Egentrening.....

Postet av Old Boys den 17. Mar 2020

KBAndreassen Coaching - eller Kjetil som vi kaller han.... har laget et egentreningsprogram for senior-spillere. Det må da vel også gjelde oss, eller??

Uansett - det er bare å sette i gang, lykke til!! - treningsprogramTipping 7.3

Postet av Old Boys den 7. Mar 2020Referat fra 07. 03.

Postet av Old Boys den 7. Mar 2020

17 morgenfriske og humørfylte oldboysgutter, født på 50-, 60-, 70- og 80-tallet, var nok en gang på plass tidlig om morgenen lørdag morgen for å kjempe om viktige poeng i kampen om årets seriemesterskap. Da alt var over, hadde De Røde spilt seg til 16 poeng, De Blå 15 og De Gule bare 7. Dermed økte rødt lag ledelsen til 16 poeng på maratontabellen.

Rett bør være rett: De Røde var kjempegode denne formiddagen. Laget møtte med alle støttespillerne, og alle, også Michael, spilte godt i forsvar. Frode stod nesten alle kampene i mål, og han er jo keeper. Han slapp ikke inn ett eneste mål mot gult lag. Han har stått over noen treninger på grunn av at han overanstrengte seg på sirkeltrening, men lørdag ble han helt avgjørende. Han stod også i mål for blått lag, som bare møtte med 3 spillere, og dermed ble plutselig også den gjengen vanskelige å score mot.

I tillegg hadde rødt lag det man kaller flyt. Bjørge scoret for eksempel fra helt død vinkel med hodet, og lokale historikere sier at han ikke har headet ballen i mål siden han hadde pannelugg, og det er jo en stund siden.

De Blå hadde som nevnt bare tre spillere, og noe av forklaringen på det var at Trond E. på vei fra Kapp, opplevde at det ene dekket eksploderte på motorveien. Det gikk bra med Trond, og han kommer garantert sterkt tilbake. Jarle var hjemme med sykt barn, men til gjengjeld var John Harald tilbake på plass, etter å ha mishandlet sin egen rygg ved å prøve å kjøre ned de samme løypene som Kjetil Jansrud pleier å bruke, et eller annet sted i Mellomeuropa. Han klarte seg periodevis bra, selv om han etter sigende ruget på en lyskestrekk!

De Gule hadde store forhåpninger før trening, men det hele gikk rett og slett skeis! Sjanse på sjanse ble spolert, samtidig som keeperspillet ikke var stort å skrive hjem om. Jon Petter ble trøstet etter en forferdelig brøler, men alle vet jo at de aller verste keepertabbene aldri blir glemt!

Ellers kunne mye vært nevnt om oppførselen innad i laget, men referenten avstår og velger å gi involverte parter en ny sjanse til å oppføre seg som voksne neste gang.

Hva så med vinlotteriet? Kjetil ble den glade vinner, og han trengte litt oppmuntring etter å opptrådt som saltstøtte to ganger som keeper, noe han sikkert ergrer seg over, i hvert fall fram til tirsdag.

God helg til alle!

 

Bj. N.Referat fra 29. 02.

Postet av Old Boys den 29. Feb 2020

Helt på tampen av februar kom snøen, med glatte veier for livets glade gutter på vei til lørdagstrening. 20 mann var etter hvert på plass, og blant de tidligste var Dag Morten, som måtte ofre trening for å klargjøre kunstgressbanen for kamp. Likevel møter han opp til kaffe og ukas beste samtale. Bra!

Etter en intens, og til dels amper forestilling, kunne gult lag dra hjem som seierherrer. 17 poeng var nok til å vinne, og De Blå og De Røde fulgte etter med 15 og 8 poeng. Dermed er De Gule bare 7 poeng bak rødt lag på maratontabellen, noe som borger for en spennende innspurt på årets serie.

 

De Røde møtte med bare 4 mann, og De Gule lånte dermed ut referenten til rødt lag. Reidar er en høflig mann, og sa at dette var hyggelig, mens de andre sa ingenting. Referenten selv er jo godt over middagshøyden rent sportslig, og han må innrømme at han etter hvert følte seg, slik Henning Kvitnes har skrevet, “som en barkebåt så altfor langt fra land”. Til tross for sportslig motgang var det flere lyspunkter. Jostein scoret sitt første mål på oldboystreninga ved å klinke til på direkten oppe i nettaket. Bjørge scoret to kjempemål på kontring, selv om han ellers utmerket seg mest med høylydt stønning og sukking. Anders viser også stadig flere menneskelige trekk, ikke minst da han rablet etter at Hans P. brukte kroppen sin på kanten av regelverket.

De Blå hadde en meget god dag, og både Jarle og Torfinn var giftige og gode. Begge kom også med spydige kommentarer om referenten, noe som viser at også ellers sympatiske personer trenger treninga som et sted hvor man uten konsekvenser kan oppføre seg dårlig. 

Hos De Gule var Kjetil plaget av en dårlig hofte, og det betyr at han rett og slett må skifte den, slik at han er i toppform til neste sesong. Nå var han ikke dårligere enn han kunne stå i mål, og det gjorde han glimrende. Andre som imponerte var Ulf, som enkelt dyttet bort Torfinn (den tyngste av alle), og overtok ballen i fin stil. Hans Petter og Trond N. var aktive og akkurat passe usympatiske, mens Morten og Jan F. var skikkelig på hugget. 

Til slutt var det kaffe og utlodning, og Bjørge, en av dagens hissigpropper, fikk en kjærkommen oppmuntring da dagens vinflaske ble hans. 

God helg til alle!

 

Bj. N.Referat fra 08. 02.

Postet av Old Boys den 8. Feb 2020

Snøen har forsvunnet, men det som forhåpentlig aldri forsvinner, er oldboystreninga i Tistedalshallen på lørdagsmorgenene. 16 kamerater var i alle fall på plass lørdag, og De Røde slo tilbake fra forrige gang med 18 poeng og seier. De Gule, på en ikke helt vellykket dag rent spillemessig, endte på 14, mens De Blå spilte og spilte, uten å score. Dermed ble det bare 7 poeng å reise hjem med.

Hos De Blå er nå Espen skadefri, og det betyr at De Blå blir vanskeligere å ha med å gjøre utover våren. Tom Hermann løp også mer enn på lenge, mens Jarle fortsatt knurrer og hveser når verden går ham imot. Bjørn Christian er som regel en vennlig og sympatisk fyr, men lørdag presterte han å tuppe til referenten i bakenden. Hvorfor det? Referentens naturlige beskjedenhet forhindrer ham å nevne at han lurte Bjørn Christian trill rundt, og det er forståelig at slikt tar på psyken.

De Gule stilte med 8 spillere, og manglende selvinnsikt forhindret Dag Morten fra å sette seg litt oftere på tribunen. Mot slutten av treninga ble det litt dramatisk, da Ulf dømte frispark etter å ha påstått å ha fått et tråkk på høyrebenet. Ingen andre så at dette skjedde, men slik er det: Når Ulf sier at han har blitt utsatt for farlig spill, så er det frispark! Ellers er det hyggelig at Trond N. av og til på nytt deltar på treninga. Han er ikke helt seg selv ennå, men lørdag hadde han tendenser til å være positiv og oppbyggelig mot de andre på laget. Dette har jo alltid vært hans store styrke! En som bare blir bedre og bedre, er Jan i mål. Han tar nå alle skudd, bare han slipper å bøye seg.

Reidar var på plass igjen på rødt lag, og dermed ble det verre å score for motstanderen. Michael glimtet også til, blant annet med en herlig lobb fra 30 meter som dumpet inn i nettet. Anders og Bjørge spilte også bra, og kanskje er det slik Bjørge påstår, nemlig at det å syte og klage på medspillere (les Michael) viser at Bjørge er en skikkelig vinnerskalle!

Hvem ble så dagens glade vinner av vinlotteriet? Nok en gang var det Kjetil som kunne smile lurt etter trekningen. Vel fortjent. 

Helt til slutt må nevnes at den 15. og 22. februar blir det ikke trening. Det betyr at spillerne på gult lag skal trene individuelt, mens de andre lagene skal ta helt fri, samtidig som de skal sitte i sofaen og spise sjokolade.

Bj. N.Referat fra 1.2

Postet av Old Boys den 1. Feb 2020

Så kom første februardag, et tidspunkt det pleier å være vinter. For oldboysgjengen på lørdager er det uansett trening som gjelder, og slik var det også denne lørdagen. Likevel var det ikke flere enn 13 som møtte i Tistedalshallen for å kjempe om poeng, for det finnes faktisk noen som prioriterer blant annet fotballtur til Manchester framfor å gjøre sin plikt mot laget man tilhører. 

En av dem som er til å stole på, er Trond E. Han stod opp klokka fire for å rekke treninga, for bostedet hans er Kapp på Toten. Halv åtte var han på plass i kafeen, for å dele siste nytt fra hjemtraktene sine. Slike gutter vil gamle Norge ha!

Hva så med sportslige resultater? De Gule, med tre av fem veldig godt opp i sekstiårene konstant på banen, spilte seg til 18 poeng. De Blå hadde også en god dag med 15, mens et redusert rødt lag karret til seg 7. Dermed nærmer De Gule seg De Røde når vi snakker om kampen om seriemesterskapet. Kanskje De Gule skal sende Reidar til utlandet flere lørdager i løpet av våren?

De Røde møtte med bare tre mann, og både Reidar og Anders manglet. Michael, Bjørge og Frode er alle gode spillere, men denne gang var det mye som gikk skeis. Blant annet tok referenten lett fra Michael ballen, noe som fremkalte kvalmebølger hos den gode Michael. 

Hos De Blå viste plutselig John Harald seg som en skarp målscorer, og det var ingen som ventet seg scoringer fra helt umulig vinkel. Ellers var Rune og Trond E. betraktelig bedre i mål enn ute, mens Espen var rene evighetsmaskina, da han også var mye utleid til rødt lag.

Kjetil og Morten jobbet for fire mann hos De Gule, mens Jan F. var glimrende i mål. Da Ulf og referenten også gjorde så godt de kunne, måtte det hele bli bra. Likevel må det dessverre nevnes at referenten, etter å ha lamslått hele hallen da han tok innersvingen på Michael og Trond E., satte ballen på uforklarlig vis utenfor. Slik kan det gå når presset fra tribunen blir for stort.

Som vanlig var stemningen stor under kaffen etterpå, og alle syntes det var fullt fortjent da dagens målmaskin, John Harald, ble dagens glade vinner av vinlotteriet.

 

God helg!

 

Bj. N.Tipping 1.2

Postet av Old Boys den 1. Feb 2020Tipping 25.1

Postet av Old Boys den 25. Jan 2020Referat fra 25. 01.

Postet av Old Boys den 25. Jan 2020

Tistedalshallen lørdag morgen: Ulf, Morten, Trond N. og referenten er på plass klokka sju. Trond N. har fiksa kaffe, og vi går gjennom håndballkampen i går, og vi vet helt presist hvem som burde gjort hva, slik at finalebilletten hadde vært i boks. Så kommer Jan Egil, og referenten får vite at han forrige helg presterte å velte med ergometersykkelen inne i hallen. Videre kom John Harald, med ei topplue fra 1950-tallet, og begynte å snakke om hemorider. Da gikk Ulf og referenten og varmet opp.

Etter hvert er alle på plass, og 21 kamerater er klare til dyst. Jevne og intense kamper følger, og det ender med at det klassiske laget, De Gule, blir dagens seierherrer med 16 poeng. De Røde kjempet til seg 13, mens De Blå endte på 10.

Hos De Blå utmerket Bjørn Christian seg med to kjempescoringer, men det ble verre hver gang han skulle være keeper. Rune er jo en fyr det er lett å snakke til rette, og også denne gang lot han seg veilede av lagkameratene uten å få raserianfall (ironi)! Jarle er en hyggelig ungdom, men han har begynt å bruke alle kroppsdeler for å vinne, samtidig som han sukker og stønner over ikke å få frispark.

De Røde er et jevnt og godt lag, og det er sjeldent noe bråk med dem. Michael er den offensive stjerna, men til gjengjeld mente Ulf at han sannsynligvis er den klart dårligste keeperen av absolutt alle, uansett lag, og det sier ikke lite!

De Gule spilte glimrende, og selv Dag Morten spilte bra. Likevel prøver han fremdeles på målgivende pasninger, noe som aldri går. Han er sterk i troen, og referenten må få sitere noen linjer fra rockepoeten Tom Roger Aadland som passer godt på denne fargeklatten av en tistedaling:

“Eg trur ikkje anna enn det eg kan sjå

Spør nett kven du vil, eg er skeptisk som få

Men mirkakel kan skje så vel i det små som i det store.”

Ellers er Trond N. på gang, og Kjetil lagde mål tre sekunder før slutt ved å bruke steget sitt, som minner om Braut Haaland. Årets mål så langt.

Jan hadde for øvrig en stor dag i mål, kjapp som et lyn og smidig som en katt! Det må også nevnes at Morten, som er den mest viljesterke av alle på treninga, skeiet fullstendig ut da han ba referenten ta plass på benken med følgende utsagn: “Sett deg ned, Iddebo!”

Anders er A-lagstrener, og han fortjener noen ekstra blomster for å ta på seg en slik jobb. Blomster bruker vi ikke i oldboysgjengen, men vinutlodning har vi jo. Denne lørdagen var det trekning på to flasker, og Anders ble trukket ut som vinner av begge!

God helg til alle!

Bj. N.Tippelappen 18.01.20

Postet av Old Boys den 18. Jan 2020

Et par rettelser i forhold til bilde.

Kamp nr 3 - Brighton-Aston Villa HB
Kamp nr 5 - Norwich-Bournemouth HUReferat fra 18.01.20

Postet av Old Boys den 18. Jan 2020

Endelig lørdag igjen! I dag møtte 19 formidable fotballspillere opp til ukens høydepunkt i Tistedalshallen. 

Det rød laget, med Anders og Michael i spissen, var i strålende spillehumør og ga egentlig ikke gult og blått lag noen sjanse til å ta innpå ledelsen de har opparbeidet seg på maratontabellen.

Blått lag - uten lagleder John Harald (som sendte forfall til Ulf 0115...) - varierte veldig fra kamp til kamp. Noen ganger strålende og andre ganger helt uforståelig dårlig. Torfinn hadde stilt inn siktet godt i dag og prikket inn flere fine mål fra bort i mot umulige vinkler.

De gule var som vanlig et kapittel for seg selv, når motgangen kommer så blir den interne letingen etter syndebukker mer at man trykker hverandre ned enn at man prøver å snu en dårlig trend. Gult lag er ofte sin egen verste fiende - noe de ikke alltid skjønner helt selv.

Men, uansett så var det alt i alt en vel gjennomført økt av alle mann som endte med 20p til rødt, 10p til gult og 9p til blått.

Diskusjonene gikk som vanlig etter trening og dagens vinflasker ble vunnet av Reidar og Bjørn.
Solskjær har en, så da må jo jeg ha en også….

Postet av Old Boys den 11. Jan 2020

Nomelltabellen

Kanskje Norges viktigste tabell.

 

Lag

Antall kamper

 

Seier

 

Uavgjort

 

Tap

 

Poeng

Gult

10

6

2

2

20

Blått

10

3

3

4

12

Rødt

10

2

3

5

9

 Referat fra 11. 01.

Postet av Old Boys den 11. Jan 2020

Alle våknet til en gråkald og vindfull lørdagsmorgen, men hva gjør noen av oss med slikt? Svaret er selvfølgelig å dra til Tistedalshallen så fort som mulig, og det gjorde 21 ambisiøse og godt trente oldboysgutter også denne morgenen. Seriespillet gikk selvsagt sin gang, og De Gule (det klassiske laget) viste seg fra sin beste side og grafset til seg 20 poeng. De Blå holdt seg på ærbødig avstand med 11, mens serieledende rødt lag ble sist med bare 9. Dermed er De Gule på skuddhold av De Røde (se tabell). Kan dette bli spennende ut over våren?

De Røde manglet Michael, og det ble tydeligere og tydeligere i løpet av treninga. A-lagstrener Anders skjøt og skjøt, men skuddene hadde hele tida retning mot høyere himmellag, og det blir det lite poeng av. En honnør skal Bjørge få, for denne gangen oppførte han seg uklanderlig, også når verden gikk ham imot.

De Blå var fikse og raske, men strevde som vanlig med forsvarsspillet. Dagens blåing var utvilsomt Bjørn Christian, som i fin scoringsposisjon snublet i egne ben og skrek på straffespark. Noe lignende har bare Jan Solheim fått til, for omtrent 7 år siden!

De Gule møtte med hele 9 mann, og av en eller annen merkelig grunn ble det lite spilletid på referenten. Trond N. var endelig tilbake, og han gjennomførte på en fornuftig og teknisk sett fullkommen måte. I tillegg var han hyggelig og grei, noe han ikke alltid var før skaden satte ham ut av spill. Dagens kommentar hadde Kjetil, for han uttalte at å få tilbake Hans Petter (har vært mye på høydetrening på fjellet) var det det samme som å få tilbake Messi! Ulf fortjener også ros for innsaten. Han vant en haug med dueller, og slo nesten ikke bort ballen til motspillere. I tillegg skulle han plutselig begynne å slå i hjel fluer,som bare han så, midt under kampen. 

Som vanlig avsluttet vi med kaffe og sportslige oppsummeringer. Det ble også loddet ut tre vinflasker, og vinnerne ble Kjetil, Frode og Torfinn. Ellers er det viktig å merke seg at det 15. 02. ikke er trening. 

God helg til alle, og ikke overdriv egentreninga i uka som kommer!

 

Bj. N.Tipping 11.1

Postet av Old Boys den 11. Jan 2020Referat fra 4.1

Postet av Old Boys den 4. Jan 2020

20 fotballkamerater møttes på årets første oldboystrening lørdag morgen i Tistedalshallen, og det hele ble en forrykende forestilling. De Gule og De Røde spilte begge til seg 16 poeng, men også De Blå var i støtet med 11. Dessuten var Jan Egil til stede under kaffen, før han skulle på jobben, mens Ulf tok seg av kaffekoking og annen administrasjon. Når etter hvert Dag Morten også møtte opp, utgjorde han og Ulf en uforglemmelig duo på tribunen, og det er ingen tvil om at de er de nye gamlingene i  Muppet-show, hvis programmet blir satt opp på ny!

De Blå hadde 7 spillere på plass, og blant dem var Trond E., på visitt fra Kapp på Toten. Han stod for et kompromissløst forsvarsspill, der ballen stadig var på besøk under bjelkene oppe i taket. Lagets motor om dagen er likevel Jarle, som også opplevde å lure referenten nesten ut av hallen med spesialfinta si.

De Røde var gode, men uten å være helt på topp. Laget hadde i hvert fall hatt langt færre poeng hvis ikke Reidar hadde vært Reidar, med ben som plutselig fungerer som reddende engler når alt håp er ute. Ellers fikk Bjørge et lite raserianfall, da han utbrøt at gule spillere oppførte seg “som piss”. Etter 45 minutter trakk han uttalelsen tilbake, men sagt er sagt!

De Gule kan være stolte av innsatsen denne lørdagen. Kjetil, Jon Petter og Morten var gode ute på banen, og Jan F. i mål blir stadig bedre. Referenten var heller ikke så ille, selv om han lot Anders spasere uhindret med ballen inn i gult mål ved en anledning. Morten utbrøt spontant at “Bjørn åpnet perleporten på vidt gap, for så å gå hjem uten å sørge for vakthold”. Etter dette fikk vi en teologisk diskusjon om perleporten og hvem som kan få komme inn, en diskusjon der Dag Morten avslørte skremmende dårlige grunnkunnskaper, særlig fordi han har vært varamann til Menighetsrådet i forrige periode.

Ordningen med kaffe og vinlotteri fortsetter selvfølgelig, og denne gangen var det Michael, en av oldboysgjengens lovende og talentfulle ynglinger, som kunne forlate hallen med et lurt smil rundt munnen. 

God helg til alle!

 

Bj. N.

 Tipping 4.1

Postet av Old Boys den 4. Jan 2020