Referat fra 26. 12.

Postet av Old Boys den 26. Des 2019

2. juledag er fotballdag for oldboysgjengen, og 18 kamerater var på plass i Tistedalshallen tidlig torsdag morgen, for øvrig årets siste trening, da det er avlyst førstkommende lørdag.

Hele høsten har det ofte vært jevnt mellom lagene, og slik var det også denne gang. Blått lag slo til med 14 poeng, mens rødt og gult fulgte med 13 og 12. 

Tor Finn var på plass igjen etter noen ukers pause, og han slo til med to flotte scoringer for blått lag. Ellers imponerte Espen i mål, blant annet da han “lå rett ut” og reddet et farlig skudd mot slutten av treninga. Imponerende var også John Harald, tatt i betraktning at han for 14 dager siden var med og fikk et helt bryggeanlegg over stortåa. Ikke mange har samme pasningskvalitet med frisk og brukket tå!

På rødt lag imponerte Anders med en underskrudd lobb fra 33 meter som gikk rett i mål. Jan F. stod i mål for rødt når han ikke spilte kamp for gult, og det er ingen tvil om at han var helt avgjørende for de 13 poengene.

Gult var hardt rammet denne lørdagen med Hans P. liggende hjemme med influensa, og Morten med sterke ettervirkninger etter en muskelbrist for 14 dager siden. Bedre ble det ikke da Ulf slo opp en strekkskade etter bare to minutters spill. At dette var alvor, var det ingen som var i tvil om, for han forlot parketten med noen fæle vræl, og resten av treninga satt han på tribunen og oppførte seg, sammen med den tidligere representanten for lov og orden, Dag Morten, svært dårlig. Hvem det gikk ut over? Først og fremst referenten, som konstant var en fare for eget lag hele treninga gjennom. 

På gult lag skal ellers Kjetil ha ros for stor innsats og høyt ferdighetsnivå. Som Anders på rødt lag serverte også Kjetil et teknisk mesterstykke ved å lobbe ballen over keeper og i mål fra 34 meters hold.

Til slutt var det selvfølgelig kaffe, og tradisjonen tro ble det loddet ut 15 flasker på siste treningsdag. Her slo guttungen Jarle til ved å vinne tre flasker. Det er også en fornøyelse å sende en melding til Trond E. på Toten om at han har vunnet to flasker.

Kona til Reidar skal også ha en egen skriftlig juleblomst, for Reidar hadde med kringle, noe han sikkert ikke har bakt sjøl.

Dermed er fotballåret slutt, men seriespillet fortsetter selvfølgelig i 2020. Godt nytt år til alle!

 

Bj. N.Referat fra 14.12

Postet av Old Boys den 14. Des 2019

Bare 12 spillere og Jan Egil som drakk morgenkaffe, var på plass i Tistedalshallen på den siste treninga før julaften. Etter en jevn og utmattende batalje endte det hele med at De Gule spilte seg til 15 poeng, mens De Blå og De Røde fulgte opp med 14 og 12. 

 

De Røde hadde tilbake både Bjørge og Frode i forhold til forrige gang, men særlig mot De Gule gikk det slett ikke veien. Referenten ble etter hvert så sliten at han ikke merket seg noe som helst av spesielle situasjoner, men som vanlig fikk Reidar en tå på det meste.

 

De Blå er et sørgelig kapittel. Denne lørdagen møtte laget med bare Espen og Rune. Klarer man ikke å kombinere toppidrett og selskapsliv når man er over 50 år, bør man gå noen ekstra runder med seg selv. Hører du det, John Harald? Du er faktisk lagleder for De Blå!

 

De Gule sliter med slitasje på dem over 60, men vant likevel serierunden i fin stil. Både Dag Morten og Ulf vaklet etter hvert ut av banen med kramper og strekk, noe referenten også burde gjort, etter å ha stått for en av de groveste forsvarstabbene i moderne historie. 

I det hele tatt måtte både gule og røde spillere etter hvert spille for blått lag, og det er ingen tvil om at dette var en av de fysisk tøffeste formiddagene vi har opplevd på oldboys, og det sier ikke lite!

Helt til slutt var det kaffe, og Bjørge ble en fortjent vinner av dagens vinlotteri. Alle må huske at det ikke er trening den 21. 12, men 2. juledag bærer det løs igjen!

God jul til alle oldboysspillere og faste lesere av referatspalten!

 

Bj. N.Tippelappen 14.12.19

Postet av Old Boys den 14. Des 2019Referat fra 07. 12.

Postet av Old Boys den 7. Des 2019

Det lakker mot jul, og julebordsesongen konkurrerer mot mer helsebringende aktiviteter, slik som oldboystrening tidlig på lørdagsmorgenen. Likevel dukket det opp 15 spillere, og etter hvert Trond N. og Trygve, og seriespillet kunne gjennomføres på en friksjonsfri måte. De Røde var tilbake på vinnersporet med 16 poeng, mens De Blå og De Gule fulgte bra opp med 13 og 9.

De Røde møtte med kun 3 spillere, men fikk leie referenten fra gult lag, og guttungene på rødt lag skal ha ros for hvordan de tar imot eldre folk på besøk. Reidar spilte ballen til referenten flere ganger, og Michael og Anders var hyggelige i hver pause! Dagens mål hadde Michael, da han fra 60 meters hold straffet keeper John Harald, som ikke overraskende var på bærtur.

De Blå spilte bra, og Jarle og Espen var leie å komme ut for. Jarle har riktig nok vent seg til å jamre seg til frispark, uten at noen har vært noe særlig nær ham. 

De Gule var mannskapsmessig noe svekket da Kjetil var på prateseminar om fotballens mysterier i Oslo, og da referenten i tillegg ble utleid, hadde det sin resultatmessige pris. Hans Petter opererte nok en lørdag som spiss, noe han mot alle odds faktisk klarer ganske bra. Verre er det med respekten for eldre, for i garderoben etter treninga fortalte han referenten at referenten er mye bedre når han spiller på et annet lag enn De Gule. 

Ellers skulle Morten plutselig fyre av et langskudd, noe som førte til en saftig lyskestrekk. Dette var ille for gult lag, som trenger alle under 60 i slag.

Helt til slutt var det selvfølgelig kaffe, og som vanlig kom det kommentarer som ikke kommer gjennom sensuren. Ulf hadde en dag da han delte ut mye ris til omgivelsene, og da går det virkelig unna. Derfor er det en glede å minne om at før han går hjem for å se på ski, må han ta med seg kaffekoppen ut på kjøkkenet og skylle den!

Hva så med vinutlodningen? Trygve ble dagens vinner, noe alle satte pris på.

En liten påminnelse helt på tampen: Lørdag 21. 12. er det ikke trening fordi hallen er opptatt. 

God helg til alle!

 

Bj. N.Tippelappen 30.11.19

Postet av Old Boys den 30. Nov 2019Referat fra 30.11.

Postet av Old Boys den 30. Nov 2019

På en fantastisk fin vintermorgen møttes vi igjen for å kjempe om nye poeng på parketten i Tistedalshallen. 6 mann (inkl Trond N) fra gult, 4 blå og kun 3 røde var i aksjon. Julebord og jobb er noen av "unnskyldningene" for ikke å møte opp, men hovedreferentens grunn til fravær går rett inn på førsteplass over merkelige grunner til ikke å møte opp - hjemme for å passe svigersønn!!!

Lagleder på blått, John Harald, sendte melding om at han hadde stått opp kl 09.10... totalt mangel på karakter.

Uansett, trening ble det, og mange fikk seg en god økt i og med at rødt og blått lag hele tiden måtte ha inn vikarer for å fylle opp laget.

De gule, med Kjetil og HP i spissen var virkelig i slag i dag. I Morten sitt fravær vikarierte HP som spiss hos de gule, og det resulterte i mange flotte mål og kombinasjoner. 

Til og med Ulf var med opp i angrep flere ganger, og etter uttallige skuddforsøk i hytt og pine så fikk han til slutt satt inn et mål. 

Dagens høydepunkt var allikevel når HP og Kjetil kom 2 mot 1 mot blått. Kjetil kom på en overlapp mot høyre, HP satt også fart mot høyre og det hele endte med at det så ut som begge var på vei ut av hallen.

Blått og rødt hadde en del utfordringer med nye innlånte i hver kamp. Det gikk som det måtte gå og gult lag ble dagens vinner med hele 27 poeng, rødt fikk 11 og de blå kjempet seg til 5 poeng.

Avslutningsvis rundet vi som vanlig av morgenens økt med kaffe, diskusjoner og vinlotteri. Undertegnedes navn ble trukket opp av koppen, og jeg kunne reise hjem med en flaske vin :)

Reservereferent Frode Referat fra 23.11

Postet av Old Boys den 23. Nov 2019

19 mann stilte til trening og sosialt samvær lørdag morgen. Dag Morten var der kun for å kaste glans over arrangementet, og det klarte han bra, selv om han er smittet av dagens folkesykdom som går ut på å sitte og glane inn i mobiltelefonen når man er sammen med andre!

Sportslig ble dagen nok en triumf for De Røde med 22 poeng. Det ungdommelige laget utklasset både blått og gult lag som fulgte med 10 og 7. 

De Røde leder nå serien klart, og guttungene, hvor ingen er over 60, ser i øyeblikket uovervinnelige ut. I Frode og Bjørge har laget to gode keepere, noe som er et stort problem for gult og blått. Samtidig spiller Reidar som en gud i forsvar, mens Anders og Michael er giftige framover. Likevel: Overmot står for fall. Både Michael og Bjørge har tunnelsyken, noe alle som har spilt fotball forstår hva er. Slike spillere tåler sjelden blåmandager, og disse dagene kommer, bare vent!

De Blå stilte plutselig med 8 mann, og en av dem var Trond E. som kom reisende fra Kapp på Toten. Han måtte finne seg i å bli belært av guttungen Jarle, som riktig nok på en pen måte informerte Trond om at han gjerne kunne spille en enkel pasning uten å stå tre minutter og tenke seg om. Ellers stod Bjørn Christian en kamp i mål, og alle i hallen fikk se noen underlige krumspring med katastrofale følger. Av lagkameratene fikk han høre at han var verre enn en av keeperne til gult lag, av hensyn til vedkommende vil ikke referenten nevne hvem.

De Gule var egentlig litt uheldige denne formiddagen. Seks treff i stolpen, de fleste fra Kjetil, vitner om at ikke alt var helsvart. Referenten slo for eksempel til med nok en kanonscoring. Et klokkerent treff førte ballen inn i nettet,og der keeper ikke hadde mulighet til å skjønne hva som hendte rundt ham. Samme referent hadde ikke noen stor dag i mål, men hans gode venn Ulf viste en helt annen klasse. Han slengte seg etter et kanonskudd nede i høyre hjørne, og alle var enige om han minnet om en grasiøs villaks i gytetida! Dessverre skjønner han ikke selv hva som er best for laget, så etter referentens kanonscoring måtte referenten nok en gang gå i mål, med den følge at målene nok en gang rant inn. Her må det nok et styremøte til, for slik kan det ikke fortsette!

Så var det kaffe til slutt, og som vanlig stod stemningen i taket da dagens hendelser skulle fordøyes. Kjetil ble dagens vinner, og dermed fikk han en fortjent trøstepremie etter alle stolpetreffene.Helt til slutt kommer en spesialmelding til De Røde: Michael må jobbe alle lørdager før jul, og de andre må på julebord alle fredagene. Det er håp i hengende snøre, folkens!

Bj. N.

 Tipping 23.11

Postet av Old Boys den 23. Nov 2019Referat fra 16. 11.

Postet av Old Boys den 16. Nov 2019

Så var det lørdag igjen, og 18 kamerater var på plass i Tistedalshallen for å oppleve ukas høydepunkt. Morten, Styret (Ulf) og referenten var som vanlig på plass ved sjutida, men sistnevnte hadde prestert å glemme igjen fotballsko hjemme, og måtte ta seg en ekstratur til Klepperveien. Styret uttalte med en gang at det fikk være måte på, og at referenten ikke har mye å gå på i ukene som kommer!

  Da alt var over, stod De Røde igjen med 15 poeng. Ikke langt bak var De Blå og De Gule med henholdsvis 13 og 12. Med andre ord var det tett og jevnt, med mye godt spill fra alle lagene.

De Gule hadde bare 5 spillere denne formiddagen, og både ung og gammel måtte spille hele tida. I forsvaret medregnet keeper manglet det ikke rutine, for til sammen er Jan F., Ulf og referenten 194 år! Morten og Kjetil gjorde en overjordisk innsats, og periodevis ble de mer ungdommelig pregede lagene fullstendig utspilt. Dagens fineste mål hadde for eksempel et forspill med 26 pasninger, før Morten avsluttet med å hamre ballen opp i krysset. Det må også nevnes at referenten scoret sitt første mål for sesongen, en suser uten sjanse for keeper. 

De Blå kom sterkt mot slutten, men ellers var det mye rart. John Harald tror han er god i mål, men presterte å slippe inn et løst frispark fra 27 meters hold. Trond N., som er en god kamerat av John Harald, og også en kløktig lagleder for gult lag mens han er skadet, var ikke i tvil om at John Harald heretter må kalles “Sila”.

De Røde kom også sterkt mot slutten, og avgjorde dagens serierunde med seier mot gult lag i dagens siste kamp. Anders ble matchvinner kort før slutt, etter å ha kvittet seg med markeringen referenten febrilsk prøvde å fullføre. Dermed ble Anders nok en gang blid, slik han pleier å være, etter å ha skutt absolutt alle andre steder enn i mål tidligere på treninga. 

Under kaffen til slutt ble mye forskjellig tatt opp, men det går jo en grense for hva som kan settes på trykk. Uansett ble Trond N. dagens vinner av vinlotteriet, noe alle syntes var hyggelig. Særlig gult lag gleder seg til han er tilbake på parketten!

God helg til alle!

 

Bj. N.Tipping 16.11

Postet av Old Boys den 16. Nov 2019Tipping 9.11

Postet av Old Boys den 9. Nov 2019Referat fra 09. 11.

Postet av Old Boys den 9. Nov 2019

Det er neppe noe vakrere sted enn Tistedalshallen ved Femsjøens bredd en tidlig lørdagsmorgen i november, når nysnøen har falt, og 18 spillere er på vei inn i den flotte idrettshallen. Ikke rart at humøret er på topp, selv om klokka bare er sju. 

Slik er det, og slik var det også på lørdag. Trond N. var savnet, og det holder ikke å ikke møte opp fordi man er trøtt, selv om man bare er observatør. Dette var Styrets (Ulfs) klare konklusjon.

Uansett ble dagen en drømmedag for det gule laget, som var klart best med 20 poeng. Serielederen, De Røde, fulgte med 12, mens De Blå på en mirakeløs måte skrapte sammen 7.

Hos De Blå fortjener Espen en ekstra blomst. Han har vondt i bena, og det er slett ikke noe pent syn når han beveger seg rundt på parketten i urent trav. Likevel holder han ut, og han greide til og med å score lagets eneste mål denne formiddagen. 

De Røde møtte med bare fire spillere, og dermed ble referenten utleid for anledningen fra De Gule. Det var forstemmende for referenten å se hvor ivrig gult lag var for å få gjennomført denne avtalen. Hvordan slo dette så ut? Halvveis i treninga fikk referenten beskjed om å gå i mål, det var med andre ord bedre å spille med en halvskadet Bjørge ute, enn en frisk og opplagt referent. Sånn er livet!

De Gule hadde en meget god dag, selv om forspilte målsjanser preget noen kamper. Kjetil fikk opp farten, og det sier ikke lite. Dagens dramatiske øyeblikk var da Ulf lagde straffespark, uten at han var enig i det. Argumentet var at en situasjon i slutten av oktober var mye verre, uten at det ble straffe da!

Ellers preger gule spillere også spillet rundt hele arrangementet. Morten sørger for spilleklare baller, samt har stålkontroll på det finansielle og kaffekokingen. Dag Morten forlater alltid lagkameratene en halvtime før det er slutt for å slippe yngre krefter til, samtidig som han setter i kaffekontakten inne i kafeen. Jeg kunne nevnt mer enn dette, men det er måte på alt. 

Hva så med dagens vinutlodning? Tom Hermann, som nå begynner å finne igjen formen, ble dagens glade vinner, noe alle syntes var hyggelig. Dermed dro alle hver til sitt, men referenten traff umiddelbart John Harald og Frode nede på Kringla, der de fikk overtalt betjeningen til ikke å selge ham usunne kaker.

God helg til alle!

 

Bj. N.Referat fra 02. 11.

Postet av Old Boys den 2. Nov 2019

21, i egne øyne talentfulle ringrever, var lørdag morgen på nytt på plass i Tistedalshallen for å kjempe om poeng, men også for å få sjansen til å oppføre seg så dårlig som man lyster. En gang i uka må vel være greit for alle og enhver!

De Røde var tilbake på vinnersporet med 19 poeng, mens det klassiske gule laget fulgte godt opp med 15. Forrige ukes soleklare vinnere, De Blå, endte med ynkelige 5 poeng, og dette er nok en gang et eksempel på at noen trær ikke tåler å nærme seg himmelen.

Hos De Blå var Trond E. på besøk fra Kapp på Toten, men han var helt klart preget av overtrening, og ballen ble slett ikke hans beste venn. Jarle, som ellers er noe av det mest sympatiske som går i to sko, var sterkt preget av motgangen, og han brukte kroppen sin på en i overkant voldsom måte. Dermed har han nå også tilnavnet Rambo. 

De Gule spilte bra, men som i andre topplag i Europa, er det bare det beste som er godt nok. Referenten slapp inn to mål, og da brøt helvete løs. Hans Petter, heretter kalt “Sinna- smurfen”, slaktet den eldre mannen på en nådeløs måte, samtidig som Ulf, som i mellomtiden hadde fått problemer med lysken, gjorde alt han kunne for å tråkke kameraten sin ned i søla!

Ellers skal Kjetil ha ros for mange fikse mål, og Morten tok som vanlig mer i enn han egentlig orker.

De Røde var glimrende, selv om Frode hadde en beksvart dag. Anders, med påklistret nr. 10 på ryggen, lagde flotte mål, og Bjørge vartet opp med to delikatesser som ingen trodde han var i stand til å servere. Michael hadde primadonnanykker, men i siste kamp for dagen viste han hva han egentlig kan. I det hele tatt virker dette laget farlig godt, men det er jo lenge til mai.

Så var det kaffe helt til slutt, og vi oppsummerte på sedvanlig vis diverse høydepunkter ute på parketten. Bjørge fulgte opp den sportslige medgangen med å bli dagens glade vinner av vinlotteriet. Dermed ønsker referenten alle god helg videre, og oppfordrer alle under 60 til å sitte helt rolig i sofaen fram til neste lørdag!

Bj. N.Tipping 2.11

Postet av Old Boys den 2. Nov 2019Tipping 26.10

Postet av Old Boys den 26. Okt 2019Referat fra 26. 10.

Postet av Old Boys den 26. Okt 2019

Så går vi snart inn i november, og lørdagsmorgenene blir mørke og grå, men hvem er upåvirket av slikt? Det er oldboysgjengen i TTIF, som er på plass og bidrar med godt humør og sportslige delikatesser, også nå på lørdag.

Inkludert Jan Egil og Trygve var vi 20 kamerater til stede, og denne gangen var De Blå skikkelig på hugget med 22 poeng. De Røde var heller ikke så verst med 15, mens De Gule fikk så hatten passet med bare 4.

Hos De Blå stemte det meste, og da en av A-lagets ferske opprykksspillere, Jarle, virkelig hadde dagen, ble det ikke lett, særlig ikke for dem over 60….  . For øvrig vil oldboysgjengen gratulere A-laget med opprykk, og vi ønsker gjerne neste års stall velkommen til treningene våre, ikke for å spille, men for å studere kloke taktiske valg fra tribunen.

 

De Røde er et merkelig lag. Her går det fra store høyder til de dypeste daler. Bjørge er et eksempel på dette. I det ene øyeblikket er han hyggelig og grei, og forærer til og med ballen til referenten før kampen begynner, slik at også de gamle skal ha det litt koselig.

I neste øyeblikk skjeller han ut egne spillere, ikke ved å påpeke hva som er galt, men ved å bruke en ironisk tone. Jobb med dette, Bjørge!

Hos De Gule ble det etter hvert rene ville Vesten. Laget tok 4 poeng på de to første kampene, men så var det jevnt slutt. Referenten gjorde høstens hittil grusomste pasningsfeil, og da måtte han motta 40 sekunder med grov utskjelling fra mannen med mange navn, nemlig Dag Morten. Det siste navnet nå er Hildegunn, gud vet hvorfor. Samtidig lå Jon Petter utstrakt inne ved veggen med alvorlig latterkrampe. Det hele endte med at referenten nok en gang ble satt i mål, uten at det ble noe særlig bedre av den grunn. 

Uansett var det, som alltid, stor stemning ved kaffen etterpå. Det var fint å se at mange av guttungene i 40- og 50-åra var tilfreds med poeng og egen innsats, ja John Harald skulle rett hjem for å feire med italiensk boblevann! Det ble også antydet ganske så tydelig at flere på gult lag måtte passe på tida, for det blir servert grøt på Bergheim klokka ett! Blidest av alle var likevel Jan F. Han ble dagens glade vinner av vinlotteriet, så fortjent så fortjent!

God helg og ei fin uke videre til alle!

 

Bj. N.Referat fra 19.10.19

Postet av Old Boys den 20. Okt 2019

Lørdag morgen,
høst,
mørkt,
øsende regnvær...

Uansett så møtes vi i Tistedalshallen for kamp om poengene. Selv om vi denne lørdagen kun er 12 mann som stiller til start så gjennomføres det full runde med 100% innsats.

Gult lag vinner mye på å være stabile gjennom hele sesongen, de har kort avstand mellom bunn- og toppnivå. Dette gjør sitt til at de tar bra med poeng jevnt og trutt. I dag endte de på toppen av rundetabellen med 16 poeng.

John Harald og Jarle var tilbake på blått lag, og i og med at de fikk med seg 13 poeng så kunne jo ikke John Harald unngå og kommentere dette i forhold til forrige ukes 3 poeng, Hva han sa er ikke nødvendig å skrive - det vet vi alle sammen :)

Rødt lag hadde ikke flyten i dag, men klarte tross alt og karre seg til 10 poeng.

Selvtilliten til John Harald ble ikke mindre av at han stakk av med vinflaska i vinlotteriet heller.

Vel møtt neste lørdag.

FrodeTipping 19.10

Postet av Old Boys den 19. Okt 2019Referat fra 12.10.19

Postet av Old Boys den 12. Okt 2019

Sent fredag kveld tikket det inn en melding fra vikarreferent John Harald om at hverken han eller sjefsreferent Bjørn hadde til intensjon å møte opp på dagens old boys trening. Gudene vet hva som kan være såpass viktig at det prioriteres foran den, men vi gjør alle noen merkelige valg innimellom...

Sist det ble forsøkt å overlate ansvaret for referatskriving til undertegnede så gikk det som kjent ikke så bra, så vi gjør et nytt forsøk i dag :)

17 mann inkludert Trond N og Trygve møtte opp, og fikk se at dagens trening startet med et smell da Ulf gikk rett i angrep og hadde en målgivende og en fatal bom på åpent mål fra 2 meter i løpet av de første 2 minuttene. Etter det så var det mer eller mindre over for denne gang for hans vedkommende, men for en start!

Rødt lag er inne i en god periode, og dro i land hele 24 poeng. Det var til tider mye tika-taka fotball, og Bjørge sto for dagens, og årets mål så langt, da han skrudde et skudd helt opp i vinkelen fra 15 meter.

De gule la seg som et hockeylag i undertall rundt eget mål, og satset alt på kontringer. Dette gjorde sitt til at de sannsynligvis ikke hadde ballen mer enn 5 minutter totalt i løpet av økten, men det skaffet dem hele 13 poeng, så alt i alt var det en OK dag for de gule. 

Blått lag - 3 poeng - no comments!

Som vanlig gikk diskusjonene både før og etter trening, og Trond N fikk klar beskjed fra Ulf om at han måtte begynne "å gjøre noe" slik at han blir klar for spill så snart som mulig.

Trond E ble dagens vinner av vinlotteriet.

Til slutt tar vi med at vi ble enige om å støtte Team Rynkeby hvor Trygve skal delta til neste år med kr 3.000,- fra felleskassa. 

Stå på Trygve, vi heier på deg! 
Tippelappen 12.10.10

Postet av Old Boys den 12. Okt 2019Tipping 5.10

Postet av Old Boys den 5. Okt 2019Referat fra 05. 10.

Postet av Old Boys den 5. Okt 2019

Med oktober kom det kuldegrader om lørdagsmorgenen ved Femsjøens bredd, uten at det hindret 17 fotballkamerater å møtes til kamp om nye poeng. Nok en gang var De Røde mest i støtet og kunne forlate hallen med 17 poeng. Et vaklende gult lag fulgte opp med 11, mens fjorårets seriemestere, De Blå, kun sanket sammen 9.

 

De Blå manglet støttespillere som Jarle og Trond E., men kan ikke bare skylde på slikt. Uansett fikk laget en skikkelig opptur i siste kamp, da 1-2 ble snudd til 3-2 etter to perfekte støt på ballen av John Harald (!) og Espen. Det var nok til at begge mente at lørdagskvelden var reddet. 

De Gule åpnet bra, men fikk det tungt på slutten. Referenten stod mye i mål, men etter å ha sluppet inn fem mål i en av kampene mot rødt lag, var det slutt på tålmodigheten hos tilsynelatende sympatiske medspillere. Hva var løsningen? Jo, Ulf ble plassert i kassa, og det endte med at Trond N. spurte om han var grodd fast! Det skal også nevnes at lagets store strateg og tekniker, Dag Morten, forlot hallen en halvtime for tidlig på grunn av diffuse smerter i hofteleddet. Da gikk det rett og slett “åt skogen” med poengfangsten. 

De Røde var gode, og Anders ble bare blidere og blidere etter å ha scoret flere elegante kunststykker av noen mål. Likevel trodde rødguttene at de hadde grodd inn i himmelen da de mot slutten satte en skuddredd Michael i mål, noe som førte til at blått lag fikk noen gode øyeblikk helt på tampen.

Det begynner å bli mange år vi har holdt på nå, og det er sjelden at noen legger opp. Den siste var Jan Solheim, som etter å ha fått strekk ved å gå på tvers over banen, fant ut at nok var nok. Han fortjener noen avsluttende ord, for selv om han var full av tjuvtriks, viste han alltid at han tok koden på treninga, nemlig i bunn og grunn å være hyggelig og usympatisk på en gang. Best blir han likevel husket for den helhjertede innsatsen da vi var på tur i Madrid og i Roma. 

En annen sympatisk kar forlot for øvrig treninga ekstra blid lørdag. Det var Tom Hermann, som var dagens glade vinner av vinlotteriet.

Helt til slutt må vi bare beklage til alle våre lesere at det ikke ble noe referat forrige lørdag. Referenten vart bortreist, og på grunn av tekniske årsaker kokte det hele bort i kålen. Det skal ikke gjenta seg.

 

Bj. N.Tipping 28.9

Postet av Old Boys den 28. Sep 2019
Tipping 21.9

Postet av Old Boys den 21. Sep 2019Referat fra 21. 09.

Postet av Old Boys den 21. Sep 2019

19 veltrente talenter var på plass i Tistedalshallen lørdag morgen, da det var tid for sesongens andre serierunde. De Røde ble dagens seierherrer med femten poeng foran De Blå med elleve, mens et gavmildt gult lag måtte nøye seg med ni.

De Gule hadde sju mann til å begynne med, men Hans P. fikk en lei strekk og Dag Morten (også kalt “lov og orden”) måtte gå før slutt på grunn av en eller annen skyteprøve. Dermed kom også en gul seier i siste kamp. Dessverre surret gult lag fælt bakover og ga bort opplagte poeng, men dette klassiske laget lærer av feil, og henger slett ikke med hodet. Ekstra hyggelig var det at Jon Petter dukket opp etter over et års skadefravær. Han viste slett ikke god form, men han har lovt lagledelsen å trene seg opp, slik at han er mer kurant i november.

De Blå spilte og spilte, men fikk egentlig lite ut av det. Espen virket i god form og var farlig da han ladet venstreslegga. Ellers satt John Harald i sekretariatet, der han ikke gjorde en eneste feil. Han kom for øvrig altfor sent, selv om han hadde både nøkler og baller. Slik går det når ungdommen skal prøve seg.

De Røde var solide, men må nok takke Bjørge for alle poengene. Han stod virkelig som en levende vegg, og imponerte med å ta skudd både oppe og nede. Ikke bare reddet han skudd etter skudd, men han gjorde det med den største selvfølgelighet! I tillegg ble han dagens vinner av vinlotteriet, så dette ble litt av en lørdag for en av urtistedølene som deltar i Norges fineste seriespill.

Under kaffen etter treninga var det som vanlig stor stemning, og ulike prestasjoner ble vurdert næmere. Et eksempel er referentens første skudd, som alle var enige i at var det løseste skuddet noen noensinne har avfyrt i hallen. 

God helg og nye uke til alle!

 

Bj. N.Referat 14.9

Postet av Old Boys den 14. Sep 2019

Til sesongens første runde møtte det opp 16 spillere, og det var tydelig at samtlige var enten nervøse, spente, glade, trøtte og/eller rett og slett veldig motiverte til å ta fatt på en ny sesong med nye lag.

Det var mye snakk om hvem som hadde trent (les tjuvtrent) gjennom sommeren, og når spillet var i gang kom det ganske tydelig frem hvem som var og ikke var i god form!


Starten ble dog noe utsatt da det var innkjøpt ny klokke til sekreteriatet og når ingen hadde briller var det ingen old boysere som klarte å få fart på klokka. Da reddet Bjørn Christian hele runden og fikk fart på sakene faktisk helt uten å lese brukermanualen —> men det ble 4 runder og ikke 5!


Poengene ble jevnt fordelt i første runde med 12 til Gult og 10 hver til Blått og Rødt.

Gult lag fikk en dårlig start med en noe uheldig Jan F som forsøkte på en avansert Messi finte som keeper, men husket ikke å flytte beina og ble stående helt bom stille når ballen rullet forbi, hvor da Bjørn Christian plukket opp ballen i full fart og scoret sesongens første mål —> som på en måte blir litt historisk i nyere tid, da det nå spilles med både keepere, nye regler osv...  —> men fortsatt med Ulf (formann) som ALDRI har feil!

Etter den noe rufsete starten hentet Gult lag seg kraftig inn, og de spilte til tider flott fotball med brilliante scoringer av både Kjetil, Morten (med enda et kunststykke)  og til og med Hans Petter som scoret med både seg, motstandernes keeper og ballen!


Rødt lag hadde bare 3 spillere til start og måtte låne i alle sine kamper, noe som igjen gikk utover kondisjonen på noen...

De klarte allikevel og karre til seg 10 poeng med til tider godt spill her også med Bjørge, Reidar og Anders som den viktige sentrallinja.


Blått lag? Joda. Med hele 6 spillere, godt sommertrent, var forventningene store til mange poeng. Men det stoppet på 10 her også, og mye skyldes nok det nye systemet.... Det var i alle fall det som var forklaringen... i tillegg til uvante posisjoner på banen. Her må Torfinn spesielt nevnes, da han som keeper både på Blått og Rødt lag i flere kamper faktisk ikke slapp inn et baklengsmål. Her snakker vi De Gea nivå eller høyere!


Sesongens første gevinst i vinlotteriet ble til stor applaus vunnet av Bjørn, som var på tur, men som har fått oppkalt en bakke i Aremark etter seg (Bjørn-kneika) etter å ha parkert både Ulf og Dag Morten på joggetur forrige helg!

PS! Etter Bjørns eget utsagn —> only,


God helg!


John Harald/reservereferentTipping 14.9

Postet av Old Boys den 14. Sep 2019
Sesongen 2019/2020

Postet av Old Boys den 8. Sep 2019

Etter en flott kick off på hytta til Ulf ble både nye lag og nye regler klart for neste sesong som starter allerede til helgen den 14. september !

- Sesongen blir spilt med keepere

- Det blir ikke 0-poengs runder pga av for få spillere

GULT LAG   

Ulf , Jon Petter, Dag Morten, Morten I, Bjørn, Kjetil, Trond N, Hans Petter og Jan F.

BLÅTT LAG

John Harald, Trond E, Rune, Torfinn, Jarle, Bjørn Christian, Tom Hermann, Espen

RØDT LAG

Reidar, Hasse, Bjørge, Frode, Michael, Frank, Anders 


             Seriemestere 2018/19

Postet av Old Boys den 13. Mai 2019

På lørdag kunne endelig det blå laget slippe jubelen løs og motta pokalen som synlig bevis på at de er seriemestere 2018/19.

På bildet ser vi vår modigste mann (man skal være modig for å gå inn og være dommer for den gjengen her...) Trygve overrekke pokalen til lagkaptein John Harald.

På bildet under ser vi en gjeng glade gutter etter at seriemesterskapet er sikret.

Fra venstre har vi John Harald (K), Espen, Hasse, Frode, Trond E, Trond N og Jarle.
Referat 11.5

Postet av Old Boys den 11. Mai 2019

Så var dagen kommet da alt skulle avgjøres. Det stod et seriemesterskap på spill, og 21 kamerater møtte opp for å oppleve det hele. Ute kjærtegnet en svak vårvind alt levende, men inne i hallen fantes det ikke antydning til noe sånt. Hva skjedde så ute på parketten denne siste lørdagen av sesongen?

De Blå storspilte og sanket sammen 19 poeng. De Røde spilte ujevnt, men endte på 12, mens det klassiske gule laget måtte nøye seg med 9. Dermed ble De Blå seriemestre med totalt 447 poeng foran De Gule med 424. Bronsevinnere ble De Røde med 386.

Sesongen er over, og det er på tide å oppsummere. Da er det en glede for referenten å hylle alle med- og motspillere for en fantastisk hyggelig sesong, og spesielt gratulere De Blå med et velfortjent seriemesterskap. På sitt beste har blåguttene vært klart best, med elegant og sjanseskapende spill. Trond N. må nevnes særskilt. Ikke bare har han spilt knakende godt, men han har også arrangert en fin tur til Trollhættan. I tillegg har han sørget for kaffe hver lørdag morgen, og bare forsovet seg en gang. Lørdag var han på sitt beste, og det sier ikke lite. Han var også på god vei til å oppføre seg hyggelig ute på banen, men den siste biten for å klare det kan kanskje komme neste år.

Hos De Røde må vi nevne Reidar. Han har som eneste spiller vært på hver eneste trening, og han har vært bra hver eneste gang. Godt levert! Ellers er laget preget av godt humør og spilleglede, men det blir jo ikke gullmedaljer når man ikke har et kollektivt forsvarsspill.

De Gule har hatt en strålende sesong. Her er kollektivet sterkt, og Ulf som lagleder hersker med hard hånd. Han sparer ikke hverken ung eller gammel, men det hjelper. Lørdag kom Dag Morten med gode råd til referenten om å trene teknikk hele sommeren. Det sier altså en av de minst tekniske forsvarsspillerne som har vært å oppdrive på den nordlige halvkule etter krigen!

Også på den siste treninga vår stilte Trygve som dommer. Han var rett og slett glimrende, selv om han ikke fikk med seg alle tjuvtriksene til Michael. Han dømte straffe mot Rune, og da fikk vi også på den siste fotballdagen vår et rableanfall fra Ullareds største sønn.

Hva så med vinutlodningen? Også denne gangen vant referenten, til stor applaus i kantina! 

En annen som fortjener applaus, er Hanne, kona til Trond N. Hun hadde nemlig bakt to herlige kaker til oldboysgjengen. Slike koner bør det bli flere av her i landet! Ja, referenten blir litt lyrisk av slikt, og disse linjene fra Henning Kvitnes er en spesiell hilsen til Hanne og alle andre i vårt kjære oldboysmiljø:

 

 

“Og om jeg var en liten skur

med juliregn

som bare lå på lur

og lot deg gå 

under din himmel blå

og du ville forstå”

 

God sommer folkens!

Fuck off blir på hytta til Ulf 7. september.Referat 4.5

Postet av Old Boys den 4. Mai 2019

På en kjølig og klar mailørdagsmorgen var det nok en klart for konkurranse om poengene i Tistedalshallen, og 20 glade gutter var på plass. Dette var sesongens nest siste dyst, og kampen om seriemesterskapet er fortsatt spennende.

De Gule vant lørdag med 14 poeng, og serieleder De Blå fulgte med 9. De Røde endte med null tellende poeng fordi de bare klarte å stille med tre spillere. Likevel kjempet laget for fullt, og fikk “egentlig” 19 poeng. Slik er reglene.

Like etter nyttår ledet De Blå med hele 83 poeng på De Gule. Nå er avstanden bare 13! Alle gleder seg til siste runde, og ikke minst blir det spennende å se hvem som klarer å holde hodet kaldt.

Hos De Røde var både Reidar og Anders skumle og effektive, og Tom Hermann (utleid fra gult lag) viste klar formstigning etter å ha slitt med helsa en stund.

De Blå solgte seg dyrt, og dagens blåing var utvilsomt Hasse, som tapet opp en svær ballongankel, og etterpå fullførte i fin stil. For øvrig oppførte Frode seg nesten eksemplarisk etter forrige ukes rableanfall. 

De Gule virket stresset av seriemesterjaget, og ingen var helt på topp. Hans Petter skal tross alt ha ros for å ha operert som en kraftig støvsuger bak i forsvaret. Verst av alle var referenten, som etter tre grove markeringsfeil ble plassert på benken, der han måtte sitte og tenke seg om. Slik er toppfotballen nå for tida! 

Dagen sluttet som vanlig med vinlotteri, og referenten fikk en liten oppmuntring midt i den sportslige motgangen ved å vinne en fin flaske rødvin. Den kommer han til å spare, for ingen gule spillere kommer til å innta noen former for rusmidler (heller ikke snus) før sesongen er over neste lørdag klokka ti.

God helg folkens!

Bjørn N.Tipping 4.5

Postet av Old Boys den 4. Mai 2019Referat fra 27. 04.

Postet av Old Boys den 27. Apr 2019

Tidlig lørdag morgen. Klokka er ti på sju, og det er på tide å komme seg til Tistedalshallen for å oppleve ukas kroppslige og kulturelle høydepunkt. Ute er det blomstring og harmonisk, akkurat som dikteren skildrer det når han skriver om at “det våres, ja det våres mellom bjørker og hegg”. 

Etter hvert kommer treninga i gang, og 20 staute fotballtalenter i alle aldre inntar hallen, og det er snart slutt på alt som har med harmoni å gjøre. Vi går nemlig inn i sluttfasen av den lange sesongen som begynte i september, og det er et seriemesterskap som står på spill. De Gule vinner nok en trening, med 16 poeng, fulgt av De Røde med 14. De blå serielederne karrer til seg bare 8 poeng, og leder nå bare med 18 poeng når to serierunder gjenstår.

Det er ingen tvil om at De Blå har blitt skjelvne de siste ukene. Selv om laget av og til slår til med tekniske delikatesser i angrepsspillet, hjelper ikke det når det er “byssan lull” bakover på banen. Sindige folk begynner også å miste hodet. Et eksempel er den ellers så stødige Frode Z. som lørdag skjelte ut John Harald på det groveste. Er Frode den nye lederen av “rableklubben”?

De Røde hadde kun 4 mann på plass, men fikk låne Jan F. og Tom Hermann fra De Gule. Dermed ble rødt lag modent og klokt, for fotballklokskapen under treningene springer først og fremst ut av det gule miljøet som er dyrket fram gjennom mange tiår!

De Gule hadde en tung åpning, men avsluttet i stor stil. Referenten er altfor sympatisk til å nevne at alt snudde da Dag Morten måtte forlate arenaen på grunn av en besværlig lilletå. Dagens innsatsblomst går til Morten I., som gang på gang knuste all motstand inne i motstanderens forsvarsfelt.

Dagens virkelige blomsterbukett går uansett til Trygve, dagens dommer, som måtte oppleve skrik, skrål, vræl og diverse ufine kommentarer. Han kommer for å hjelpe oss, folkens, og det er ikke lett å være dommer når flere både hallusinerer og hører stemmer ute på parketten. 

Hvem ble så dagens vinner av det berømte vinlotteriet? Rune Ullared slo til, og en langvarig applaus runget gjennom kafeen. Rune er et bevis på at popularitet ikke bare oppnås gjennom sportslige kvaliteter, men at man kan komme langt ved å være en hyggelig fyr!

God helg til alle!


Bjørn N.Tipping 27.4

Postet av Old Boys den 27. Apr 2019Referat fra 13. 04.

Postet av Old Boys den 13. Apr 2019

Seriespillet går mot slutten i alle store ligaer i Europa, og en av dem er maratonserien for oldboysgjengen i TTIF. 20 mann møtte til kamp om avgjørende poeng lørdag morgen, og det hele ble en jevn og tett affære. De Røde vant med 15 poeng, mens gult og blått lag fulgte med 14 og 12. Dermed ser det ut til at De Blå skal ro serieseieren i land, men ingenting er helt avgjort ennå. De Gule vaker i sivet!

De Blå reddet seg i land lørdag med en god innspurt, og alle midler var tydeligvis tillatt. Fredelige og sympatiske gutter som Trond E. og Hasse var plutselig ikke til å kjenne igjen, og Kjetil på gult skal være glad for at han kunne forlate hallen med helsa i behold. Dagens blå øyeblikk var likevel da John Harald scoret mot gult lag. Det er nemlig lenge siden han har gjort noe positivt i det hele tatt, så dette unner vi ham.

De Gule åpnet i stor stil, men personlige feil ødela muligheten for å korte ytterligere inn på De Blå. Hans Petter viste stor kampvilje, men også evne til å rable. Han ba for eksempel Michael om å holde kjeft fordi Michael ønsket seg et fortjent frispark.

De Røde plukket voldsomt med poeng mot slutten, spesielt etter at Torfinn hadde gått hjem litt før tida. Michael var dagens mest variable spiller. Han er god, men samtidig forferdelig jålete på banen. Han misset for eksempel en vidåpen målsjanse fordi han skulle score på en ekstra elegant måte. 

Til slutt var det vinutlodning, og pendleren fra Kapp på Toten, Trond E., vant en fin flaske til å roe seg ned med i den stille høytida vi nå går inn i. Det blir 14 dager til neste trening, folkens. Kos dere, og lad godt opp, for etter påske skal alt avgjøres!


Bj. N. Tipping 13.4

Postet av Old Boys den 13. Apr 2019Referat fra 06. 04.

Postet av Old Boys den 7. Apr 2019

Tema: Tur til Sverige!


Da Halden ble grenseområde mellom Danmark/Norge og Sverige i 1658, ble ladestedet Halden et livsfarlig sted å bo for befolkningen. De neste årene angrep Sverige, og folket måtte tåle ufattelige lidelser. Nordmennene svarte med stygge hevnaksjoner inne i Sverige, noe vi sjelden snakker særlig høyt om.

Nå er det gudskjelov andre tider, og lørdag opplevde oldboysgjengen i TTIF norsk-svensk kulturutveksling på sitt beste! Vi besøkte fotballvenner i Trollhættan, og vi kunne ved midnattstid vende tilbake til Halden og Tistedal i en oppløftet stemning, og med styrket tro på menneskeslektens framtid.

Først tok vi toget kvart på ni om morgenen. Alle rakk toget, selv om Hasse ankom perrongen samtidig som toget parkerte. Etter å ha hygget oss i selve byen, startet fotballturneringen klokka to, og vi stilte med to og svenskene med ett lag. Følgende kunne et par timer etterpå titulere seg som både nordiske og europeiske mestere:

Bjørge, Ulf, Tom Herman, Hasse, Frode, Anders, Trond N. og referenten.

Det hele ble en herlig fight, og jeg kunne nevne mange kostelige situasjoner. På fremmed parkett måtte vi finne oss i litt andre regler, blant annet skulle vi plutselig ha en keeper i mål. På vinnerlaget stod Ulf i mål for første gang, og datoen var ikke hvilken som helt, men 66-årsdagen hans. Etter å ha hatt saltstøttetendenser den første kampen, avsluttet han med noen helt avgjørende inngripener, ja faktisk også med en tunnel på Michael. En annen oldis, Jan F., scoret for øvrig hele seks mål, og han fulgte senere opp som en klar vinner på banketten. Våre svenske venner var helt fantastiske mot oss, og Pelle fulgte oss rundt hele dagen, og passet på at vi ikke gikk oss bort. Etter turneringen var vi på spa i samme bygning, et fantastisk anlegg med seks idrettshaller! Sverige har fortsatt noe å lære oss! Vi avsluttet på et hyggelig utested med nydelig mat, rikelig med drikke og dype samtaler om det meste! Halv elleve kjørte vi buss hjem, og da vi stoppet utenfor Kongens Brygge ved halv ett-tiden, var alle enige om at dette hadde vært “en højdare” , og at vi selv er en makesløs gjeng!

Helt til slutt må vi takke Trond N. som er Europas beste reiserarrangør. Uten han hadde vi ikke fått oppleve denne superdagen. La meg til sist sitere noen linjer fra en gammel landeplage, fra dansebandet Gluntan. De minner oss på hvor heldige vi er, og at vi må glede oss over at vi har hverandre:“La oss leve for hverandre

og ta vare på den tid vi har

la oss leve for hverandre

livet selv vil gi de rette svar.”


Bj. N.Referat fra 30. 03.

Postet av Old Boys den 30. Mar 2019

Så kom den siste lørdagen i mars, og 20 fotballkamerater møttes som vanlig til dyst og hyggelig sosialt samvær. For fjerde lørdag på rad var De Gule best, denne gang med 17 poeng. De Røde fulgte med 14, mens serieledende blått lag nok en lørdag kom sist med 11.


Denne lørdagen hadde De Blå alle guttungene på plass. Hasse har vært sendt på høydetrening i tre uker, men neimen om det hjalp. Etter hvert kom motgangen, og mange av de lovende talentene tuslet rundt på parketten med et kroppsspråk preget av dyp fortvilelse og mismot. John Harald markerte seg etter en kamp, da han foran hver gul spiller viste fram noen merkelig tegn med den ene fingeren. Referenten råder ham til å finne fram Vidar Sandbecks vise Menuett i mai for å finne igjen harmonien i sinnet. Kunsten har reddet slike som ham før…. .

De Røde var gode, men er ikke strategisk dyktige i forsvarsspillet. Anders var som vanlig i perlehumør, og han klarte til og med å late som han var like blid da han svidde en gigasjanse to sekunder før slutt. Ellers fikk Rune kranglet til seg et mål som ganske sikkert var hands, for det er ingen som har lår som går helt opp til skuldrene.

De Blå, sikkert guidet gjennom forestillingen av lagleder Ulf, spilte som vanlig smart og med gammeldags italiensk forsvarsspill. Slik blir det resultater av. Dagens situasjon var likevel Dag Mortens enorme tabbe som resulterte i mål for motstanderen. I garderoben etterpå var alle enige om at dette var den verste tabben i europeisk fotballhistorie, og muligens også resten av verden! Svekket dette selvtilliten til den amputerte forsvarskjempen? Det skal nok mer til, og dette er både en styrke og svakhet når vi snakker om denne tistedalslegenden.

Til slutt var det kaffe, og en annen fotballegende i Halden, Jan F., vant dagens vinlotteri, for andre gang på sju år! Vel fortjent, for en stor playmaker i tiår etter tiår.

Neste lørdag skal oldboysgjengen spille i utlandet, nærmere bestemt i Trollhættan, der andre oldboysspillere skal måle krefter med oss. Denne kulturutvekslingen er det Trond N. som har fått i stand, og dette fortjener han stor ros for! Selvfølgelig blir det et eget referat fra denne turen, og alt som skjer, både på banen og utenfor, skal ut på verdensveven. Det må alle merke seg.

God helg videre!


Bj. N.Tipping 30.3

Postet av Old Boys den 30. Mar 2019Referat fra 23.03.19

Postet av Old Boys den 23. Mar 2019

Denne lørdagen er det bare de gule som har grunn til å være fornøyd med, samtidig som de rød og blå må glemme den så snart som mulig og heller komme sterkere tilbake. Rødt og gult lagt stilte bare med henholdsvis 3 og 4 spillere i dag, Rødt klarte bare å skrape sammen 3 mann, så da ble det bokført 0 poeng før vi i det hele tatt hadde inntatt parketten.

Gult lag hadde som vanlig mer enn nok folk på plass (hvor mange er de egentlig??), så de fikk en god start på lørdagen med 21 poeng. Kjetil var både høyt og lavt i dag og var hovedarkitekten bak suksessen for de gule. Blått lag som måtte hjelpe rødt lag med utlån av 2 mann til kampene mot gult orket ikke å karre til seg mer enn 7 poeng. 

De blå og rød skal ha skryt for innsatsen, men vi må nok innse at formen til de fleste av oss ikke strekker til når vi må spille nesten hele tiden.

Det er nå "bare" 35 poeng som skiller blått og gult lag på toppen av tabellen med 5 treninger igjen. Gult lag er skikkelig i støtet om dagen, og blått lag har falt litt sammen, så spenningen vil vare helt til siste trening 12. mai.

Dagens vinutlodning ble vunnet av den eneste av oss som ifølge seg selv aldri har laget et eneste frispark, Dag Morten. 

Vel møtt igjen neste lørdag til ny kamp om viktige poeng!

Reservereferent FrodeTipping 23.3

Postet av Old Boys den 23. Mar 2019Tipping 16.3

Postet av Old Boys den 16. Mar 2019Referat fra 16. 03.

Postet av Old Boys den 16. Mar 2019

Hva er “det gode liv”? Det er det sikkert mange meninger om, men for referenten er en del av det å kjøre ned bakken til Tistedalshallen, og samtidig skotte ut på den blikkstille Femsjøen når klokka er sju hver lørdag morgen! Slik var det også denne lørdagen, og inne ventet Trond N. og Ulf med nytrukket kaffe. Morten dukket opp noen minutter etterpå, og dermed var ukas høydepunkt i gang for alvor. Totalt var vi 23 som møtte opp, og slik pleier det jo å være.

Da vi telte opp poengene etterpå, hadde De Gule 17 poeng, mens De Røde fulgte med 12. Serielederne, De Blå, endte nok en gang sist med 10. Kan det fortsatt bli kamp om seriemesterskapet?

Hos De Blå rullet heller ikke denne formiddagen ballen slik den skulle. Forsvaret var slett ikke pottetett, og det hjalp lite at Trond E. slet som en hest på topp. Han reiste for øvrig halv fem om morgenen fra Kapp på Toten for rekke fram i tide, noe som gjør han til en figur som kunne vært med i Norge rundt. En som spilte godt, var Frode Z. Han fylte 50 år denne dagen, og vi alle ønsker ham hell og lykke på ferden videre. 

De Røde var i bra slag, men det strakk ikke helt til. Frank dyttet Morten I. i parketten, og braket som fulgte minnet om pælingen som foregår oppe på det nye Brattåsfeltet. Etterpå lagde Frank årets selvmål, etter at Jan F. hadde servert en målgivende pasning det var umulig ikke å score på. 

Hva så med dagens vinnerlag, De Gule? Her er det en fin miks av alle typer spillere. Vi har teknisk begavede typer som Jan F. og Kjetil, murbrekkere som Hans Petter og Morten I. og i tillegg flere som er på grensen til å være positive og hyggelige, uansett hvordan det går. Dagens øyeblikk for referenten var da han byttet ut Hans Petter med seg selv, og fikk et langt og uforståelig blikk tilbake. Slikt må eldre folk finne seg i, og man trøster seg med at det kan jo hende at guttungene får bedre vett etter som åra går!

Så var det kaffe til slutt, og dagens heldige vinner av vinlotteriet ble Jan Egil, som til tross for at knærne er helt ubrukbare, møter opp for å være en del av “det gode livet”.

Helt til slutt vil jeg sende en hilsen til rødt og blått lag, fra det klassiske gule, et lite trøstevers dere kan komme dere gjennom helga med:

“Hvila dine trøtte føtter

Vandringsveien har vært lång

Luta deg tilbaks i halmen

Sovna til din egen song”


God helg til alle!


Bjørn N.Referat fra 09. 03.

Postet av Old Boys den 9. Mar 2019

Mars er mars, og lørdag morgen var plutselig preget av våt snø med vanskelige kjøreforhold. Det påvirket ikke frammøtet til oldboystreningen i det hele tatt, for 23 glade gutter var på plass da kampen om poengene startet etter først å ha drukket kaffe. For andre helg på rad var De Gule best. Hele 18 poeng oppnådde det klassiske laget, mens rødt og blått humpet etter med 16 og 8. 

De Blå er inne i en blindgate. Nå er det stang ut, etter å ha kjørt karusell med alle for en måned siden. Slik er det med fotballen. Se bare på Real Madrid! De blå guttungene prøvde alt, til og med å sette Frode Z. i forsvar, uten at det hjalp i det hele tatt. 

De Røde var solide, og Torfinn og Michael brukte alle midler for å oppnå det de ville. Michael ble taklet av referenten (som straks fyller 64), og utbrøt at han skjønte ikke at det var mulig å bli så dårlig. Slik driver man psykisk krigføring der i gården. Ellers var stemningen god hos De Røde, og mangel på raserianfall kom nok av at Rune Ullared hadde dratt på fjellet.

De Gule er litt av et lag. Lørdag var verken Ulf eller Dag Morten spillbare, men begge var på plass for å støtte de andre. Ulf var stødig lagleder, mens Dag Morten kastet glans over arrangementet. Iver var gjestespiller, og han er fremdeles en talentfull gutt med masse fotball i bena. Morten, Bjørn Christian og Bjørge viste fram de beste utgavene av seg selv, mens Kjetil var helt suveren. Til og med referenten hadde en bra dag, helt til han fikk selvtillit. Da gikk alt over styr, og han ble plassert på tribunen. 

Hva så med dommeren? Trygve er i fin utvikling. Han må være den dommeren som er mest ulik den han var som spiller. Nå er han både ettertenksom og sympatisk!

Som vanlig var det kaffestund, og det er fint at folk tar seg tid til dette. Her kan triumfer nytes, og misforståelser oppklares. I tillegg er det jo vinutlodning, og denne gangen var det referenten som var den heldige. Det var i hvert fall ikke noen bestemannspremie!

God helg til alle!


Bj. N.Tipping og Lotto !!! 9.3

Postet av Old Boys den 9. Mar 2019Europacupspill i Trollhättan lørdag 6.april

Postet av Old Boys den 2. Mar 2019

Lørdag 6.april skal vi igjen på vikingtokt til Trollhättan. Avreise fra Halden stasjon kl. 08.46. Framme i Trollhättan kl. 10.07. Etter en tur innom bolaget blir det lunsj på O`Learys. Usikker på om Dag Morten slipper inn, så lurt om du tar med egen matpakke.

Fotballcupen starter kl.14.00 og avsluttes kl. 16.00. Etter fotballen blir det spa og pizza før vi tar toget hjem kl.20.02.

Hver enkelt kjøper selv togbillett. 

Påmelding til europacupeventyret gjøres på sms til Trond(92290809) innen 16.marsReferat fra 02. 03.

Postet av Old Boys den 2. Mar 2019

Toppidretten er i vinden om dagen, med fantastiske norske prestasjoner i VM, men hver gang oldboysgjengen møtes i Tistedalshallen snakker vi også om toppfotball. Sannsynligvis er det her byens beste fotball spilles, mens sola langsomt stiger opp på lørdagsmorgenen.

Slik var det også lørdag, og det klassiske gule laget viste at det fins et liv etter døden ved å vinne serierunden med 16 poeng, tett foran De Røde med 14 og de blå serielederne med 13.

Etter tre måneders fravær på grunn av ribbensbrudd var John Harald på plass igjen, og både han og lagkameratene var nok usikre på hvordan dette skulle gå. I første kamp slo han til med en slepen teknisk langpasning som resulterte i scoring, noe som gikk rett til hodet på ham. Uansett var det fint å ha ham tilbake på parketten, selv om det blir mange frispark ut av det hele.

På rødt lag dukket det opp nok en “comebackkid”, nemlig Iver. Han har hatt problemer med bakfoten, men gjennomførte lørdag kampene stødig, og uten smerter. Velkommen tilbake. Ellers var det oppsiktsvekkende å se en Rune Ullared som bare var blid, og som nesten ikke lagde frispark. Her har det skjedd noe de siste fjorten dagene.

De Gule, med åtte spillere på plass, hadde en eventyrlig formiddag. Kjetil scoret etter årets fineste raid, og det sier ikke lite! Det er ingen overdrivelse at vi her snakker om Messi- klasse! Morten viste tæl ut av en annen verden da han lot målstolpen kjenne hva en målscorer ønsker seg, mens Hans Petter vant nesten alt av dueller. Helt i andre enden av skalaen har vi referenten. I treningas siste kamp presterte han å gjøre tre målgivende tabber i løpet av to og et halvt minutt, før han ble geleidet av banen. I garderoben etterpå overhørte han at lagkameratene snakket om eget rom på det nye Bergheim. 

Helt til slutt var det kaffe og vinutlodning for 22 gode kamerater. Her var det Anders som ble vinneren, til stor applaus. Dermed var det slutt for denne gang, og referenten ønsker alle en riktig god helg!


Bj. N.Tipping 2.3

Postet av Old Boys den 2. Mar 2019Ikke trening lørdag 16.februar og lørdag 23!

Postet av Old Boys den 15. Feb 2019

Ikke trening lørdag 16.februar og lørdag 23.februar! Kommer nærmere beskjed om lørdag 2.mars.Referat fra 09. 02.

Postet av Old Boys den 9. Feb 2019

En ny lørdagsmorgen er gjennomført av 21 oldboysspillere i alle aldre i Tistedalshallen. De fleste er med og spiller, men lørdag var Jan Egil der for å sykle, John Harald for å kommentere det meste på en høylytt måte og Trygve for å dømme. Alle skal med!

Nok en gang var De Blå best med 16 poeng, mens både gult og rødt lag fulgte brukbart opp med 11 hver. Dermed øker De Blå ledelsen på maratontabellen, men det er lenge til mai.

De Blå spilte som vanlig sikkert og elegant, og Trond N. blir bedre og bedre, selv om han nå er på lavkarbodiett, etter å ha lagt på seg 25 gram! En som stadig imponerer, er Frode. Han var keeper i ungdommen, men har nå blitt en farlig spiss, med ekstreme ferdigheter når det gjelder å være et sikkert oppspillspunkt. Slik kan det gå når man er i et miljø hvor flere kan mye om fotball (les Ulf og referenten).

Hos De Gule var det også mye å glede seg over. Etter å ha slurvet fælt med oppvarmingen, kom etter hvert Kjetil i gang, og da gikk det unna. En annen guttunge på laget, Hans Petter, presterte å forsove seg, slik at han kom halsende inn i hallen ti minutter for sent, uten sko! Dette blir det nok en styresak ut av. Ellers spilte alle rimelig bra, med unntak av referenten som etter hvert gikk og satte seg på tribunen.

Blant De Røde imponerte Frank med utsøkte prestasjoner, selv om han var full av medisiner. Han stod for dagens flotteste målgivende pasning, samt noen susende scoringer med hodet. Når det gjelder Rune, så må han også denne gang få noen egne linjer. Lørdag var det “Sinna-snekker`n” vi fikk se, da det rablet totalt for ham da Trygve blåste frispark for dytting. Noe enda mer alvorlig var det at han åpnet dagen med å ta tak i referentens ene øre, slik at referenten skal slutte med disse skriveriene. Det kommer ikke til å skje!

Som alle lesere forstår, er det ikke bare, bare det som skjer på morgenkvisten hver lørdag. Gudskjelov avslutter vi alltid med en trivelig kaffestund, med vinlotteri som dagens virkelige høydepunkt. Dagens glade vinner ble Reidar, som på grunn av ekstrem vinnerlykke har fått tilnavnet “Vinkongen”.

God helg til alle!

Bjørn N.Tipping 9.2

Postet av Old Boys den 9. Feb 2019Referat fra 02. 02.

Postet av Old Boys den 2. Feb 2019

Så kom snøen, med naturidyll, men også snømåking som enda et punkt på lista over huslige plikter. Stopper det oldboysgjengen fra å møte grytidlig på trening? Langt ifra! 17 mann var på plass lørdag morgen, og samtlige gikk hjem med topp humør som en helgepresang til sine nærmeste.

De Røde ble dagens seierherrer med 17 poeng, mens De Gule og De Blå fulgte godt opp med 12 hver.

De Blå møtte med bare 4 spillere, og dermed måtte de ha hjelp når de skulle spille mot gult lag. Da fikk de selvfølgelig med seg en rød stjernespiller. Referenten holdt et lite foredrag for guttungelaget om nettopp dette, helt uten resultat. Jarle og Trond E. var fraværende, men John Harald ledet supportergjengen fra tribunen. Det har han talent for å holde på med. 

De Gule hadde en strålende dag, sett i forhold til de siste ukenes prestasjoner. Kjetil rykket til omtrent som Gareth Bale, og Ulf og Hans Petter var sterke i duellene lenger bak på banen. Til og med referenten hadde noen lyse øyeblikk, selv om han også denne lørdagen måtte finne seg i å bli vendt bort av Frode på blått lag.

Hos De Røde var Reidar rett og slett fenomenal. Anders varierte fra å være oppsiktsvekkende dyktig på pasninger og løp, til å brenne den hittil største målsjansen i 2019. Her passer utvilsomt ordtaket som sier at intet tre gror inn i himmelen. Hva så med Rune? Denne gangen får han enda et kallenavn. Han smelte Trond N. ettertrykkelig inn i langveggen, slik at et stort avtrykk av Trond heretter er å finne der for dem som er interessert i slikt. Dette var akkurat som å oppleve en populær tegnefilm som gikk på norsk TV på 1960-tallet, nemlig om Fred Flintstone. Dermed blir altså det neste navnet på Rune det klangfulle Rune Flintstone!

Dagens navn er likevel Trygve. Han stilte opp i dommerdrakt og dømte nesten feilfritt hele treninga. Meget bra! Alle håper at dette blir situasjonen også framover.

Helt til slutt var det kaffe og vinutlodning, og alle syntes det var helt på sin plass at Trond N. ble dagens vinner. Etter den behandlingen han fikk av “Flintstone”, trenger han nok en liten rødvinstoddy før han tar kvelden. 

God helg til alle!

Bjørn N.Tipping 2.2

Postet av Old Boys den 2. Feb 2019Tipping 26.1

Postet av Old Boys den 26. Jan 2019Referat fra 26. 01.

Postet av Old Boys den 26. Jan 2019

19 mann var på plass i Tistedalshallen lørdag morgen, til nok en dyst om poeng, men også for å ha det moro og hyggelig. Det blå laget var også denne gangen klart best med hele 27 poeng, mens De Røde og De Gule endte på henholdsvis 10 og 7. Dermed ser det lyst ut for De Blå på maratontabellen. 

De Gule manglet viktige brikker, og det ble for mye forsvarsspill mot overmakten. Helsvart var det likevel ikke. En trøst er det tross alt hvis man selger seg dyrt, selv om man ikke får spillet til å stemme. Hva var dagens gule øyeblikk? Det må være da Dag Morten driblet som bakerste mann, mistet ballen og falt overende, med påfølgende svømmetak inn mot eget mål. Etterpå skrev han kontrakt med Ulf om at slikt aldri skal gjenta seg!

De Røde fikk en dramatisk start, da Jan S. på oppvarmingen økte farten på joggingen over banen på tvers, med den følge at baksiden av låret følte seg mishandlet. Resten av treninga ble tilbragt på tribunen for hans del. Ellers var Michael på plass igjen, og han spilte helt forferdelig inntil de to siste kampene, da han briljerte stort med geniale involveringer. En som ikke briljerte, var Rune. Først var han nok en gang i klinsj med gult lag om et mål skulle godkjennes eller ikke. Dermed har han fått enda et kallenavn, nemlig “Jukse-Rune”. Som man reder, ligger man! Etterpå dyttet han til Dag Morten (også kalt “lov og orden”). Det kunne gått helt galt, men som den sindige og avbalanserte spilleren han er, bet Dag Morten det hele i seg!

De Blå var altså i en egen divisjon, og det er lenge siden noe lag har spilt så flott fotball som guttungene gjør nå. Antagelig må man helt tilbake til det gule lagets glansperiode i forrige århundre. Spenningen nå er hva som skjer når John Harald omsider vender tilbake med friske ribben. Uansett var man lørdag svært fornøyd på rødt og gult hold at De Blå ikke oppnådde full poengfangst, som er 30 poeng. Det er jo måte på alt!

Hva så med vinutlodningen? Også der markerte Rune seg, da han for andre helg på rad ble den glade vinner. 

Helt til slutt skal referenten informere om at det ikke blir trening 23. 02. For øvrig: God helg til alle!


Bj. N.Referat fra 19. 01.

Postet av Old Boys den 19. Jan 2019

Lørdag var det dags igjen; oldboystrening i Tistedalshallen. Kan man ha det bedre?

21 mann møtte opp, kurante som ukurante, unge som gamle. Til slutt kunne man oppsummere 19 poeng til guttungelaget De Blå, 13 til De Røde og 7 til et hardtarbeidende gult lag.

De Gule var preget av at ungdommene Hans Petter og Morten var på fjellet, og at Kjetil måtte kaste inn håndkledet med strekk i leggen. Når da i tillegg referenten slet med smerter i bakparten, måtte det bli en tung spillemessig lag. Alle har all ære av hvordan man løste dette. En for alle, alle for en! Slik skal det være. 

De Røde var slett ikke verst denne morgenen, og Anders var både dyktig og blid, selv om han holdt på å rive ned kortveggen i hallen da han braste inn i den, totalt ute av kontroll. Ellers våknet Rune Ullared skikkelig til live etter en konfliktsituasjon om et frispark. Heretter har han fått enda et fortjent kallenavn, nemlig Sinnasnekker`n!


De Blå var nok en gang på topp, og Frode var tilbake etter lyskeproblemer, noe som resulterte i en mengde mål. Likevel var det noen som foreslo at også han bør få tilnavnet Neymar. Tenk over det, midt i den sportslige framgangen, Frode! Videre var referenten imponert over hvordan det nye stjerneskuddet, Hasse, taklet konflikten med Sinnasnekker`n om frisparket. Han bet hele greia i seg, og fortsatte rett og slett å spille videre. Verden hadde vært et bedre sted med flere slike guttunger.

Til slutt var det vinutlodning, og jubelen stod i taket etter at Rune ble dagens glade vinner. Han utbrøt spontant at dette var fortjent, og det er referenten helt enig i.

En liten melding helt på tampen: Oldboysgjengen skal til Sverige 6. april for å spille europacup. Hold av denne datoen, som også sammenfaller med Styrets (Ulfs) 66-årsdag. 

Nærmere informasjon og opplysninger om påmelding følger.

Her hadde referenten tenkt å sette punktum, men noen linjer fra Henning Kvitnes dukket opp da tankene om det gule laget dukket opp igjen:

Det er solskinn nok til alle

og i regn blir selv keiseren våt

vi skal reise oss, vi skal falle

som bølger under samme båt

Bj. N.Tipping 19.1

Postet av Old Boys den 19. Jan 2019Tipping 12.1

Postet av Old Boys den 12. Jan 2019Referat fra 12. 01.

Postet av Old Boys den 12. Jan 2019

Inkludert John Harald og Jan Egil, som for tida er helt ukurante rent fotballmessig, møtte 20 mann til ny serierunde i Tistedalshallen lørdag morgen. Som vanlig var kampen om poengene mer enn intens, og denne gangen skjedde det også mye ingen så komme. For det første kollapset De Røde fullstendig, med to fattige poeng, samt to scorede mål, hvor det ene var et selvmål fra gulingen Dag Morten. Forrige gang hadde det samme laget 25 poeng!

De Gule kjempet til seg 17 poeng, mens De Blå, som var svekket av sykdom, ble dagens seierherrer med sterke 21.

Allerede ti på åtte startet egentlig dramatikken. Plutselig, midt under kaffen, ble Ulf borte. Referenten ble sendt ut på en leteaksjon, og Ulf (Styret) ble raskt funnet ute på parketten, i fotballdrakt, klar til dyst. Først var referenten inne på tanken om at kone Anita måtte komme og hente ham, men Ulf insisterte på at det ikke hadde rablet for ham, og at han skulle spille. Det gjorde han også, uten å gjøre en eneste feil. Det hjelper å bli operert!

Fra spøk til alvor: Vi ønsker Ulf tilbake, og selv om han snart blir 66, kan han ha flere gode fotballår foran seg.

Ellers hadde hele det gule laget all ære av innsatsen, og det er slett ikke verst med 17 poeng når fire av åtte spillere er over 60 år.

Hva skal man så si om De Røde? Til tross for en helsvart poengmessig formiddag merket referenten seg Torfinns fantastiske førtimeterpasning som resulterte i mål. Noe slikt har han aldri gjort før. Rødt lag skal også ha ros for god oppførsel, med unntak av Michael, som først dyttet referenten i parketten på en brutal måte, og så senere satte i gang et forferdelig rabalder om et innbilt straffespark. Snakk om ulv i fåreklær!

De Blå har blitt et fintspillende lag, og dette fortsatte også lørdag, selv om Trond E. hadde tatt turen fra Kapp på Toten for å kaste glans over arrangementet. Trond N. spilte med smerter i overkroppen, etter forrige gang å ha blitt dasket på av Dag Morten, men han var likevel glimrende med ballen i bena. 

Helt til slutt var det kaffe i kantina, og stemningen var som vanlig på topp. Stor applaus ble det da Jan S. ble dagens vinner av vinlotteriet. Vel fortjent til en gammel sliter, som fortsatt bruker alle midler for å riste seg løs i motstanderens straffeområde.

God helg til alle!


Bjørn N.Referat fra 05. 01.

Postet av Old Boys den 5. Jan 2019

Et nytt år har tatt tak i oss, og det betyr for oldboysgjengen at nye lørdagsmorgener venter med strøkne pasninger og sterke kommentarer om det som skjer ute på parketten i Tistedalshallen. Slik var det i hvert fall lørdag morgen, og 22 mann fikk oppleve at De Røde våknet fra desemberdvalen og var overlegent best med 22 poeng. De Blå kom litt ned på jorda etter å ha avsluttet 2018 på en imponerende måte. 13 poeng ble det tross alt. Hva så med det klassiske gule laget? Fattige 5 poeng ble fangsten, og lagleder Ulf har begynt å vurdere sin stilling!


De Gule møtte med 9 spillere, og dermed ble det mye bytting. Referenten fant raskt ut at tribunen var et mer velegnet sted for hans vedkommende. Resten av laget manglet både innsats og spillehumør, og da går det ikke. Det går rykter om at lagledelsen vurderer å sende innsatsløse spillere ut av hallen og ned på nedre bane, der slike kan jogge fram og tilbake resten av treninga. 

De Blå manglet også litt gnist, men serverte i perioder flott spill. Espen er i kjempeform, og gjorde det meste riktig, blant annet et vakkert hodestøt som resulterte i mål. Selv fortalte han i pressesonen etter kampene at noe sånt hadde han aldri gjort før!

De Røde var som sagt plutselig i kjempeslag igjen. Alle var glimrende. Frank scoret 3 flotte mål med hodet, og Rune Ullared avsluttet dagens fineste angrep med å score i åpent mål. Michael (med Totti på ryggen!) og Anders er ute etter spill og moro, men Reidar prøver å holde dem på bakken ved å utstøte noen fæle vræl!

Til slutt var det vinutlodning, og til stor applaus ble dagens vinner Jarle på det blå laget. 

God helg alle sammen! Neste lørdag er det nye muligheter.


Bj. N.Tipping 5.1

Postet av Old Boys den 5. Jan 2019