Tippekupongene 29.12

Postet av Old Boys den 29. Des 2018Referat fra 29.12

Postet av Old Boys den 29. Des 2018

16 mann møtte opp til årets siste trening. Dagens runde var den siste i årets juleprogram, og det blå laget har virkelig utnyttet det tette programmet og tatt over serieledelsen på maratontabellen.

Poengene i dag ble 26 til blått, 11 til rødt og 6 til gult.

Ulf "Mourinho" var etter trening mest opptatt av å snakke om neste lagvalg, og hvor kynisk han skulle være da, for det han så av det gule laget i dag var noe av det verste han har sett...

De rød sliter i motbakke om dagen, men klarte å få med seg mer enn dobbelt så mange poeng som sist. De har for tiden vanskelig for å få satt kula i mål, men kanskje de fikk svaret på hvem som bør spille på topp i dag. Rune bøtta inn mål med flotte flikker, hælspark og headinger, så han kan helt sikkert omskoleres til spiss.

Blått lag har som sagt benyttet juleprogrammet godt, og leder nå maratontabellen etter halvspilt sesong. I dag nærmest okkuperte de banehalvdelen til både rødt og gult lag i det meste av kampene. Jarle og Trond var rett og slett veldig gode i dag, og Espen ryddet godt opp de få gangene gult og rødt yppet seg.

Som vanlig avsluttet vi dagen med kaffe, kameratslig prat og vinutlodning. Dagens vinner av vinflasken ble Morten I.

Godt nytt år alle sammen så ses vi til nye eskapader på parketten i Tistedalshallen om en uke.


Frode   Referat fra 26.12.

Postet av Old Boys den 26. Des 2018

Igjen må reserven til reservereferenten trå til da de ordinære skribentene dropper å møte opp på grunn av andre aktiviteter i julen (snakk om rare prioriteringer...). 

Tradisjonen tro så var det i dag tid for Boxing Day fotball for old-boys gjengen, og hele 19 mann møtte opp.

I dag var det blå laget virkelig i slag, og spilte til tider både det gule og rød laget nærmest ut av hallen. De gule manglet forsvarskjempene Dag Morten og Bjørn, og uten disse to på plass så var det usedvanlig stille fra Ulf sin side i og med at han ikke hadde noen syndebukker å skrike på.

Man kan virkelig lure på hva som har skjedd med det røde laget de siste ukene. Etter at vi kom inn i julemåneden så har de slitt veldig med å få spillet til å sitte, og i dag så klarte de bare å karre til seg 5 poeng!!

De blå endte på 22, og de gule på 13. Dette gjør at vi nå har en rekordjevn tabell hvor de gule klamrer seg til førsteplassen kun 1 poeng foran de blå.

Håper alle får en fin romjul så ses vi til årets siste økt på lørdag!


Frode - reserve til reservereferentenGod jul og godt nytt år!

Postet av Old Boys den 22. Des 2018Referat fra 22. 12.

Postet av Old Boys den 22. Des 2018

Har folk tid til fotball midt i julestria? Ja, i hvert fall oldboysgjengen i TTIF, for 20 i utgangspunktet gode kamerater var på plass i Tistedalshallen tidlig lørdag morgen.

Sportslig ble dette kanskje den mest intense formiddagen så langt i høstsesongen, og det hele endte med 13 poeng til rødt lag og 12 til både blått og gult. Med andre ord var det jevnt og tett, og temperaturen ble i høyeste laget i forbindelse med et omstridt mål. Kanskje vi alle skal roe oss litt ned, folkens?

De Gule var ikke gode spillemessige denne lørdagen, og laget med flust med folk over 60 utrettet lite med ballen i laget. Innsatsen bakover var imidlertid upåklagelig, selv om lagleder Ulf som vanlig hadde mye å utsette på referenten.

De Blå var gode som sist, men mangler fortsatt den lille skjerpinga som for eksempel kan hindre mål til motstanderen 3 sekunder før slutt. Hyggelig var det å ha John Harald tilbake i hallen, selv om han foreløpig må begrense seg til å være en kombinasjon av lagleder og tribunebølle!

De Røde hadde det vi må kalle fullt lag, og Michael fikk inn en tunnelscoring mot referenten og gult lag som plager han som sitter her og skriver! Hvis Michael ikke kan score på en annen måte, bør han rett og slett la være!

Helt til slutt var det årets store vinutlodning, der adskillige flasker skulle fordeles.

Følgende ble glade vinnere:

Morten I. Kjetil, Frode, Bjørn N. Bjørge, Michael, John Harald, Anders (to flasker), Jarle og Hasse.

På tampen vil referenten sende en spesiell hilsen til Tom Hermann, som har vært syk en stund, og samtidig ønske alle en god jul! 


Bj. N.Tipping 22.12

Postet av Old Boys den 22. Des 2018Tipping 15.12

Postet av Old Boys den 15. Des 2018Referat fra 15. 12.

Postet av Old Boys den 15. Des 2018

Frammøtet nest siste lørdag før jul var som vanlig upåklagelig. 20 mann var på plass i grålysningen, inkludert Styret (Ulf) og Dag Morten. Sistnevnte var på julebord dagen før, men det hindret ham ikke fra å møte opp for å kaste glans over arrangementet!

Sportslig ble dagen en stor triumf for De Blå med hele 22 poeng. De Gule hadde ikke hellet med seg, men karret likevel til seg 13, mens De Røde, i en dyp tornerosesøvn, endte på 5.

Den røde gjengen er vant til sportslig framgang, men fikk en alvorlig vekker lørdag formiddag. Alt så egentlig bra ut, men etter at Reidar slo til med en kunstpasning (40 meter) rett på hodet til Michael og i mål, stoppet alt opp. Til slutt skrek man seg til frispark fra De Gule, og fikk på den måten jukset seg til noen poeng helt på tampen. 

De Gule var gode, men ikke heldige. Flere kanonsjanser ble misbrukt, og disiplinen bakover var ikke stabil nok. Oppsiktsvekkende var det at referenten scoret ved å bruke rå styrke foran motstandernes mål. I feiringen etter scoringen dro han av seg trøya og løp veivende foran hovedtribunen, men denne brå bevegelsen førte til strekk i ryggen, slik at resten av treninga måtte tilbringes på sidelinja!

De Blå har hatt mye sportslig motgang de to siste årene, men nå er det noe på gang. Alle på laget var glimrende lørdag, med Hasse et lite hakk foran de andre. John Harald sliter med brukne ribben og kan ikke delta. Samtidig har poengene begynt å strømme inn. Derfor fikk referenten beskjed om å oversende en hilsen fra alle på blått om at John Harald må ta seg svært god tid før han vender tilbake til parketten. Tenk på kroppen først!

Hva så med vinutlodningen? Hasse slo til her også, og var svært fornøyd da han forlot Tistedalshallen med både vin og sportslig suksess i bagasjen.

God helg!

Bj. N.Referat fra 08. 12.

Postet av Old Boys den 8. Des 2018

Julestria er i gang, med både huslige og julebordsmessige utfordringer, men det stopper ikke oldboysgjengen i TTIF. 18 humørfylte talenter var på plass lørdag morgen, og både fotballmessige prestasjoner og treffende kommentarer var som vanlig på et høyt nivå.

Det klassiske gule laget, med både ungt og eldgammelt på laget, feide med seg 17 poeng. Det talentfulle, men uferdige blå laget fikk med seg 13, mens De Røde så vidt slet seg til 9. Dermed er det helt jevnt mellom gult og rødt i teten av maratontabellen.

De Røde var som vanlig gode når de hadde ballen, men var altfor ofte i drømmeland når det var snakk om forsvar. Rett og slett oppsiktsvekkende var det at Anders plutselig fikk et raserianfall, etter å ha fått en liten dytt i ryggen. Det tok ikke lang tid før han ble betenkelig lik mange andre på lørdagstreningene våre!

De Blå føler nok at de egentlig er best, men for å bli det, må man i større grad bruke innsiden av hodet. Man vinner aldri en serie hvis man ikke planlegger hvordan man skal forsvare seg. 

De Gule framstod denne gangen som en harmonisk enhet, der til og med lagleder Ulf var hyggelig og jovial. Alle spilte, ut fra sine forutsetninger, bra, men dagens øyeblikk var utvilsomt da Dag Morten lagde mål, i den riktige enden av banen. Etter et sugende og intelligent åttimetersløp, med stadig økende fart, satte han ballen behersket i mål. Det var vel fortjent at hele hallen reiste seg og klappet! Toppfarten i scoringsøyeblikket var så høy at det var umulig å stoppe, så Dag Morten forsvant inn i nettet bak mål, der han måtte skjæres løs som en aggressiv gjedde i garnet!

Nok et høydepunkt fikk vi under kaffen. Jan S. vant vinutlodningen, og det var fullt fortjent etter å ha gjennomført en trening nesten helt uten tjuvtriks. Selve høydepunktet var likevel at vi fikk servert en vidunderlig kringle, som Jorun, kona til Reidar, hadde bakt til alle oss gamle. Referenten har nesten ikke ord, men velger å stjele noen linjer fra Henning for å vise hvor mye vi satte pris på kringla, og ikke minst tanken bak:

“La meg fange deg i en solnedgang

som om det var for siste gang

og male deg med varme ord

så alle vet hvem som bor

i hjertet mitt

i hjertet mitt

i hjertet mitt”


God helg til alle!

Bj. N.Tipping 8.12 (2)

Postet av Old Boys den 8. Des 2018Tipping 8.12

Postet av Old Boys den 8. Des 2018Juleprogrammet 2018

Postet av Old Boys den 2. Des 2018

Ikke bare engelsk fotball som har et hardt juleprogram. Her er oversikten over oldboys treninger i desember.

Lørdag 8.des, lørdag 15.des, lørdag 22.des, onsdag 26 des.(boxing day. Som vanlig et lite julebord etter treninga) og lørdag 29.des.
Referat fra 1.12

Postet av Old Boys den 1. Des 2018

I dag var både hoved- og reservereferent fraværende av forskjellige årsaker. Bjørn Nakken var observert på en veikro på vei til kakeselskap i Oslo, mens John Harald var innom for å se at de blå kunne stille lag før han dro hjem for å legge seg på sofaen og synes synd på seg selv grunnet et par vonde ribben.

Julebordsesongen er i gang så Michael tok en runde for å prøve å få med seg noen lagkamerater, men fikk bare med seg Anders. Andre reiser rundt og leker med Lego så var det kun 15 mann som hadde kommet seg opp til hallen den første lørdagen i julemåneden. 

Totalt sett ble det en jevn runde hvor det blå laget var sterkest med 15 poeng, de rød fulgte med 14 og de gule stoppet på 12 poeng.
Nær sagt som vanlig så krydde det av tekniske finesser og finspill fra både den ene og den andre. Noe av det som ble mest lagt merke til var at Kjetil kunne spille uten skyggen sin mot de blå, dette var noe som helt tydelig forvirret han veldig, for de blå hadde god kontroll på gult lag hele dagen.

Dagens vinner av vinflaska ble Bjørn Christian som en stund trodde det var en bestemannspremie helt til Morten satt han på plass og forklarte at han fikk den for frammøte...

Frode - reserve til reservereferenten
Tipping 1.12

Postet av Old Boys den 1. Des 2018Referat fra 24. 11.

Postet av Old Boys den 24. Nov 2018

Et tynt slør av snø la seg på bakken utenfor Tistedalshallen, og ønsket alle aldrende stjerner velkommen på den siste lørdagen i november. Referenten ankom tre minutter over sju, og da var allerede Trond N. og Ulf på plass. Ulf var på jakt etter kulepennen sin som han mistet på vei ut til bilen forrige lørdag, mens Trond febrilsk prøvde å få skikk på kaffetraktingen. Trond, som fremdeles er en guttunge, hadde ikke fått med seg riktig format på kaffefilteret, og dermed ble det for mye grut i det ferdige produktet. Ulf oppsummerte med at det tar mange år å lære opp nye folk i nøkkelfunksjoner. 

Omsider dukket alle opp, og 22 er ikke noe dårlig tall i den første fasen av julestria. De Røde har nå festet grepet på maratontabellen, for etter 17 poeng på lørdag har de overtatt ledelsen. De Blå, som denne gangen faktisk avsluttet sterkt, endte på 14, mens De Gule på en uheldig dag bør være fornøyd med 11.

Flere trodde at De Gule skulle dominere da Dag Morten måtte ordne noe borte på verkstedet fordi lysken har slått seg vrang. Isteden raknet forsvaret, og Morten skrek at noen måtte hente den tidligere representanten for lov og orden for å ordne opp. Lagleder Ulf lot referenten få gjennomgå i svært tydelige ordelag, og denne laglederen minner mer og mer om Mourinho slik han bryter ned sine talenter psykisk.

Hos De Blå var John Harald ekstremt uheldig da han antakelig brøt flere ribben etter et sammenstøt med Kjetil. Vi ønsker John Harald rask og god bedring. Ellers imponerte Frode med alle typer scoringer, og på slike dager er han ikke lett å hanskes med. De Blå blir nok skumle etter hvert som sesongen utvikler seg, for her er det mange gode spillere!

De Røde var nok en gang solide. Dette laget vinner også når spillet er dårlig, og denne gangen viste Torfinn seg fram som en typisk matchvinner. Broren Reidar var akkurat passe desperat i duellene, mens Jan S. brukte kroppen sin på den vanlige usportslige måten.

Som alltid var stemningen høy under kaffen, og dagens glade vinner ble Torfinn, etter at Trygve, som kom på besøk for å kaste glans over arrangementet, stod bak trekningen.

Det var det for denne gang. Referenten slikker sine sår, og ser fram mot nye sportslige utfordringer neste lørdag. 

God helg!

Bj. N.Tippelappen 24.nov.

Postet av Old Boys den 24. Nov 2018

Referat fra 17. 11

Postet av Old Boys den 17. Nov 2018

Inkludert Ulf og Jan Egil på tribunen var 24 mann på plass i Tistedalshallen for å kjempe om poeng, og samtidig ha det så moro som bare oldboysgjengen kan!

De Røde var denne lørdagen klart best med 20 poeng. Så fulgte De Blå med 13, mens det klassiske gule laget så vidt skrapte sammen 9.

De Gule hadde fullt oppmøte med hele 9 spillere. Det fungerte dårlig, for det ble for lite spilletid på alle. Referenten satte seg tidlig på tribunen for å forhindre en sportslig katastrofe, men dessverre er det ikke alle som har det samme sunne bondevettet. Et eksempel er Dag Morten. Han gikk først og dusja da det var igjen en halvtime, og alle som satt igjen på benken var enige i at det var altfor sent! Uansett var innsatsen god, men svarte dager har jo alle lag i hele verden, også de aller beste.

De Blå åpnet i stor stil, men som vanlig var kruttet brent etter 45 minutter. Hasse utmerket seg ved å vise fram en helt ny forsvarsfinte. Han finta heading, og brukte etterpå egen målstolpe som vegg, før han satte i gang et nytt angrep. Ingen har sett noe sånt før. Ellers var Trond E. nok en gang på plass, etter å ha kjørt fra Kapp på Toten 04. 30 om morgenen. Han er uten tvil tidenes mest sympatiske oldboysspiller, og krydret dagen med to flotte mål i blå trøye, med en blå trøye påskrevet Pirlo! 

De Røde var gode og heldige. Flere kamper ble avgjort i de fem siste sekundene til rød fordel. Alle på laget fortjener ros, men referenten merket seg at Frank avsluttet treninga på en utmerket måte, både med avanserte mål og pasninger. Michael Neymar var også i slag, selv om det ble mange svalestup ned på parketten for å lure til seg straffer og frispark. 

Helt til slutt var det vinutlodning, og Reidar kunne krone en rød superdag med ei fin flaske rødvin. Oppsiktsvekkende var det at også John Harald delte ut en premie. Den var fra John Haralds svigermor til, ja hold dere fast, til Dag Morten for vel utførte tjenester! Hva er det som foregår?

Dermed kunne vi dra hver til vårt, og referenten kjørte hjem til Klepperveien, samtidig som han søkte trøst etter en gul miserabel dag. Han satte på Henning Kvitnes` siste CD, og kjente igjen sitt eget gule lag gjennom disse praktfulle linjene:

“Vi har gått med ensomme skritt

Midt i en flokk mot en skrent

Med åpne blå øyne som nekta å se

at bruene bak oss var tent”

Bj. N.Tippelappen 17.11

Postet av Old Boys den 17. Nov 2018Referat fra 03. 11.

Postet av Old Boys den 3. Nov 2018

Den første lørdagsmorgenen i november var en grå tåkemorgen, men hva gjorde vel det for oldboysgjengen som møttes til nok en trening. 18 grånende talenter var på plass, til glede og besvær for hverandre. Disse lørdagene er en nødvendighet for oss, fordi det er den eneste dagen i uka menn i sin beste alder kan oppføre seg så dårlig man bare vil, uten konsekvenser. Det følgende er referentens hyllest til hele gjengen, med god hjelp av Henning Kvitnes:

“Det fins safirer og diamanter

pakket inn i grått papir

som fyller dagene med latter

og jordnære, befriende flir”

Hva så med poengene? De Røde slo tilbake fra forrige gangs fiasko med 15 poeng.

Et desperat kjempende gult lag endte på 12, mens guttungene hos De Blå måtte nøye seg med 11. 

De Blå har nå et ungt, lovende lag, men hadde slett ikke hellet med seg denne lørdagen. Forsvarsspillet har blitt bedre, men Hasse presterte å tulle bort ballen 12 sekunder før slutt i en av kampene, noe som selvfølgelig ferske spillere i 40-åra ikke kom over. Ellers merket referenten seg at John Harald scoret på en feildømt straffe, så vidt det var!

De Gule hadde nesten ikke ballen, samtidig som Kjetil nesten hadde måltørke. I tillegg fortalte Ulf (lagleder og Styret) med god hjelp av den mentale medløperen Dag Morten, at hvis referenten hadde sett seg selv i aksjon på treninga, hadde han gått og hengt seg…. .

Slik bygger man opp talenter hos det klassiske gule laget!

De Røde var som sagt tilbake på rett spor. Spennende var det om Reidar var like sinna som forrige gang, og om Michael endelig skulle slutte å filme. Et stort pluss til begge for positiv utvikling. Ellers presterte Frank å mæle ballen opp i taket, slik at den satt fast. 

Under kaffen helt til slutt var stemningen som vanlig på topp, og jubelen stod i taket da en av de sympatiske på blått lag, Frode, ble dagens vinner av vinutlodningen. 

En viktig melding helt på tampen:

Neste lørdag er det ikke trening. Lad opp til den 17. isteden!

Bj. N.Tippelappen 3.11

Postet av Old Boys den 3. Nov 2018Referat fra 27.10

Postet av Old Boys den 27. Okt 2018

Med 17 spillere og støtteapparat ble lørdagens runde en skikkelig temperamentsbølge, som for øvrig gikk langt ut over Tistedalshallens fire vegger. Med hovedreferenten på tur til Oslo for å lage barnebursdagsgelè (Bjørn kjørte visst fra Klepper ved 05-tida for å være klar til kl 17! Det er jo langt til Oslo, så det legges inn flere pauser underveis) måtte Ulf helt alene forsøke å coache det Gule laget – og det sier seg selv at det må jo gå skeis.....

Poengene i dag ble 20 til Blått, 13 til Gult og stusselige 9 til Rødt lag.

Blått lag fikk en normal start med "få" poeng, men etter at Trond N måtte reise ved 9-tida, så vant Blått lag resten av kampene denne runden og ble klare rundevinnere. Flere på Blått snakket om at det er kanskje greit at Trond N går kl 9 neste runde også.... Uansett ble det en bedre lørdag enn «normalen» for Blått, og når Espen og Hasse serverer baller til Frode på riktig fot (venstre!) så rulla målene etterhvert inn.


Gult lag startet bra i dag, men etter uttalige forsøk på å jukse til seg poeng uten å lykkes, så gikk det faktisk så langt at Styret (Ulf) omgjorde regelverket til egen fordel. Dette er rett og slett en katastrofe for toppidretten vi utøver, og etter en diskusjon nå i ettertid med dommer Hobber Nilsen i NFF så vil NFF ta saken videre til FIFA slik at det en gang for alle blir satt en stopper for slike hendelser. Det kan faktisk være snakk om flere års utestengelse og poengstraff ! I tillegg er det en ufattelig dårlig gest overfor Jan S som briljerte foran mål med Messifinter og scoring, for deretter å få et massivt trykk fra Gult lags benk om at dette ikke var en scoring.

Selv den normalt stødige Reidar bruste opp i fyr&flamme ved denne hendelsen, og Trygve som kom inn døra til Tistedalshallen akkurat da, hørte høylytt bråk fra utsiden av hallen... Trygve kommenterte kjapt med at ; «Ja, det er jo helt likt seg her gitt...»

Alt var riktignok ikke katastrofalt for Gult i dag, da Morten fortsetter å bøtte inn mål, og når han ikke scorer selv så serverer han Bjørge som scoret flere mål i dag !?!?!


På Rødt så slet de med å få poeng i dag, selv med Frank i godt slag på midtbanen, men de måtte låne spillere gjennom hele runden, og det ble enda verre når både Jan S og delvis Rune måtte gå av pga skade og de endte opp med kun 9 poeng som gjør at Gult lag drar i fra på tabellen.


Som vanlig ble runden avsluttet med gode og høylytte diskusjoner, og Bjørge kunne (igjen !!!!) ta med seg gevinsten fra vinlotteriet hjem.


Igjen oppfordret Dag Morten de fleste til stede om å ta en tur i Asak kirke i morgen kl 11. Vel møtt.


John Harald

ReservereferentTipping 27.10

Postet av Old Boys den 27. Okt 2018
Referat fra 13. 10.

Postet av Old Boys den 13. Okt 2018

Oldboystreninger på lørdag er for morgenfugler, og da referenten kom til Tistedalshallen lørdag, var klokka ti over sju, og Ulf satt alene i bilen og ventet på at hallen skulle låses opp. Noen minutter etter kom den nye ansvarshavende, Trond N., luskende over plassen med baller og utstyr. Han ble møtt av en hoderistende Ulf, som selvfølgelig måtte si at slik går det når guttunger får ansvar!

Etter hvert ble kafeen fylt opp, og i alt ble deltakelsen på 15 mann. Poengmessig slo De Røde til med 18 poeng foran De Blå med 14. Serielederne, De Gule, kjempet seg til 7 poeng, og var fornøyd med det.

Med jevne mellomrom må referenten fokusere ekstra på hvordan folk oppfører seg under kampen om poengene. Hvis man ikke er opptatt av dette, er det fare for at hva som helst kan skje. 

Hos De Gule er det ingen som fortjener å havne på en verstingsliste. Lørdag var laget sterkt offensivt svekket, men til tross for kun ett scoret mål, var det ingen som sa et vondt ord til hverandre. Selv lagleder Ulf kom med oppmuntrende tilrop, til og med til referenten! 

De Blå er det verre med. John Harald hadde flere umotiverte overfall, blant annet på Anders nede i hjørnet, men Anders tok det med et smil. Meget imponerende! Trond N. ser jo snill ut, men her er det snakk om ulv i fåreklær. Et eksempel er at han holdt armen til referenten i et fast grep i angrepssonen, uten at referenten hadde gjort noe særlig først. Ellers er Trond fæl til å skrike og skråle om straffe, uten at noe spesielt har skjedd. En motvekt mot disse to verstingene er Espen. Han lagde, i følge han selv, sitt hittil første frispark, og sa til og med fra. 

De Røde pleier å oppføre seg bra, men det er hvis Michael jobber. Lørdag var han på plass, og dermed var det hele i gang. Han er jo egentlig et talent, men maken til filming, sukking og stønning. Hvis han ikke tar skjea i en annen hånd, kommer han til å få tilnavnet Neymar, og det er det jo ingen som vil ha!(?).

Helt til slutt var det vinutlodning, og denne gangen ble vinneren en av årets “rookies”, nemlig Hans Petter. Han er både sportslig og oppførselsmessig en klar forsterkning i spillergruppa, sammen med flere andre. En av dem er Anders, som i et uheldig (?) øyeblikk måkte ballen rett inn i det kroppspunktet som referenten, og alle andre fotballspillere frykter mest. Han kom til og med og ba om unnskyldning, noe som slett ikke skjer så ofte når denne gjengen er samlet!

Ikke trening lørdag 20.okt!!!!

God helg!                        

Bj. N.Tipping 13.10

Postet av Old Boys den 13. Okt 2018

Siden Bjørge ikke gadd å komme i dag, ble det Frank som måtte legge in 12'ern ;-)Referat fra 6.10

Postet av Old Boys den 6. Okt 2018

I siste høstferiehelga stilte det 17 mann til dyst i Tistdalshallen lørdag morgen, og da Rødt lag kun stilte med 3 spillere pga de andre var på jakt, høstmarked og Ullared (Rune) så ble det 0 poeng på de Røde til stor glede for de andre lagene.

Poengene denne runden ble 15 til Rødt (men fikk 0 pga få spillere), 14 til Gult og 12 til Blått, og Gult lag drar ytterligere i fra på tabellen.


Gult lag fikk en meget heldig start da Kjetil hadde 15-16 touch på ballen i fart før han satte ballen i mål mot Blått lag i første kamp og heldig dro med seg 3 poeng! Ulf coachet i tide og utide, og han coachet til og med egne spillere som var på utlån til de andre lagene, og det kom tydelig frem at de absolutt ikke måtte finne på å prøve noe som helst positivt for å bidra til mål eller seiere... Makan til usportslighet skal man lete lenge etter! Når Jan F «misser» på åpenbare sjanser når han er på utlån, Morten I påstår at Blått lag scorer selvmål når han selv setter den i kassa, og i tillegg Bjørge scorer flere mål .... Ja, da blir det bra med poeng. Dag Morten ble visst også kasta ut midtveis i runden av Ulf pga svake prestasjoner....


Rødt lag med Frank, Reidar og Jan S måtte låne spillere gjennom hele runden og ingen forventet mange poeng til de Røde i dag. Men de ble rundevinnere med innleide og noen hvisket at de har vel knapt vært bedre noen gang.... De scoret i alle fall flest mål i dag, begge veier og hadde vel nesten flere selvmål enn mål.... Reidar styrte bak, Frank styrte midtbanen og Jan S bøtta inn mål så helgen er vel reddet for den gjengen?


Blått lag hadde et godt fremmøte, og både Morten S, Hasse og Espen skal ha ros for å stille opp selv med skader som gjør at de egentlig ikke burde spille! Her har mange mye å lære ift lagmoral! Dog onde tunger nevnte at Hasse later som om han er skadet slik at han kan få spille spiss og score mål...... Med Trond N og Jarle i storslag så stoppet det allikevel på bare 12 poeng, og noe skyldes nok at Jarle måtte gi seg med lyskeproblemer etter en durabelig kamp om ballen med Bjørn Christian.


Etter runden var det som vanlig kaffe med gode dialoger og Dag Morten kunne glise stort etter fortjent å ha vunnet vinlotteriet – eller var det bestemannsprisen?

Som en stolt representant for Asak Menighetsråd oppfordret Dag Morten for øvrig alle til å delta på gudstjeneste i morgen kl. 11.00 – møt opp !


En siste kommentar må gis til Ulf da han er noe «høy» på både seg selv og eget lag : «Hovmod står for fall»!

Hovmod regnes for øvrig som en av de syv dødssyndene i katolsk teologi, og er det motsatte av ydmykhet!


GOD J.... HELG!


John Harald / reservereferent
Tippelappen 6.10

Postet av Old Boys den 6. Okt 2018Referat fra 29. 09.

Postet av Old Boys den 29. Sep 2018

Høsten er her, og det er snart bekmørkt om morgenen, men for “livets glade gutter” på oldboystrening skal det mer til for å holde seg hjemme fra ukas høydepunkt. Egentlig er det riktig å sitere fra byens store artistsønn, Henning Kvitnes, for å beskrive hvor hyggelig vi har det hver lørdag:

“Ja, vi har ingen tid å miste

Resten av livet er starten på et nytt

Glem i går!

La alle knoppene briste

i vår andre ungdoms vår”


Hyggelig er det også å referere at blått lag ble dagens vinner med 18 poeng.

De Gule slet seg til 14, mens et velspillende, men forvirret rødt lag endte på 11. Dermed topper De Gule tabellen etter å ha gjort unna septemberspillet.

De Røde er vanligvis stabile og sindige, men lørdag var ikke alt på stell. Laget tapte alle kampene mot blått lag, mens det hele tida var full skjerping mot gult. En ting lærte nok rødt lag lørdag, og det er at det er de store, tradisjonsrike lagene som får vanskelige dommersituasjoner til å falle ned til sin fordel. Gult lag scoret nemlig i det alarmen gikk, og dermed var det mål. Det hele minnet om Norges håndballdamer mot Sør-Korea i OL, der også Norge fikk godkjent mål. Torfinn holdt på å rable da gult lag fikk målet, men det er det ingen grunn til, Torfinn! Slik er det, slik har det vært og slik vil det alltid bli!

De Gule var gode, men ikke like gode som forrige gang. Om det var hovedreferentens tilbakekomst som var årsaken, er jo ikke helt umulig, men det kan også være slik at det rett og slett går opp og ned her i verden! 

De Blå har hatt en fryktelig start på sesongen, men lørdag kom et varsel om bedre tider. Trond N. var i praktslag, og da strømmer målene inn. Bak på banen var John Harald langt bedre enn han pleier, og selv ikke en sannsynligvis brukket stortå stoppet stoppertalentet fra å utfolde seg. Dagens øyeblikk var likevel da Frode fintet vekk Michael med kunstfinte som til da aldri har vært brukt i Tistedalen, ja kanskje i hele Norge før. Referenten gratulerer med dette magiske øyeblikket, men er også sikker på at han aldri får se finten igjen!

Helt til slutt var det kaffe og utlodning, og Trond N. kronet en gulldag med å vinne en fin flaske rødvin. 

Referenten ønsker alle god helg, før han setter seg i bilen for å kjøre til barndomsbyen Lillehammer, der en årlig guttetur skal gjennomføres. Høydetrening er selvfølgelig en del av programmet.


Bjørn N.Tipping 29.9

Postet av Old Boys den 29. Sep 2018Referat fra 22.9

Postet av Old Boys den 22. Sep 2018

Etter høststormen «Knud» hadde lagt seg klarte hele 24 old boysere å karrre seg ned til Tistedalshallen lørdag morgen, og for mange så var ikke stormen over ennå...

Det ble en forrykende runde for noen, mens andre burde faktisk legge inn mer egentrening mellom rundene (sitat : Espen).


Poengene ble hele 24 til Gult, 13 til Rødt og stusselige 6 til Blått lag.


Gult lag, som ikke kan mye om fotball i følge de andre lagene...., seilte gjennom hele runden med stort sett seiere. Som vanlig ble ballen vunnet på midten og oppspillene fra Kjetil og Jan F lå ofte klistra på på skoa eller panna til Morten I, som bøtta inn mål igjen. Med Bjørn Christian som løp mer enn hele Blått lag til sammen, og når til og med både Bjørge og Dag Morten hadde en god dag i dag, ble bidraget så stort at det ble en overlegen rundeseier. Bjørge hadde forøvring en ordentlig pølsebu-finte på Torfinn med påfølgende scoring så nå er helga reddet for hans del !

Men Ulf var klar på at dette kom til å snu allerede neste gang, da hovedreferenten er tilbake !


Hos de Røde var det variabelt i dag, med alt fra gnistrende spill til helt bedrøvelig.... Med ballsikre spillere i både Michael og Anders, så hjalp det liksom ikke helt da målene uteble og heller rant inn i feil ende – ref. Bjørges pølsebu-finte på Torfinn.... Jan S fortsatte med sine småtjuvtriks på topp, men selv de gamle lærer, så det ble mindre mål i dag.


Hos Blått lag var optimismen stor før start, og flere så for seg både 20+ poeng og klatring på tabellen. Selv med Trond E på langveisbesøk fra Kapp på Toten ble det en skrall runde. Etter en «OK» start (i hvertfall ikke med bare tap) så ramla det helt sammen. I kamp etter kamp ble det mål i mot i starten av kampen, og det ble usedvanlig få mål scoret i dag... Etter skade på Hasse som måtte gi seg, ble det om-rokkert flere ganger på posisjoner dog til liten nytte..... Men alle skal ha for innsatsen, og spesielt Jarle og Trond N som viser at de er i meget god form sammenliknet med resten av laget....


Etter en meget hyggelig avslutning, med kaffe og mange kommentarer fra Dag Morten, så kunne Michael ta med seg gevinsten fra vinlotteriert hjem.John Harald

Sur reserve-referentTippelappen 22.9

Postet av Old Boys den 22. Sep 2018

Etter 3 forsøk (Bjørge + JH) med tilsammen 18-19 rette..... så prøver Trond N seg på 12'ern denne gang :Referat fra 15. 09.

Postet av Old Boys den 15. Sep 2018

Lørdag morgen var det dags igjen, til sportslig og verbal kappestrid inne på den glimrende parketten i Tistedalshallen. 19 oldboysere var på plass, og alle fikk oppleve alt fra fotballmessige c-momenter til helt håpløse involveringer, akkurat som det pleier å være.

Nok en gang var De Røde best, denne gang med 17 poeng. De Gule oppnådde 15, mens De Blå endte på middelmådige 11. 

De Blå har fått fine forsterkninger gjennom Jarle Knopf og Hasse Naalum, og til å begynne med virket laget helt uovervinnelig. Kvart over ni scoret John Harald to delikatesser av noen mål, og han brukte hele hallen til å hylle egen fortreffelighet. Men, derfra og inn gikk alt skeis. Etter halv ti tok ikke laget et eneste poeng, og som vanlig forsvant samtlige inn i dype depresjoner. 

De Gule startet som vanlig trått, men kom sterkere og sterkere. Kjetil og Morten fikk i gang samarbeidet, og målene flommet inn. Alt så rosenrødt ut helt til siste kamp. Da gjorde referenten en generaltabbe da tretten sekunder gjenstod, og dermed ble det rød seier 2-1, og også sammenlagtseier for dagen. Ulf var rasende på tribunen, men referenten så også at han egentlig var rimelig fornøyd med å ha noe på referenten – i lang tid framover. Det hører med til historien at referenten også meldte forfall til neste trening, og han måtte da finne seg i at laget samlet svarte med stille jubel. Slik er det i toppidretten: ingen kjære mor!

De Røde fortjener honnør. Laget er på grensen til å være sympatisk, men Jan S. har begynt å låse armene til forsvarsspillerne på motstandernes lag. Han begrunnet denne oppførselen med at han ble dyttet i ryggen flere ganger forrige sesong.

Til slutt var det kaffe og vinutlodning, og Styret (Ulf) kunne ta med seg en fin flaske rødvin hjem. Vel fortjent!

God helg til alle!


Bj. N.Tipping 15.9

Postet av Old Boys den 15. Sep 2018Referat fra 8.9

Postet av Old Boys den 8. Sep 2018

Totalt 17 aldrende oldboysere, både spillere, styre og støttekontakter, var på plass lørdag morgen i Tistedalshallen for å oppleve fotball på høyt nivå.

For andre lørdag på rad var De Røde best med 18 poeng, mens De Gule fulgte tett med 17. Fjorårets jumbolag, De Blå, møtte med tre spillere, og dermed ble det heller ikke telt poeng. 


Med andre ord har De Blå fått en forferdelig start på sesongen, og moralen blir jo ikke styrket av at lagets store strateg, Trond N. faktisk dro på golfturnering framfor å stille opp for lagkameratene. Det ryktes også at noen på laget var for intenst til stede på Elgfestivalen i Aremark, slik at vekkerklokka ikke fikk dem opp av senga! Hvor skal dette ende?

De Gule har slett ikke slike problemer. Her møtes det opp, og man er også i stand til å snu på flisa hvis man opplever motgang. Lørdag fikk laget en fryktelig start, og det ble, fullt forståelig hvisket i krokene om at referenten egentlig burde vært på geriatrisk avdeling på Bergheim, istedenfor å sparke hull i lufta på egen målstrek. Likevel kom det seg etter hvert, og laget avsluttet sterkt. Nå skal det også sies at poengene strømmet ekstra raskt inn etter at Dag Morten gikk og dusjet, men slik skriver vi jo ikke noe om.

De Røde imponerte periodevis, og Reidar var helt fenomenal denne morgenstunden, rett og slett rene blekkspruten når det gjaldt å få tak i ballen.

Hvis noen agenter er på plass i Tistedalshallen, går det nok ikke lang tid før han er på plass for en klubb i en større liga i utlandet!

Ellers var det hyggelig at Yngvar tok seg en tur, etter mye trøbbel med helsa det siste året. Hyggelig var det også for referenten at han ble dagens glade vinner av vinlotteriet! God helg til alle!


Bj. N.Tipping 8.9

Postet av Old Boys den 8. Sep 2018Referat fra 01. 09.

Postet av Old Boys den 1. Sep 2018

Endelig er vi der igjen! TTIFs oldboysgruppe begynte lørdag på nok en sesong med intens kamp mellom rødt, blått og gult lag. 07. 30 var John Harald, Reidar og Ulf på plass for å velge nye lag, med referenten som kontrollør. Etter første serierunde virker det som lagene er jevne, da rødt vant med 16, gult tett etter med 15, mens fjorårets jumbolag , De Blå, endte på 13.

Uansett møtte 24 mann tidlig om lørdagsmorgenen, alt fra spillere til diverse støttekontakter ( Jan Egil og Trygve). Ulf kom på krykker, etter en nylig hofteoperasjon.

I tillegg må det nevnes at to helt nye spillere gjorde sin debut, nemlig Hans Petter Kirkerød og Anders Fredlund. Begge gjorde et godt inntrykk både sportslig og sosialt. 

Hva skjedde så ute på parketten? De Blå åpnet i stor stil, men for mange forfall gjorde at laget var avhengig av innlånte spillere. Disse skulle jo også spille sine egne kamper, og ikke alle har trent godt hele sommeren. Dermed raknet det mot slutten, og en grinete Trond N. påstod at gule innlånte bare spilte på 70 prosent av kapasiteten. 

De Røde hadde fin flyt, og Michael og Anders F. var ikke lette å hanskes med. Referenten merket seg at Jan S. (som fysisk har stått opp fra de døde etter skadeproblemer) og Michael svidde kanonsjanser fra kort hold. 

De Gule er jo fjorårets suverene mestre, og flere på dette laget er med i år også. Etter en treg start avsluttet man sterkt, og ingen kan avskrive gulingene i år heller. Noe som slett ikke har forandret seg, er Dag Mortens måte å oppføre seg på. I tillegg har han en støttespiller i Ulf på tribunen, som er mye av samme ulla!

Helt til slutt var det som vanlig kaffe og vinutlodning. Bjørge, som nå er vendt tilbake til gult lag, stakk av med årets første flaske. Vel fortjent!


Bj. N.Lag 2018/2019 sesongen

Postet av Old Boys den 1. Sep 2018

GULT LAG :

Ulf, Bjørn, Kjetil, Morten I, Tom Herman, Bjørn Christian, Bjørge, HP, Dag Morten,  Jan F (Jan Egil : super-reserve)

BLÅTT LAG :

John Harald, Trond N, Trond E, Morten S, Hasse, Frode, Espen, Jarle,

RØDT LAG :

Reidar, Michael, Jan S, Rune, Torfinn, Anders, Jon Petter, FrankTippelappen 1.9.18

Postet av Old Boys den 1. Sep 2018Referat fra 12. 05.

Postet av Old Boys den 12. Mai 2018

Ingenting varer evig, og det gjelder også for oldboyssesongen. Lørdag var nemlig siste turneringsdag for sesongen 2017/18, og 21 gode kamerater møttes for å markere avslutningen av nok en sesong, preget av høy sportslig kvalitet og humørfylt samvær.

De Gule avsluttet på en verdig måte, selv om seriemesterskapet har vært klart i ukesvis. 20 poeng er sterkt, og De Røde fulgte opp med hederlige 16, mens De Blå så vidt skrapte sammen 5. De Gule har dermed vunnet serien med 87 poengs margin til De Røde og 119 til De Blå, noe som ble feiret med pokalutdeling og bløtekake etter at kampene var over. Referenten ser seg nødt til å gjenta at gjennomsnittsalderen hos gulingene (også kalt Bingobanden) er 57 år, selv om Kjetil er bare 38. Pokalen blir for øvrig oppbevart på hytta til Ulf, der alle kan få studere den nærmere under “fuck off” 25 august.

De Blå avsluttet sesongen slik det har vært i lange perioder, med talentfulle glimt, men også med lange sekvenser av det vi kaller ungdomssløvsinn! Dagens blå øyeblikk var John Haralds volleyscoring med ditto seiersbrøl. Henning fikk oppleve å spille uavgjort i sin aller siste kamp, og det er viktig for alle kamerater å takke Henning for at han har vært den han har vært: en hedersmann til fingerspissene!

De Røde var gode, men mangler evne og vilje til å forsvare seg når det virkelig gjelder. Reidar har vært årets stødigste røding, noe han også var på lørdag. Han har for øvrig allerede lagt skumle planer for neste sesongs utvelging av lag på hytta til Ulf i august. Det er nemlig ingen tvil om sølv er nederlag for det røde laget.

De Gule stilte samtlige 8 mann på plass, og Ulf satte seg da klokelig på tribunen. Diverse kroppsdeler har skrantet fælt i det siste, og han skal bruke sommeren til å skifte ut noen av dem. Trond E. var med den siste treninga, etter å ha hatt en fin morgentur fra Kapp på Toten. Han bor altså på Kapp, spiller på to lag i Nittedal og ett her hos oss i TTIF. Slå den folkens!

Ellers spilte De Gule som guder, selv om det skal sies at det gikk litt tråere hver gang vi stilte med B-laget innenfor den gule gruppa. Kjetil har vært uvurderlig, men også de 6 gangene han har vært fraværende, har det gule laget holdt stilen. Morten har begynt å gå noen kveldsturer, og det har ført til at han blitt en scoringsmaskin, slik han var for en 10-15 år siden. Videre har Ulf vært klok og tapper, for han har egentlig ikke hatt kropp til å spille. Han fortjener en stor takk for at han grytidlig hver lørdag har vært på plass for å koke kaffe til oss. Nå tar Trond N. over den funksjonen, men det spørs vel om ikke Ulf vil være på plass for å påse at alt går riktig for seg!

 Jan F. er rett og slett fotballspiller, og Jon Petter har blitt bedre og bedre for hver trening han har fått være sammen med voksne folk. Dag Morten har også hatt en god sesong, selv om det ikke er mulig å lære ham noe som helst, mens referenten først og fremst har markert seg med coaching i verdensklasse.

Sesongens aller siste vinutlodning fikk vi også med oss før vi gikk hver til vårt, og referenten ble dagens glade vinner.

Til slutt er det en glede å ønske alle gode kamerater, samt lesere rundt omkring, en riktig god sommer. Vi ses 25. august på hytta til Ulf. Nærmere informasjon følger.

 

Bj. N.SERIEMESTERE 2017/2018

Postet av Old Boys den 12. Mai 2018

GRATULERER TIL GULT LAG SOM SERIEMESTERE 2017/2018


Fra venstre : Morten Ingerø, Trond Elnes, Kjetil Bragvin Andreassen, Dag Morten Karlsen, Bjørn Nakken, Ulf Bjerkman, Jan Flatekval og Jon Petter Svenkerud.
Tipping 12.5

Postet av Old Boys den 12. Mai 2018Referat fra 05. 05.

Postet av Old Boys den 5. Mai 2018

Så kom våren for alvor, og det er et tegn på at sesongen snart er over for byens mest velspillende treningsgruppe, nemlig TTIF old boys. 17 mann var i hvert fall på plass til sesongens nest siste trening, og resultatmessig ble det en dramatisk formiddag. De Røde slo til med 23 poeng, De Gule fulgte pent opp med 18, mens tunge skyer senket seg over De Blå som så vidt skrapte sammen 2! Dermed leder De Røde med 21 poeng i forhold til De Blå før siste serierunde, noe som vel betyr at løpet er kjørt for De Blå. I tillegg er De Blå over 100 poeng bak de suverene gule vinnerne, så det er ikke bare, bare å være blå nå når sannhetens øyeblikk er kommet. Jumbo er jo jumbo!

Fordi det tross alt er flere på det blå laget som er på grensa til å være hyggelige og greie, vil referenten fokusere på noe positivt. Dagens blå høydepunkt var Tronds herlige underskrudde pasning mot Henning, og nestoren på 65 slo faktisk om takta og hamret ballen i mål. Det bør nevnes at Henning forrige lørdag løp mila på 49 minutter, og det er ingen tvil om at han er tidenes sprekeste 65-åring i oldboysgjengens historie, noe som henger høyt!

De Gule ble enige om å spille som vanlig, og det betyr en herlig balanse mellom å forsvare seg klokt, samtidig som man er knivskarpe når muligheten byr seg. Den andre 65-åringen i gruppa vår, Ulf, hadde smerter både her og der, men opptrådte klokt og sindig, inntil han satte seg på tribunen. Ellers var alle rett og slett glimrende, selv om Dag Morten var lettere indisponert.

De Røde var klart best denne lørdagen, og ikke minst tempomessig skapte laget trøbbel, også for de gule serievinnerne. Frank, som er vikar for Yngvar, har funnet storformen, og han flytter bena raskere for hver trening. Ellers er et stadig tilbakevendende tema Frodes evne til å vende på en femøring og sette ballen i mål. Flere var enige om at grunnen er at han som keeper har vært vant til å snu seg for å plukke ballen ut av nettet! Som alle lesere forstår: I denne gjengen får man ingenting gratis!

Ved kaffen var som vanlig stemningen god, og særlig De Gule gleder seg til siste trening med utdeling av pokal og fortæring av bløtekake. Da passet det også ekstra godt at De Gules store stjernespiller, Kjetil, ble dagens vinner av vinlotteriet.

God helg!

Bj. N.Tippelappen 5.5

Postet av Old Boys den 5. Mai 2018Referat fra 28/4

Postet av Old Boys den 28. Apr 2018

Også den siste lørdagen i april møttes slepne og elegante aldrende talenter til kamp om poeng i byens storstue, nemlig Tistedalshallen. 16 spillere var på plass, og det klassiske gule laget var klart best med 18 poeng. De Røde, i ren desperasjon, slet seg til 13, mens De Blå ble jumbo med 9. Dermed er det helt likt på maratontabellen mellom rødt og blått når to serierunder gjenstår. De Gule, med en gjennomsnittsalder på 57 år, leder med 88 poeng, og spillere og ledere har begynt å forberede seg til å ta seg godt ut på seiersseremonien 12. mai!

De Blå møtte nok en gang med bare 4 mann, og det er slett ikke bra at lagets store strateg, Trond N. prioriterte golfspilling når det står om å unngå sisteplass i maratonserien. Slikt kunne aldri passert ustraffet hos De Gule! Likevel glimtet man til med flotte detaljer, og dagens øyeblikk var utvilsomt Espens utsidepasning med innlagt dobbeltskru som førte til mål.

De Røde varierte som vanlig mellom det superelegante og absolutt lavmål. Frode Z. var den mest typiske representanten for nettopp dette. Reidar er egentlig helt desperat fordi det nå går ut på å unngå jumboplassen, og han gjentok flere ganger under kaffen at Rødt fortsatt er gjeldende seriemestre. Han gleder seg voldsomt til den nevnte seiersseremonien.

De Gule møtte med 7 spillere, og til og med referenten prøvde seg på parketten. Han måtte finne seg i å bli lurt trill rundt av Frode Z., og etterpå prøvde han å late som han tok det med fatning. Det hele endte med at han fikk en saftig lyskestrekk og måtte parkeres på tribunen. Han følte seg som “gammalt lauv i vinden, eller en “papirbåt på svarte havet”.

Etterpå ble gult lag bare bedre og bedre, og særlig ungdommene Kjetil, Morten(!) og Jon Petter viste både ferdigheter og tæl som man virkelig kan skrive hjem om.

Helt til slutt oppsummerte vi dagen mens vi nøt Ulfs nytrukne kaffe, og alle var enige om at det så langt hadde vært en fin dag. Blidest av alle var Torfinn, for han ble dagens fortjente vinner av vinlotteriet.

Bj. N.Tippelappen 28.4

Postet av Old Boys den 28. Apr 2018Referat fra 21. 04.

Postet av Old Boys den 21. Apr 2018

Referat fra 21. 04.

Tistedalshallen var nok en gang stedet for talentfulle og aldrende fotballspillere lørdag morgen, og det var totalt 17 mann som bidro til en meningsfull og trivelig sammenkomst, også med knivskarp rivalisering om poeng som ramme rundt det hele.

De Blå kunne denne lørdagen smykke seg med seier og 15 poeng, mens gult og rødt fulgte med 13 og 11. Med andre ord ble det en tett og jevn forestilling, men i sammendraget leder De Gule med hele 79 poeng, med tre runder igjen. De Blå leder på rødt lag med fire, så her blir det “vill vest” de tre siste lørdagene.

De Røde møtte med bare fire spillere, men fikk hele tida låne toppspillere fra gult og blått. Likevel ble det jumboplass, mye på grunn av periodevis total utkobling når det gjelder konsentrasjon. Ingen nevnt, ingen glemt. Dagens røde øyeblikk var Frodes elegante scoring med ryggen mot mål.

De Gule åpnet i stor stil, men hellet forlot det klassiske laget etter en halvtime. Jon Petter var gjennomført dyktig hele treninga, og dagens gule øyeblikk var redningen hans på egen målstrek. Ellers er laget taktisk suverent, ja det eneste som er problematisk er at man blir sårbare på kontringer med flere 60 +-spillere på laget.

De Blå har ikke gitt seg, men for å referere Ulf: “Det eneste blått lag nå kan gjøre, er å sette seg ned sammen og synge “Det er makt i de foldede hender”.” Uansett spilte laget godt lørdag, men det skal nevnes at absolutt alle midler ble prøvd for å knekke gult lag. Det er selvfølgelig langt over grensen når man pløyer Ulf (65) inn i veggen (Rune), samt overfaller ham i åpent lende midt på banen og legger ham i bakken (Torfinn). Det er noe med respekt for voksne folk som det er på tide å lære seg nå….. .

Egentlig har blått lag allerede begynt på forberedelsene til neste sesong. John Harald har for eksempel avtale med Kringla om at han kun kan kjøpe det groveste av det grove brødet. Denne avtalen overvar referenten inngåelsen av, da referenten kjøpte napoleonskake for å feiere ledelsen på 79 poeng.

Helt til slutt var det vinutlodning, og Frode Z. ble dagens fortjente vinner. Han har også begynt forberedelsene til neste sesong ved å jogge til treninga! Hvor skal dette ende?

God helg!Tipping 21.4

Postet av Old Boys den 21. Apr 2018Referat fra 14/4

Postet av Old Boys den 14. Apr 2018

Det spirer og gror, og langs Femsjøens bredd kvitrer våren fram. Idyllen ble muligens brutt lørdag morgen da nok en oldboystrening ble fullført, men en annen måte å se det på, er at enhver trening med denne gjengen er å oppleve vårens vakreste eventyr!

Uansett dukket 16 mann opp, og da alt var over, hadde mye falt på plass: De Gule var i kjempeform, og det taktisk skolerte laget endte på hele 22 poeng. De Røde slet seg til 13, mens De Blå sluttet med fattige 5.

De Blå møtte med bare 4 mann, og til tross for at de av og til fikk låne spillere fra øverste hylle fra andre lag, gikk det slett ikke veien. Espen med et dårlig kne, og Trond N. på kollegatur med kvinner fra Indre Østfold, samt Torfinn sannsynligvis ute i marka for å skyte dyr(?) Med alt dette ble det for tungt. Når da også John Harald bommet på en gigasjanse i avgjørende øyeblikk, var alt håpløst. Egentlig var det bare Hennings heading i siste kamp som viste at det til og med for blått lag er et slags håp i hengende snøre.

De Røde skal ha ros for å gi det gule klassiske laget sterk motstand i flere kamper, og på sitt beste er det høy kvalitet på det spillerne gjør. Michael har funnet vårformen, og han skapte trøbbel, også for De Gule. Dagens mest fortvilte røding var nok Frode Z. Han svidde en målsjanse større en det nesten er mulig å beskrive. Ellers er det blitt spennende hvem som skal ta sølvet i serien. Lørdag tok De Røde viktige poeng på et skjelvende blått lag.

Hva så med De Gule? Etter at Jan F. scoret dagens første mål på en arrogant måte med magen (!), så det mulige mesterlaget seg aldri tilbake. Alle skal ha ros. Kjetil var tilbake etter et lengre rekonvalesensopphold, og det skal ikke stikkes under stolen at det var viktig. Morten hadde en stor dag, og han feide inn mål på mange mulige måter. I perioder hørte også spillerne på lagledelsen (referenten), noe som slett ikke alltid er tilfelle. Egentlig er innsatsen til De Gule på denne vidunderlige lørdagen egnet til å bli litt lyrisk:

Det kan bare det gule laget

og bare, bare “døm”

det som det gule laget kan

er for andre bare en drøm”

Til slutt hadde vi som vanlig en trivelig kaffestund før alle lørdagspliktene tok over. Kjetil kronet en stor dag med enda en seier etter å ha vunnet vinlotteriet.

God helg!Tippelappen 14.4

Postet av Old Boys den 14. Apr 2018Referat fra 07. 04.

Postet av Old Boys den 7. Apr 2018

Nok en lørdag er gjennomført i Tistedalshallen, og denne gangen møttes vi i grålysningen for å bli ferdig før en håndballturnering skulle starte. 07. 45 var dagens første kamp for oldboysgjengen vår, og da var alle på plass inne i hallen, bortsett fra Tom Hermann, som tross alt, etter eget sigende i hvert fall var i kafeen!

Poengmessig ble dagen rød med 18 poeng, mens De Blå og De Gule fulgte litt bak med henholdsvis 13 og 10.

De Røde glimtet til med glimrende spill, men lagets laveste nivå er veldig lavt. Noen av spillerne må passes på konstant, ellers går de rundt og tenker på fuglereder eller andre gleder tilværelsen har å by på! Lørdag fungerte referenten som selvoppnevnt lagleder for både gult og rødt lag, og han er selvølgelig helt utslitt etter å ha passet på både Michael og Bjørge i to timer!

De Blå slutter aldri å tro på undre, og med det menes å ta igjen serieledelsen til De Gule. Lørdag tok de inn tre poeng, og dermed er De Blå bare 65 poeng bak når fem serierunder gjenstår. Trond N. fikk en tung formiddag, for Morten I. var gult frimerke i hver kamp, noe som viste seg å være coaching i verdensklasse. I tillegg gjør Trond det ikke lett for seg sjøl, for hvordan forbereder han seg til serierunde en lørdag morgen? Jo, han sitter oppe hele natta for å se på golf!

Ellers opplevde vi at Rune plutselig scoret med et elegant hælspark etter å plassert seg genialt inne i feltet, samt at John Harald fant seg sjøl igjen oppførselsmessig. Hva det betyr? Les tidligere referater, så finner dere ut av det.

De Gule var høyt oppe etter treninga, fordi nå skimtes virkelig seriemesterskapet i det fjerne (12. mai er siste dato). Kjetil var på fjellet(?), men resten av laget kjempet som løver, selv om ikke alt gikk på skinner. Jon Petter gjorde mye galt, men du verden for en arbeidsmoral og ikke minst evne til å ta selvkritikk! Morten var som sagt frimerke på Trond N., noe han løste på en perfekt måte.

Likevel må dagens referat om gule prestasjoner også handle om Ulf. Fredag fylte både han og Henning 65 år, og selv om begge har sett bedre fotballdager, er de i perioder i stand til å spille bra fotball. Ryktene går om at det fotballmessig går mot slutten for de to guttene fra Tistedalen, men uansett fortjener begge honnør for det de har stått for, både som spillere og kamerater.

Jubelen stod derfor i taket da dagens vinner av vinlotteriet ble Ulf. Selvfølgelig lovte han å holde seg unna gevinsten til etter 12. mai, da sesongen er over. Det er jo tross alt slik De Gule har nådd toppen; med et kosthold som Bjørndalen, i tillegg til en ellers uklanderlig livsførsel!

Bj. N.Tipping 7.4

Postet av Old Boys den 7. Apr 2018Tipping 24.3

Postet av Old Boys den 24. Mar 2018Referat fra 24. 03.

Postet av Old Boys den 24. Mar 2018

Påsken nærmer seg, men det forhindret ikke 20 humørfylte aldrende talenter fra å møtes i byens storstue, nemlig Tistedalshallen, tidlig lørdag morgen. Etter mye fin fotball kunne De Blå forlate hallen med hevet hode og 19 poeng. De Gule fulgte opp med 12, mens forrige helgs suverene lag, De Røde, denne gang var tilbake i hverdagen med 9.

De Røde er altså ikke stabilt gode, og Bjørge, som forrige gang så ut som han var 27, lignet denne formiddagen langt mer på en som blir 77! Det ryktes at laget skal leie inn en foredragsholder som skal holde kurs om mental trening nå i påsken.

De Gule, som manglet Kjetil, er ikke et lag som legger seg ned for å dø. Et eksempel er Morten, som uansett tar i alt han har, enten han er i mot- eller medgang. Den fødte lagspiller, og uten den overdrevne selvopptattheten som ofte preger store målscorere! Hyggelig var det også at Trond E. nok en lørdag kom kjørende fra Kapp på Toten (står opp midt på natten). Han feide inn to flotte scoringer i en av kampene, og han fikk John Harald til å se ut som en lilleputtspiller. Ellers har jeg vel egentlig slått fast at noen spillere er umulig å lære noe. Her må jeg bare beklage. I sluttminuttene av siste kamp viste plutselig Dag Morten suveren spilleforståelse, da han på en elegant måte beholdt ballen i laget.

 

De Blå var lørdag rett og slett i storslag. Espen var frisk fra influensaen, og sammen med Trond N. stod han i spissen for godt offensivt spill. Dette laget har i mange år oppført seg rimelig dårlig, men nå ser det ut som et under er skjedd. I alle fall var John Harald hyggelig hele treninga, og han unnlot for første gang å slenge sjikanerende meldinger mot det klassiske gule laget. Etter dette er alt mulig.

 

Kaffen til slutt er jo egentlig dagens høydepunkt, og lørdag var intet unntak. Denne gangen ble vinneren av vinlotteriet en av dem som hele tida lager frispark uten å forstå det selv. Hvem dette er? Det kunne vært mange, men Torfinn er en av de selvskrevne.

Helt til slutt vil referenten ønske alle en god påske, og samtidig er det viktig å minne om at neste trening er først 7. april, og at vi da begynner å spille 07. 45.

 

Bj. N.Referat fra 17. 03.

Postet av Old Boys den 17. Mar 2018

16 spillere og 3 miljøarbeidere var lørdag nok en gang på plass i Tistedalshallen, og som vanlig var stemningen på topp, en stemning som man nok finner bare hos oldboysgjengen.

De Røde var suverene og samlet sammen hele 26 poeng. De Gule var på det jevne med 12, mens De Blå forlot hallen med ynkelige 2 poeng!

De Røde er et merkverdig lag. Denne lørdagen stilte Reidar, Bjørge, Frode, Michael og Tom Hermann. Reidar spilte som en midtstopper fra Juventus, Bjørge så ut som han var 27 år, Frode scoret og scoret, Michael var suveren i alle spillets faser og Tom Hermann var alltid der han skulle være! Slik blir det poeng av, og i tillegg var alle spillerne på grensa til å være sympatiske.

De Gule hadde ikke helt dagen, men glimtet til med flotte kontringer av og til. Ekstra blomster deles ut til Ulf og Dag Morten, som i første del av treninga var både dyktige og fornuftige. Dessverre begynte lagledelsen å rose Dag Morten for tidlig, noe han slett ikke taklet! Deretter gikk det bare en vei.

De Blå er ikke dårlige med ballen i laget, men sliter veldig med det taktiske i forsvarsspillet. Ingen nevnt, ingen glemt. Likevel skal alle ha ros for å beholde glimtet i øyet, selv om mye av trøstehumoren er bygd på hets mot det klassiske gulet laget.

Ellers har hovedreferenten vært på studietur til Brasil for å samle impulser for å utvikle det gule laget. Om det er mulig å overføre noe vettugt til hele spillergruppa, er likevel tvilsomt. For eksempel reagerer Dag Morten konsekvent mot lagledelsen når han blir veiledet, ved få be lagledelsen om å holde kjeft. Uansett ble han dagens vinner av vinlotteriet. Egentlig er han jo et unikum, for han er den eneste som har blitt en bedre spiller etter å ha kuttet det ene benet i to deler!

 

Bj. N.Tipping 17.3

Postet av Old Boys den 17. Mar 2018Referat fra den historiske lørdagen 10.3.2018

Postet av Old Boys den 10. Mar 2018

Med et stort frafall grunnet sykdom, skader, feriereiser, sykdom på grunn av feriereiser og helt andre ting møtte kun 15 old boysere opp til runden i dag. 13 (12...) spillere samt Jan Egil og Trygve. Det var synd at det ikke var flere som møtte opp i dag på den store sportslørdagen i mars, da det skulle vise seg at denne lørdagen faktisk ble historisk av flere grunner.

Glem Kvitfjell, Holmenkollen og Premier League oppgjøret mellom Man U og Liverpool denne lørdagen, fordi dagens hendelser i Tistedalshallen overgikk alt !

Først poengene ; Gult 15, Blått 13 og Rødt med 9.

Med et frafall av spillere så spilte Blått og Rødt alle kampene mot hverandre med kun 4 mann, og måtte låne spillere gjennom hele runden mot Gult. Da kommer det tydelig frem at mange har mye å gå på når det gjelder fysisk form ! Det fremkommer også meget tydelig at når man spiller på motstandernes lag så er nok ikke hverken innsats eller ferdigheter helt på samme nivå som om man spiller på eget... Det gjelder de fleste, men ikke Frode – som nå er historisk !

Han scoret mål for både Rødt (mange !!!), Blått og Gult lag i dag ! Og jammen var ikke de fleste av målene på plussiden, da det kun var et par selvmål. Uansett, Frode er nå i historiebøkene for all fremtid og reiste fornøyd hjem etter runden også fordi han bl.a. snurret rundt med både Bjørge og reserve-referenten flere ganger....

Neste historiske hendelse er at Rødt lag faktisk fikk straffe mot Gult lag på grunn av en brutal takling av Dag Morten! JA, det er faktisk tilfelle! Det var riktignok lange diskusjoner, men straffe ble det, selv om Dag Morten overhodet ikke kunne forstå at dette var frispark engang... Han brukte et eksempel på at Tom Herman faktisk også holdt armen ut til siden i en situasjon tidligere ? Dag Morten viste for øvrig frem sine ukjente goalgetter ferdigheter med flere mål kontrollert satt inn i buret etter oppvisning i triksekunstner ! Selvfølgelig til stor applaus fra motstandere og tilskuere fordi målene ble satt i eget bur !

Et stort diskusjonstema under og etter runden var den nye regelen om at hvert lag må ha 4 spillere ved kampstart. Dette hadde også Blått lag i dag, men Henning var skadet og stilte med jeans og fritidssko – helt i henhold til regelen – men det ble store diskusjoner da han forlatet banen etter bare 5 sekunder på samme måte som Frode og Rødt tidligere i sesongen.

Ulf refererte både til NFF's regelverk, Old Boys regler, Old Boys Styret og til og med Mensa ble innblandet i diskusjonene, hvor det nå ble tydeliggjort at hvis det samme skulle oppstå igjen så MÅ hver spiller spille hele første kamp.

Av det sportslige i dag så kan følgende nevnes :

  • Jan F sin fantastiske kontroll med ball. Selv Blått lag kommenterte positivt hans kvaliteter !

  • Jon Petters cross-pasninger som sitter ofte klistret på foten til Morten.

  • Morten som bøtter inn mål etter mål

  • Trond N's til tider gigantiske finter som ender med etterfølgende mål

Når alle fikk trukket pusten etter alle diskusjonene under kaffen ble til slutt Jan F den glade vinner av dagens vinutlodning till stor applaus.


Før den store sportslørdagen fortsetter kan jeg avslutte med noen vise ord fra Robert Frost :

«Med tre ord kan jeg summere opp alt jeg har lært om livet ; Det går videre»

God helg !


John Harald

ReservereferentTipping 10.3

Postet av Old Boys den 10. Mar 2018

Med 3 lapper så satses det på flere gevinster denne lørdagen ;-)
Referat fra lørdag 3.3

Postet av Old Boys den 3. Mar 2018

Første lørdagen i mars møtte 18 glade old boysere opp til ukas dyst, hvorav 16 var spillere + Trygve og Jan Egil som var tilstede og støttet opp mentalt – noe som viste seg senere å være meget viktig.

Blått og Rødt lag var i en egen klasse i dag og begge endte opp med 19 poeng hver. Gult skrapte ufortjent til seg 6 poeng og hadde en av sine dårligste dager på parketten poengmessig men hadde flere store høydepunkter gjennom runden.

Et kjent uttrykk er å stå i det selv om det butter... Det kan vel ikke sies om Gult lag i dag. Etter en skrall start reiste Kjetil rett og slett hjem, og skyldte på dårlig form. Trond N var kjapp til å kommentere at dette er en vanlig reaksjon når det butter i mot, men var overrasket over at det var Kjetil som dro slukøret avgårde etter mange tap på rad....

Alt var ikke bare negativt hos Gult i dag, og Ulf beviste til gagns at han har vært spiss i yngre dager da han seilte til værs og headet ballen sikkert i eget mål ! Ikke uten grunn at han har trøye nr 10 !

Morten hadde også en merkelig dag med alt fra rykk som Usain Bolt hadde slitt med å henge med på, til horribelt forsvarspill som førte til baklengsmål. Morten skal vel ikke spille forsvar? Her må Ulf ta på seg mye skyld grunnet dårlig coaching !

Hos de Røde bøtta både Bjørge og Frode inn mange mål i dag, og Frode opplevde at han knuste Espen i en hodeduell hvor han hang i lufta i mange sekunder og svevde 50 cm over Espen og deretter stanget ballen kontrollert i mål. Artig egentlig, fordi alle andre så ikke noe svev men at fotsålene såvidt løftet seg fra gulvet ! Reidar må ta en runde med eget lag i forhold til det å gi ris & ros, fordi Michael ved flere anledninger kommenterte høyt og tydelig egne pasningsferdigheter?!? I det han slår ballen så sier han ; «For en fantastisk pasning», «Kunne ikke ha vært bedre», «Skulle vært filmet» o.l...... så Michael var i alle fall fornøyd med dagens runde.

Hos Blått lag var det stort sett fornøyde spillere i dag, men Trond N mente at det burde vært 28 poeng i dag og ikke bare de 19! Det svingte fra å vinne med 3 mål til å tape med 3 mål mot samme lag, så det viser at det går opp og ned. Torfinn hadde virkelig skrudd på turboen i dag og med Henning i scoringsform ble det mange mål.

Etter runden var det kaffe, diskusjoner og vinlotteri som Trygve fortjent vant.

Vil avslutte til Gult lag med noen ord fra Andrè Bjerke ;

Tro ikke mørket når lyset går ned i skumringens fang. Alltid er det på jorden et sted soloppgang.

John Harald / reserve-referentTipping 3.3

Postet av Old Boys den 3. Mar 2018Lørdag 7.april. Treninga begynner kl. 08.00!!!!

Postet av Old Boys den 2. Mar 2018

Pga. håndballcup kl.09.30 starter treninga lørdag 7.april kl. 08.00!!Ikke trening lørdag 24.feb!

Postet av Old Boys den 18. Feb 2018Referat fra lørdag 3.2

Postet av Old Boys den 3. Feb 2018

Med hele -9 ute og kraftig nordavind over Femsjøen møtte 16 morgenfriske old boysere opp til ukas dyst i Tistedalshallen. Onde tunger sammeliknet temperaturen og vinden ute med både hjerte og sinn til deler av spillerstallen !

Igjen, med hovedreferenten "out of office" må reserve-referenten forsøke å sette sammen noen velvalgte ord etter runden, og runden kan vel oppsummeres med noen strofer fra Bjørn Eidsvåg ;

Vårt ærend va’kje alltid lika godt 
visst har me tura fram som gale 
og ganske ofta misforstått 
og våre svik e kolossale 

Det ble en ganske jevn runde i dag med 15 poeng til Rødt, 13 til Gult og 12 til Blått.  Det var for øvrig på tide med en rundeseier til Rødt lag igjen slik at de ikke havner for langt bak i kampen om å unngå den fornedrende tredjeplassen.

Hos Gult var de faste målscorerne helt ute av kurs i dag ! Morten med en fersk utenomsportslig strekk og Kjetil som må ha sovet dårlig eller noe... Enkle avslutninger satt stort sett i nettet ved siden av målet til jubel fra både motstandere og publikummere på tribunen. Dog med Jan F og Jon Petter som ikke ga opp i å levere lissepasninger så ble vel dagen grei nok for de Gule som avsluttet med seier i deres siste kamp mot Blått med scoring i siste sekund av Kjetil på hodet.  Et tema som går igjen er de Gules forsvarsrekker, og denne lørdagen var intet unntak. Med triks hentet fra Karatekid 4 så ryddet de stort sett opp, men med Bjørn Eidsvåg sine ord over så bør vel både Ulf og Dag Morten ta en runde med seg selv !

Jon Petter hisset seg også kraftig opp etter en situasjon hvor reserve-refenten uheldigvis kom bort i ballen med handa, og dessverre så var dette en 100% sjanse som gikk fløyten for de Gule.  Synd, men slikt skjer ;-)

Hos de Blå, med Frank K, så gikk det veldig opp og ned i dag. Fra glimrende spill til helt katastrofalt i neste minutt. Det stoppet liksom litt opp hele tiden. Henning forsøkte kontinuerlig i angrep men med både Hulk Hogan og Andrè The Giant hos de Gule så ble det vanskelig å komme til scoringssituasjoner. Selv med Trond N tilbake fra skade,  ble det alikevel litt for mye ustruktur i laget, og med de glade forsvarspillerne Rune og reserve-referenten til stadighet på egne turer ble det for mange unødvendige baklengsmål! "Heldigvis" var Espen litt småskadet, så han hjalp godt til i forvarsrekkene gjennom hele runden.

Et av tidenes høydepunkt, i hvert fall i de siste 8 årene, kom i dag ! Det var når Trond N med noen finslepne finter sendte hele de Gule laget med Ulf i spissen helt bort til Bekkeland, og deretter enkelt hælsparket ballen i mål. Flere lurte på om ikke det Gule laget kunne ta med seg rivene for å rake området der borte, slik at det blir fint til sommeren !

Hos de Røde var det også litt "Ying & Yang" i dag. De kunne storspille i en periode, hvor deretter de så ut som om de glemte hvor de var ! Men når både Michael, Bjørge og Tom Hermann viser interesse for hva de driver med, Reidar som vanlig rydder opp bak, så scorer Frode flere mål etter gode pasninger. Michael var for øvrig sjokkert etter ikke å ha fått frispark i en situasjon med Morten, men Morten svarte kontant med at det må være lov å spenne opp brystkassa litt eller !


Igjen ble runden avsluttet med gode samtaler, kaffe og vinutlodning. Vinneren i dag, til stor jubel, ble John Harald / reserve-referenten, og den skal nytes allerede i dag !

Neste helg er det ikke old boys runde, da hallen er utleid, men de fleste oppfordres til å bruke tiden godt til egentrening ! Det trengs !


John Harald / reserve-referentTipping 3.2

Postet av Old Boys den 3. Feb 2018VIKTIG MELDING IFM 10/2 og 24/2

Postet av Old Boys den 1. Feb 2018

Lørdagene 10/2 og 24/2 er det ikke Old Boys treninger da hallen er utleid til annet formål !

Det oppfordres sterkt til å kjøre egentreninger disse lørdagene !

Et godt tips er å se litt på treningsokta.noReferat fra lørdag 27.1

Postet av Old Boys den 27. Jan 2018

18 old boysere stilte til ukas runde denne flotte lørdagen i Tistedalshallen, dog kun 15 aktive spillere, i tillegg til Jan Egil som trener til Tour de France eller noe lignende, Trygve som stikker innom og en skadet Trond N som ble luftet av egen hund ?!?

Og for en runde det ble ! Selv uten hovedreferenten til stede så styrte Gult lag sikkert inn til rundeseier med hele 21 poeng. Blått fulgte etter med solide 15, mens Rødt kun endte opp med 9 poeng. En artig ting var at det ikke ble noen uavgjorte kamper på hele runden !

Selv med en rufsete start for det Gule laget, med store sjanser blåst vekk fra både Morten og Kjetil (selvfølgelig til stor glede for alle andre), tok de seg kraftig opp utover runden. Med stort sett greit forsvarsspill, dog med utradisjonelle metoder (Dag Morten la seg ned helt flat på gulvet og kalkulerte med at en eller annen motstander ramlet over ham... og det skjedde også...), så kjørte de sine vante overganger hvor de færreste klarer å henge med..... De ble såpass selvsikre etterhvert så alle spillerne til tider var i angrep til Ulfs store fortvilelse.

Blått lag, med Frank K, var vel egentlig godt fornøyd med 15 poeng i dag, og både Rune og undertegnede kom på scoringslista takket være storspill av de andre på laget. Vi takker for gode pasninger folkens, og Espen (med skade), Frank og Henning var ofte servitører. Et høydepunkt var Runes scoring hvor han enkelt satte de Gule helt ut av spill, snurret rundt og selvfølgelig opptråtte etterpå som om dette var absolutt helt vanlig :-) Dog i motsatt ende var det noe mer rufsete og stemmebåndene fikk jammen kjørt seg bak der.....

Rødt lag da? Jo, de skuffet stort i dag og lagets kaptein Reidar var langt nede etter uttallige tilrop til laget som ikke hadde våknet denne lørdagen. Det virket som om det var en streik på gang, da ingen orket å løpe i dag eller gjorde mer enn de absolutt måtte for å ikke virke helt ute.... Dog, de kjempet seg til 9 poeng, men sakter akterut på tabellen nå. Et tips fra Ulf var at hele laget + de fleste fra Blått kunne bruke ballbingen eller 7'banen til ekstra treninger fremover. Frode måtte forlate banen i siste kamp da han faktisk satte beinet i veien for reserve-referenten som alltid kun forsøker å treffe ballen klokkerent....

Med gode samtaler, kaffe og vinutlodning ble runden avsluttet, og Morten ble fortjent den glade vinner av utlodningen – og faktisk til stor applaus så da er det sikkert virkelig fortjent !

En god helg ønskes alle lesere, spillere og supportere med noen ord avslutningsvis fra Odd Nordstoga :

"Grisen står og hyler, i den stille kveld.

Den skal ikkje slaktast, men hyler likevell"


John Harald / Reserve-referentTippelappen 27.1

Postet av Old Boys den 27. Jan 2018Referat fra 20. 01.

Postet av Old Boys den 20. Jan 2018

Maratonserien ruller videre, og lørdag møtte i alt 19 mann til intens og støyende kamp om viktige poeng i Tistedalshallen. De Blå og De Røde endte på 14 poeng hver, men De Gule var ikke langt bak med 12.

De Røde stilte med en “nygammel” spiller, nemlig Frank H. Han var med for ca. 6 år siden, og skal nå vikariere for skadde spillere fram til sommeren. Han klarte seg riktig så bra på et rødt lag det gikk veldig opp og ned for. Frode Z. vendte for øvrig tilbake fra et skadeopphold, og det så slett ikke så verst ut.

De Blå var sterke, men da lagets hovedmotor, Trond N., fikk strekk i låret, raknet det meste. Ellers var Espen godt på hugget, mens storviltsjeger Torfinn rett som det var traff blink etter dødbringende kontringer.

De Gule strevde lenge fælt, og laget scoret ikke ett eneste mål den første timen. Alt gikk imot den stolte gjengen, blant annet måtte referenten forlate parketten etter en lyskeskade. Dermed måtte laget låne en spiller i de resterende kampene, og det var ikke bare mors beste barn som stilte seg til disposisjon. John Harald fra blått lag unnlot med vilje å score for gult lag, noe som aldri vil bli glemt! Alle bør få en sjanse til å rette opp forkastelige gjerninger, og både Styret og støtteapparat kommer til å ha et vaktsomt blikk på John Harald i tida som kommer, for å se om det moralsk sett er håp for gutten.

Uansett var det for gult lag aldri snakk om å legge seg ned for å dø, og mot slutten kom både mål og poeng trillende. Alle gule fortjener honnør for innsatsen, selv om Ulf skapte noen slitsomme øyeblikk med desperate vræl etter å ha rotet det til selv.

Under kaffen var stemningen stor, og John Harald slo til da han spurte en ung besøkende om hvilken farge det er på urin. Svaret ble gult, og John Harald la til: “Nettopp!”

Dagens vinner av vinutlodningen ble Trond N. Vel fortjent, og vi håper du snart får skikk på muskulaturen, slik at du er tilbake i manesjen.

 

Bj. N.Tippelappen 20.1

Postet av Old Boys den 20. Jan 2018Referat fra 13. 01.

Postet av Old Boys den 13. Jan 2018

17 spillere og 3 miljøarbeidere ( Trygve, Frode Z. og Jan Egil) var nok en gang på plass i Tistedalshallen lørdag morgen, der kampen om poeng som vanlig fant sted. De Blå har nå noe på gang, for som forrige lørdag sanket laget mest poeng, nemlig 19. De Gule fulgte bra opp med 17, mens De Røde, som egentlig skal være gode, endte med fattige 6.

Det skal sies at De Røde var maksimalt uheldige. Et godt eksempel er Michaels selvmål i siste kamp, 3 sekunder før slutt. Selv skyldte han på at han har lagt seg i hardtrening, og at kroppen må vende seg til den nye tilstanden. Svært ille var det at Tony P. ble skadet, og at han måtte hjelpes opp til legevakta. Alle ønsker deg god bedring, Tony!

De Blå er en underlig gjeng, og det er ikke ofte at vi ser en målscorer skjelle ut en medspiller, slik Trond N. gjorde med Rune Ullared. Det er fullt mulig å være blid etter å ha  hamret ballen i mål, Trond! Trond stilte for øvrig med nye, svarte sko, og dermed så han plutselig ut som en fotballspiller.

De Gule har høye krav til seg selv, og selv om laget innkasserte 17 poeng, var man ikke storfornøyd. Også på dette laget har vi folk med atferdsproblemer. Et eksempel er Dag Morten, som det rablet helt for da referenten holdt med Trond N. da Trond forlangte frispark. Dag Morten spurte da referenten om referenten var dum, og da referenten svarte at han ikke trodde det, svarte Dag Morten at referenten i hvert fall var en kødd. Slik er situasjonen, og den blir ikke bedre av at Styret (Ulf) applauderer denne typen atferd, med den begrunnelsen at Dag Morten er ekte tistdæling, og at referenten er innflytter fra Lillehammer, og dermed bare bør holde munn! Ikke nok med det, men det hele endte med at Ulf rygget på referenten ute på parkeringsplassen, som en siste hilsen før helgefreden skulle senke seg.

Uansett var stemningen stor under kaffen etterpå, og da John Harald varslet at han skulle kjøpe gåstoler til flere på det gule laget, ble han raskt minnet på at nettopp det gule laget leder med 71 poeng på maratontabellen.

Dagens vinner at vinutlodningen ble Frode Z. Han er skadet, men møter opp og holder styr på klokka under kampene. Fin innstilling, Frode!

 

Bj. N.Tipping 13.1

Postet av Old Boys den 13. Jan 2018Referat fra 6.1

Postet av Old Boys den 6. Jan 2018

Til årets første runde møtte det opp 17 blide og glade old boysere, og vi må først ønske Tony P velkommen inn i varmen etter mange år på venteliste. Og heldigvis for ham fikk han tre inn på det Røde laget hvor det faktisk er et generelt roligere støynivå enn på Gult og Blått !

Med hovedrefenten på vei til et «konfidensielt» sted i hovedstaden, blir det reserve-refenten som må trå til, og etter vurdering kan det ikke gjemmes under en stol at i dag så var det høy temperatur både på og utenfor banen i tillegg til at det så ut som om flere hadde hentet inspirasjon fra store Hollywood produksjoner med Steven Seagal, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis m..fl. Det er ikke sikkert at selv de hadde taklet de fysiske utfordringene som flere møtte i dag!

Det har jo tidligere vært forsøkt med dommer og det kom innspill på at dette måtte på plass igjen, men det måtte nok hentes en fra utlandet som kunne takle alle de situasjonene som oppstår.... da det ikke finnes en god nok dommer her i landet!

Poengene i dag ble : Blått 18, Gult 13 og Rødt 10, og engentlig ingen av lagene var strålende fornøyd med det ! Dette sier litt om ambisjonsnivået!

På Gult lag styrte Ulf som vanlig med en stø hånd med god help av Bjørn. Dog midt i runden så satt faktisk Bjørn seg ned på den Blå benken og var tydelig i at det var her han egentlig ville være.... Ellers så hadde vel Morten en av sine beste dager på parketten på lenge. Han bøtta inn mål etter mange pasninger fra Jon Petter og hvor både Rødt og Blått lag til tider ble helt utspilt med både 2 og 3 mann som gjorde sitt beste for å forhindre at han scoret, uten og lykkes. Og som vanlig var det ikke en gang et tema at Gult lag skulle få frispark eller straffe i mot seg, og det legges inn en link til Fotballforbundet hvor Dag Morten og Ulf oppfordres til å lese nøye ! https://www.fotball.no/lov-og-reglement/

Jan F kom plutselig med en kommentar om at reserve-referenten og Trond N var mye sinna!?!?! Og det stiller selvfølgelig begge seg helt uforstående til!

Hos Rødt lag var det veldig opp og ned i dag, med både scoring i siste sekund mot Gult og motsatt i siste kamp mot Blått hvor Bjørge høflig lot ballen glippe til Rune som førte til Blå seier i siste sekund. Til og med stødige Reidar scoret praktfulle mål, men også sendt ut i pølsebua av Morten. Noen elegante mål ble det alikevel med hæl-klakk av Tom Herman, strekscoring av Tony og Reidars sine Kane scoringer. Forøvrig gjorde Frode så godt han kunne for å sette ut de andre lagene med sine sprell i sekreteriatet med flust av lamper lysende på tavla!

Hos Blått var Trond N tilbake etter skade, og selv med 18 poeng og rundeseier var det liten glede å spore. Dette sier mye om ambisjonen ! Espen styrte godt på midten, og Torfinn kom på mange overganger men de ble for få mål da mange sjanser satt i stolpen eller rett utenfor. Dog både Henning og Rune (egentlig forsvarspiller!) havna heldigvis på scoringslista, og var sterkt bidragsgivende til rundeseier.


Som avslutning med kaffe og gode samtaler, ble årets første vinlotteri trukket – og hvem vant? Jo, selvfølgelig Reidar ! Da er jo alt som det skal være ;-)

John Harald

Litt sur, men stort sett blid reserve-referent.Tipping 6.1

Postet av Old Boys den 6. Jan 2018