espen er som vanlig i stjerneslag og han og Tom Hermann scoret vel «alle» målene til Blått lag i dag.

 

Som avslutning ble Frode den heldige vinneren av vinlotteriet, men som Frode sa ; Nei, det er bestemannspremien !

 

God helg.

 

John Harald / Referent – fortsatt på prøve
Tipping 9.10

Postet av Old Boys den 9. Okt 2021Referat fra 2. oktober

Postet av Old Boys den 2. Okt 2021

Hanns-Hermann Kersten sa en gang ;

«Mange pessimister gjør ting med et så tungt hjerte at de lett blir plattfot» som kan beskrive dagens Old Boys runde!

 

Neida, det var faktisk tendenser til meget godt spill i store deler av runden denne lørdagen, noe som har vært litt fraværende en stund….

17 spillere og støttefunksjoner møtte opp til lørdagens dyst, og det ble en jevn runde denne gang.

Gult lag fikk 15 poeng, mens Rødt og Blått fikk hhv 13 og 12.

Dag Morten kunne fortsatt ikke stille på parketten da han hadde operert i hodet, noe som flere kommenterte at DET burde vært gjort for lenge siden. Han oppfordret for øvrig alle Old Boysere med familier til å besøke Jan Egil på jobb kl. 13.55 i dag! Ta med hele familien, noen naboer og de dere finner på veien og møt opp på Stangeskovene til boller og moro rett før kl. 14.00 ! Vi sees !

Ellers var Bjørn på plass med coaching i verdensklasse (i følge ham selv….) og bidro sterkt til at Gult lag vant runden! Ulf dro på seg en stygg strekk i den ene leggen, og Bjørn var sjokkert over at noen kunne få en strekk ved å stå rolig og lene seg mot veggen!?!?!  

Kan ikke unngå å ta med en av rundens flotte mål på Gult lag heller, da Kjetil skyter innlegg og Morten kontrollert styrer ballen inn ved stolperota! Morten påstod at han og Kjetil hadde blitt spurt om om være igjen etter treninga for å vise frem sine fotballkunstner til en yngre generasjon, men dette må være regnspikka fjas?

Hos Rødt lag som bare hadde 3 spillere i dag og derfor måtte låne av både Gult og Blått gjennom hele runden, hadde vel Bjørge sin beste opplevelse på lang tid da han klinket inn et mål på hel-volley fra andre siden av hallen…. Gjett om han ble og fortsatt er smørblid! Og Frode må definitivt nevnes i dag, da han faktisk både bøtta inn mål og hadde flere målgivende!?! Vi andre forstår egentlig ikke hva som har skjedd her, men vi regner med at det snur snart…..

Blått lag hadde vel sin beste runde i hele år, og måltørken var definitivt over da både Jarle og Espen bøtta inn mål, og begge er vel på toppscorerlista nå! Tom Herman som har slitt med scoringer hadde i dag heller fokus på målgivende pasninger, og de ble det mange av ! Ellers var det godt å se Jarle som fyrer da han ikke er fornøyd --> da betyr det noe !!!

Undertegnede hadde skiftet ut Inter-drakta (det har jo ikke gått veldig bra hittil i sesongen…..så noe måtte jo prøves) med den gode gamle Røde Stjerne Beograd drakta. Hjalp det? NEI !

 

Runden ble avsluttet med gode samtaler og kaffe, og Bestemannspremien gikk denne gang til Bjørn som ikke spilte……

 

 Avslutter med et sitat fra Jens Bjørnebo ;

«Jeg gjør i hvert fall min gjerning i tro på fremtiden, og at det positive skal seire over det negative.»

 

God helg !

 

John Harald / småsur referent – fortsatt på prøve
Tipping 2.10

Postet av Old Boys den 2. Okt 2021Referat fra 25. september

Postet av Old Boys den 25. Sep 2021

"Tro ikke mørket når lyset går ned i skumringens fang.

Alltid er det på jorden et sted soloppgang."

skrev vel Andrè Bjerke en gang og for flere av Old Boyserne så drømmes det stadig om solen !

17 spillere + Dag Morten som sopte opp knust glass på utsiden av hallen møtte opp på en flott lørdagsmorgen med skyfri himmel. Skyer var det mer enn nok av inne i hallen etter hvert....

Poengene i dag ble 21 til Rødt, 14 til Gult og kun 4 fattige poeng til Blått.


Med 5 friske og til dels raske spillere var Rødt lag i en egen klasse i dag. Det ble til tider spilt flott tiki-taka fotball og når til og med både Bjørge og Frode havner på scoringslista så sier det seg selv at de andre har spilt meget bra  ;-) For øvrig var både Anders, Reidar og Michael usedvanlige stødige i dag, og her har det nok vært full fokus på å ikke ødelegge formen med noe tull på fredagskvelden !

Hos Gult var det nesten som vanlig, men uten den vanlige uttellingen, noe som frustrerte spesielt Trond og Kjetil, men når både Jon Petter og Morten scorer så havnet vel alle på scoringslista der og... Jan F var som en vegg i mål og slapp vel bare inn noen få mål i de siste kampene. Gult lag mente også bestemt at han hadde løpt mer enn undertegnede i løpet av runden..... og Jan F stod som nevnt i mål .....

Hos Blått var både Rune og Trond E tilbake men det hjalp lite.... da det kun ble 4 poeng etter 4 uavgjorte kamper og resten med tap, og det ble vel ikke scoret et eneste mål selv om både Torfinn og Espen hadde nok av sjanser..... Hele Blått lag skal derfor på A-lags kamp i dag for å studere Sprint Jeløys Tim A. Reinback som bøtter inn mål i 4. divisjon og forhåpentligvis få med noen tips selv om vi selvfølgelig håper Dær'n vinner på eget gress ! I tillegg kan vi sikkert spørre Kjetil om en dyp fotballanalyse da han har fått erfaring som ekspertkommentator i media ;-)

Ellers dukket hele elitelaget til HTH opp på slutten av treninga, og det ble snakket om at de kom tidlig for å se spesielt på hurtige spillsekvenser o.l. og de fikk nok med seg mange gode tips de kan ta med seg videre på håndballbanen!

Bestemannspremien (eller vinlotteriet som vi kaller det) gikk i dag til Ulf som ikke var der....

Og som avslutning kommer et annet sitat fra Andrè Bjerke ;

"I Moralens navn velsigner jeg bakrusen: Uten den ville jeg for lengst ha forherdet meg i dyd!"


God helg !

John Harald / Referent - på prøve
Tipping 25.9

Postet av Old Boys den 25. Sep 2021Referat fra 18. september

Postet av Old Boys den 18. Sep 2021

Hovmod og stolthet er farlig. Det står i Bibelen, Ordspråkene 16:18. 

Ydmykhet bringer ære. Det står i Bibelen, Ordspråkene 29:23.

Her er det flere som har noe å lære kanskje ?

 

18 stk møtte morgenfriske og blide opp til ukas runde, og runden ble både helt unormal og normal.

Det unormale var at Rødt lag kun karret til seg 7 poeng !?!?  og egentlig med litt flaks underveis også. Michael var tilbake og bidro sterkt til resultatet (ref lagkamerater)….. og Bjørge forsøkte så godt han kunne med å «veilede» egne spillere med sin forsiktige stil….

Gult og Blått fikk hhv 19 og 12 poeng.

Så det normale :

Hos Gult så fikk faktisk ikke Ulf ett eneste minutt på banen, da vi tror at Kjetil sa at han burde holde seg på tribunen…. I følge Ulf selv så trengte han ikke engang å dusje …. Flittige kommentarer kom fra benken der ustanselig som vanlig, og de lurte på hvorfor undertegnede var med opp i angrep da ballen aldri kom allikevel? Det er egentlig ikke vanskelig å forstå hvorfor….

At gjennomsnittsalderen stadig øker i spillergruppa kommer oftere til syne, og i dag så ramla/kastet Jan F seg 7 sekunder ETTER at situasjonen var avklart…. Må ha vært et merkelig øyeblikk for de på tribunen. 7 sekunder brukte vel også Reidar på å komme seg opp også etter en redning hvor han til slutt avverget et baklengs.

Hans Petter må ha glemt et øyeblikk hvor han var, da han ifølge Torfinn lå på magen og sjekket listene i hallen, som for øvrig så bra ut 😉

Jarle tok enkelt over toppscorer tittelen på Blått lag da han scoret både 3 og 4 mål i dag, men egentlig så burde Tom Herman hatt tittelen etter antall sjanser 😉 

Frode har slitt med det samme som Aleksander Sørloth, dvs å score mål og i dag løsnet det virkelig for ham. Frode scora !!! og helgen og neste uke blir helt fantastisk når han i tillegg vant vinlotteriet og kunne smilende gå hjem etter kaffe og gode samtaler.

 

Fortsatt god helg !

John Harald / Referent – på prøvetid
Tipping 18.9

Postet av Old Boys den 18. Sep 2021Referat fra 11. september

Postet av Old Boys den 11. Sep 2021

Det var kun 15 + 1 skadet spiller som møtte opp til ukas runde, og kort oppsummert så var det greit at det ikke var fulle tribuner denne lørdagen.

Poengene ble 16 til Gult, 13 til Rødt og 9 til Blått.

Rødt lag manglet 1 spiller og de lånte en spiller til sine kamper fra de andre lagene, og vi andre tror nok dette var med en baktanke (selv om de manglet Michael).... da alle som var på utlån ble mer enn normalt slitne....

Uansett var det i dag spill, episoder og følelser fra hele registeret ; Trond N scoret vel det som blir årets mål for Old Boysen (i følge ham selv). Etter oppspill til Kjetil som slo knallhardt inn i feltet, klinka Trond til på hel-volley og limte ballen i krysset! Den scoringen går nok inn i historiebøkene som tett oppunder den scoringen vi alle har hørt om 30 ganger... Dere vet, den på Moss stadion....

Ellers var det mye som var som vanlig ; Ulf ramla igjen, og heller ikke denne gangen med drypp... Han var også på flere offensive raid, noe som satt motstanderne til tider litt ut av spill...

Undertegnede fikk igjen opplevelsen av å score og benyttet anledningen til å feire med flotte ord og gestikulasjoner til den Gule benken, men kom umiddelbart ned på jorda da det første som skjedde etterpå var et  baklengsmål etter noen sekunder.....

Var også sjokkerende å få se Kjetils utblåsning etter å ha scoret med 1 sekund igjen av kampen, og det var kanskje pga de flotte kommentarene fra sidelinjen etter de 3-4 forsøka som gikk fløyten rett før? 

Noe som var uvant var Jan F som fikk noen episoder med illebefinnende?? Det virket som om tiden stoppet mens ballen rullet under foten og videre inn i eget mål ? Uansett, fantastisk moro for oss andre ;-)

Frode da? Fant han scoringsformen i dag? Nei ! Det ble som forrige runde, men han poengterte at han hadde flere målgivende pasninger i dag ! Stor forbedring !

Rundens redning? Utvilsomt Tom Herman med sin TV redning som redda seier! Det så nok tøffere ut enn det var i følge ham selv.

Torfinn kommenterte flittig som vanlig og kunne konstatere at de andre lagene så fryktelig dårlige ut fra sidelinja... det var bare det at eget lag stort sett tapte alle kampene mot de fryktelig dårlige.....

Ellers var de flere som var oppriktig bekymret på A-lagets sine vegne. Stort sett hele trenerapparatet med støttefunksjoner er jo med på Old Boysen og de skal jo lære bort ferdigheter til sine tropper....... 


Runden ble også denne gang avsluttet med kaffe, gode samtaler og Ulf ble den heldige vinner av vinutlodningen (som alle var enige om ikke var bestemannspremien!)

Fortsatt god helg alle sammen !


John Harald /Hovedreferent - fortsatt på prøvetid
Tipping 11.9

Postet av Old Boys den 11. Sep 2021

Referat fra 4. september

Postet av Old Boys den 4. Sep 2021

Først og fremst må jeg takke for oppdraget med å være hovedreferent. Bjørn (post referent) var jo selvfølgelig tilstede etter en sykkeltur fra Klepper uten hjelm, og meddelte at prøvetiden som referent var på minimum 10 år så han skulle følge med ! Mulig han skulle tenke på å bruke hjelm slik at det ikke blir verre???

Til den første runden møtte 18 spillere + Bjørn, Dag Morten (som hadde vondt i magen eller noe) og Jan Egil opp.

Det var nesten et sjokkerende syn som møtte de som kom inn i kantina før runden ; ALLE var blitt eldre, litt rundere, gråere i håret og mye mye mer.... Det var veldig synlig at det var 1,5 år siden sist ! Og det skulle vise seg på banen senere også !

Det ble hørt visking om at det var flere spillere som faktisk ikke hadde vært borte i en fotball under hele Corona pausen, og ikke overraskende var dette godt synlig på banen !

Rundens poeng ble 20 til Rødt, 14 til Gult og 7 velfortjente poeng til Blått lag.

På Gult så var det som vanlig noe kaotisk bak med Ulf i spissen som forsvarer eller keeper! Han trodde faktisk et øyeblikk at han hadde fått et lite drypp..... men under de 15 sekundene han brukte på å ramle så klarte han å tenke at det ikke var drypp allikevel ...... Helt fantastisk ! Ellers herjet Kjetil, Trond N og Morten nesten som vanlig, men det var litt for mange baller som ble satt utenfor mål i dag ;-)

For øvrig så må Jan F (han er dommer !) ta tak i eget lag med Jon Petter i spissen som river og sliter i motspillere uten at det i det hele tatt tenkes på noe som heter frispark !

Rødt lag var i dag suverene og karret til seg hele 20 poeng selv med mye rart der også... Unngår de feilpasninger rett til motspillere som igjen scorer o.l. kunne poengene ha blitt mange flere.  Uansett er de stødige med flere spillere som faktisk er villige til å løpe ;-) Både Anders og Michael flytter seg over hele banen, og med et titalls lissepasninger til Frode på topp så burde de ha scoret mange flere mål. Frode (i sammen med Ulf) ble oppfordret til å bli med ute på Tine Fotballskole etter treninga --> og da ikke som instruktører !

Hva med Blått lag ? Jo, det startet bra, med 3 uavgjorte og en seier på de 4 første kampene. Og der stoppet det! Det ble scoret ett eneste mål på hele runden, og det kom på en corner hvor referenten egentlig bomma på ballen og den gikk via Michael i mål.  Selv med få baklengsmål ble det en tung dag, selv om både Jarle og Torfinn løp så svetten skvatt og fyrte av skudd etter skudd så ble det ikke flere mål.  Det ble konkludert av Rune og Trond E at det pga for mange bytter var vanskelig å spille seg skikkelig inn..... Men som Torfinn sa ; det hadde ikke vært noe annerledes uten bytter... og han har nok rett....


Uansett, den første runden ble avsluttet med mange gode samtaler og Morten som vant lotteriet (eller som han sa selv ; bestemannpremien).


John Harald / HOVEDREFERENT på prøvetidTipping 4.9

Postet av Old Boys den 4. Sep 2021Oppstart av Old Boys sesong 21/22

Postet av Old Boys den 2. Sep 2021

Endelig er tiden for oppstart av sesongen kommet !

Vi starter lørdag 4. sept med vanlig prosedyre før kampene, og første kamp settes i gang kl. 08.30 !

Regner med at det er mange som stiller spillesugne og topptrente, og det anbefales gode leggskinner og hjelm til første økt ;-) da det er er 1,5 års oppsamlet frustrasjon som skal ut.......