Referat fra 30. 12.

Postet av Old Boys den 30. Des 2017

I alt 15 oldboysere møttes til årets siste turnering lørdag morgen i Tistedalshallen, og som tidligere i 2017 ble det en jevn og intens dyst. De Røde avsluttet året med 15 poeng, mens lederlaget De Gule fulgte tett med 14. De Blå måtte nøye seg med 10, men har likevel opplevd langt verre dager i året som har gått.

Hos De Blå møtte kun 4 mann, og fikk derfor stadig påfyll av kvalitetsspillere. Espen var selve motoren i laget, og rypejeger Tor-Finn begynner å bli vant til parketten igjen, etter å ha krøpet rundt i skogen i hele høst for å drepe dyr.

De Røde møtte i utgangspunktet med 3 mann, og dermed risikerte man å ende med null tellende poeng. Like før halv ni tuslet det inn en haltende og overtrøtt gestalt, ved navn Frode Z, og dermed kunne rødt lag være med i konkurransen. Etter hvert opererte han i sekretariatet, uten å finne på noe fanteri. Snakk om å spille en avgjørende rød rolle, og samtidig rett og slett være glimrende uten ball! Godt levert, Frode!

Dagens blideste røding var for øvrig Michael. Han fikk inn en klokkeren tunnelscoring på gule Kjetil, og dermed var året 2017 fullkomment for hans del.

De Gule hadde en spillemessig svak dag, men endte altså likevel på 14 poeng. Noen gylne øyeblikk dukket tross alt opp. Morten scoret et ubeskrivelig vakkert hodemål etter pasning fra Kjetil, mens Jan F. viste alle hvordan man skal score på straffe med et silkemykt tilslag, der ballen etter hvert fikk underskru.

Ellers møtte Dag Morten opp to minutter på sju for å melde forfall på grunn av jobb, men også for å ønske lagkamerater godt nytt år. Dermed har også han bevist at han kan oppføre seg både hyggelig og konstruktivt, bare han virkelig prøver!

Hva så med årets siste vinutlodning? Dagens reddende engel, Frode, ble trukket ut som vinner, noe alle syntes var vel fortjent.

Helt til slutt vil referenten takke for en fin høstsesong, med et miljø som holder både unge og aldrende unge i sinnet. De Gule leder med 70 poeng, men ingenting er avgjort. Jeg avslutter året med noen trøstende ord til røde og blå, hentet nok en gang fra Prøysen:

Og om du itte greier det, og alt er like trist,

så skal du høre suset over furua som sist.

Du skal få en dag i morra som ren og ubrukt står,

med blanke ark og fargestifter til.”

Godt nytt år!

Bj. N.Tipping 30.12

Postet av Old Boys den 30. Des 2017

Årets siste tippelapp - og vi går for 12'ern :-)
Tippelappen . nr. 2. 26.des

Postet av Old Boys den 26. Des 2017Referat fra 2. juledag 2017

Postet av Old Boys den 26. Des 2017

Til en regnfull 2. juledags morgen møtte 16 glade og litt rundere old boysere opp til romjulsdyst på parketten. Det var tydelig at de fleste hadde både spist og drukket godt i julehøytiden, noe som definitivt ga utslag på fotballkvaliteten !

Poengene i dag ble : Rødt 17, Gult 16 og Blått på bare 9 poeng.

Hos de Gule gikk det litt trått i starten og de gikk på flere tap på rad.... til STOR glede for alle andre... Men deretter så fikk de vind i seila, og poengene ballet på seg... Morten og Kjetil bøttet etterhvert inn mål, Jan F blir jo pokker ikke sliten en gang, Jon Petter er stødig som vanlig og til og med Ulf og Dag Morten klarte seg «hyfsad» i dag – dog ikke i følge Ulf da han beklaget egen innsats og oppfordret Dag Morten til å gjøre det samme... Dag Morten gjorde jo selvfølgelig ikke det .....

De Røde fikk også en litt dårlig start, og selv om Frode måtte forlate banen krypende med støttebeinet slepende etter seg så vant de til slutt runden og krøp opp på 2. plass igjen....Det var forøvrig en «höjdare» da Bjørge elegant viste hvor fort han klarte å flytte beina, selv om det var stillestående oppe i det ene hjørnet på banen. Ingen trodde at en profesjonell argentinsk tangodanser hadde klart å flytte føttene kjappere ;-)

Hva med de Blå? Med 7 poeng etter de første kampene, og totalt 9 etter full runde så var det dårlig stemning i den Blå leieren. Trond N måtte forlate banen halvveis, og da med lånte spillere resten av runden ble det lite som gikk på skinner. Dog med flotte tversoverpasninger til motstanderne fra både Rune og reserve-referenten, totalt mangel på markeringer, måltørke osv.... så var 9 poeng ikke verst allikevel.... Espen hadde en tirade om at kveldene før hver runde måtte brukes til andre ting enn å kose seg med for mye mat og drikke, da dette faktisk er seriøst og ikke kunne tas på noen annen måte enn det !

Før de fleste gikk hjem - da det var noen som ble igjen til romjulskos med mat og drikke etterpå - var det igjen hyggelige samtaler og vinutlodning – og hvem vant ikke den igjen? Jo, Reidar kunne atter en gang reise fornøyd hjem etter å ha vunnet..... Vinsamlingen hans er nå på høyde med Vinmonopolet!

John Harald

Sur reserve-referentTippelappen 26.12

Postet av Old Boys den 26. Des 2017Referat fra 23. 12.

Postet av Old Boys den 23. Des 2017

Så var dagen før dagen her, og 20 mann i førjulsstemning kastet juleglans over Tistedalshallen på morgenkvisten lørdag. Etter en feiende forestilling fra både spillere og støtteapparat, kunne De Gule og De Blå reise hjem med 18 poeng, mens De Røde uten flyt endte på 6.

De Røde var gode forrige lørdag, men nå var alle marginer mot dem. Grunnspillet var greit, men mange av spillerne tåler ikke personlig motgang, og går rundt med et kroppsspråk forbeholdt folk langt opp i 90-åra! Ingen nevnt og ingen glemt!

De Blå hadde en meget god dag, for denne gangen var man på høyde med lagets store forbilde, nemlig De Gule! Dagens store overraskelse var lagets sympatiske innslag, John Harald. Han slo til med to hypersensitive langpasninger med underskru, ja, det var nasjonal toppklasse man satt og tenkte på.

Hos De Gule var samtlige 8 spillere på plass, og dermed havnet referenten på tribunen som ubenyttet reserve. Toppfotballen er nådeløs! Ellers snublet Ulf i ballen på oppvarmingen, og gjentok det samme senere i en av kampene. Det samme gjorde alderskollega Henning, men han snublet i den sammen blå streken på gulvet to ganger.

Alle hos De Gule fortjener ros, men vi kommer ikke unna Trond E. Han avverget mål fra motstanderen på en heltemodig måte, men han måtte også tåle grove beskyldninger om at han lagde frispark. Da svarte han, ærlig og oppriktig som han er, at han bare stod der, og ikke kunne annet. Referenten tillater seg i denne sammenhengen å henvise til Alf Prøysen:

“Slik har det vært og slik vil det bli,

I all vår tid,

Den uskyldige vil få svi”

Til slutt var det storslått feiring av Bjørge, Dag Morten og Morten, som har fylt runde år tidligere i høst. Bløtekaka fra Kringla smakte fortreffelig. Helt til slutt hadde vi årets oppsamlingslotteri, og Trond E. og Reidar (vinkongen) vant 3 flasker hver.

Det er en glede for referenten å ønske alle gode fotballkamerater, samt alle lesere, en trivelig julekveld. Det er ekstra hyggelig å sende en spesiell julehilsen til Yngvar, som vi savner på kassererstolen tidlig hver lørdag. Det er godt å høre at alt går rette veien.

Trening til vanlig tid 2.juledag! Hyggelig hvis noen tar seg tid til litt ekstra julehygge etter trening. Ta med juledrikke og noe å bite i.

Bj. N.Tipping 23.12

Postet av Old Boys den 23. Des 2017

Optimistisk klinkes det til med 2 lapper lille juleaften :

Referat fra 16. 12.

Postet av Old Boys den 16. Des 2017

Jula nærmer seg med stormskritt, men maratonserien for oldboysere berøres lite av slike bagateller. 18 morgenfriske og humørfylte spillere var derfor på plass lørdag morgen i Tistedalshallen, og som vanlig kjempet lagene desperat for hvert poeng.

De Røde hadde en kjempedag, og endte på 18 poeng, mens De Gule og De Blå fulgte med 13 og 9.

De Røde var rett og slett gode, og i tillegg til å være på grensa til sympatiske, viste samtlige på laget fram teknisk og taktisk mesterskap. Reidar og Iver styrte bakfra, mens Bjørge, som kom rett fra egen 50-årsdag, rullet inn mål etter mål.

De Gule manglet Kjetil, men tok allikevel 13 poeng. Dette viser nok en gang at bingobanden ikke er til å spøke med. Til tross for akillesproblemer var Jan F. den beste utgaven av seg selv, og det sier ikke lite. For øvrig hadde referenten vett nok til å sette seg på tribunen, mens Ulf også denne lørdagen lagde selvmål, vannrett liggende i lufta der både ball og Bjerkmann forsvant inn i eget mål.

De Blå er en merkelig gjeng. Velspillende med ballen, men totalt ukonsentrerte uten. Dessuten har Styret nå vedtatt at Rune Ullared i romjula skal på B-kurs i frispark. Kurset har både en teoretisk og praktisk del, slik at når det nye året snart tar fatt i oss, kommer vi til å møte en helt ny Rune, til null besvær for omgivelsene.

Til slutt var det som vanlig utviklingssamtaler under kaffen. Ulf varslet at i 2018 skal Styret på valg, noe ingen tok alvorlig. Dag Morten vant vinutlodningen, og dette var et kjærkomment plaster på såret etter mange mislykkede pasninger. Dessverre var det en grov svikt i organiseringen, fordi Frode Z. ikke hadde gjort sin plikt, nemlig å bringe vinflaska han skulle stå for til hallen. Ikke bra, Frode! Dag Morten skulle uansett dra hjem til ham, med mandat fra Styret til å beslaglegge det han måtte ønske!

God helg!

 

Bj. N.Tipping 16.12

Postet av Old Boys den 16. Des 2017Referat fra 09. 12.

Postet av Old Boys den 9. Des 2017

Jula nærmer seg, men livets glade gutter i satt alder svikter ikke lørdagsmøtet i Tistedalshallen. Lørdag var 17 mann på plass, og blant dem er Jan Egil som hver lørdag sykler på ergometersykkel, samtidig som han kaster glans over arrangementet. En ekstra blomst til ham!

På det sportslige plan fortsatte De Gule suksessen, denne gang med 20 poeng. De Blå fulgte opp bra med 14, mens et deprimert rødt lag endte på 8.

De Røde var seriemestre i fjor, og det er ikke lett for dem å takle sportslig motgang, særlig ikke når poengene uteblir i kamper mot “bingobanden”.

Hos De Blå var ikke John Harald på plass på grunn av julebord, noe som førte til en markert bedring av banespill og miljø utenfor banen. Som vanlig var det likevel mye “styr” rundt laget, og Trond N. markerte seg ved å rope til referenten at referenten satt på tribunen og pratet tull! En klar styresak.

 

De Gule er høstens fotballindrefilet i oldboyssammenheng. Laget kan virke utslått og utspilt, men finner hele tida en måte å vinne på. Denne lørdagen var Trond E. på plass, etter å ha startet kjøreturen fra Kapp på Toten 04. 30. Han scoret et vakkert mål med hodet, uten at referenten vil kommenter hvem som stod for den silkemyke pasningen.

Ulf var også en man la merke til hos De Gule. Han presterte å lage to selvmål med hodet sitt, samt at hans edlere deler ble utsatt for et angrep fra ballen, slik at han måtte krype opp på tribunen. Der kviknet han raskt til  igjen da også referenten lagde selvmål.

Ellers vil referenten repetere for alle våre tusenvis av lesere om hvem som spiller for De Gule: Kjetil, Jan F, Morten, Jon Petter, Trond E., Ulf, Bjørn og Dag Morten.

Helt til slutt var det kaffestund, der det som vanlig var saklige diskusjoner om det meste. Oppsiktsvekkende var det at ikke Reidar vant vinutlodningen. Morten fra gult lag, som for øvrig er en av høstens skarpeste måljegere, tok med seg gevinsten hjem, og det var vel fortjent!

God helg!

  Bj. N.Tipping 2.12

Postet av Old Boys den 2. Des 2017

Siden det er leeeeeeenge siden gevinst prøves det med 2 lapper i dag ;-)
Referat fra 02. 12.

Postet av Old Boys den 2. Des 2017

Inkludert Trygve, Jan Egil og en skadet Reidar, møtte 19 mann til vennskapelig kappestrid i byens fineste idrettshall, Tistedalshallen lørdag morgen. Nok en gang trakk De Gule det lengste strået med 18 poeng, tett fulgt av De Røde med 16, mens De Blå endte på 10. Dermed økte det klassiske gule laget (nå også kalt “bingobanden”) forspranget på maratontabellen, de de andres store fortvilelse!

De Blå er gode, men altfor ustabile, ikke minst psykisk. Et typisk trekk er John Harald og Tronds evige diskusjoner om hva som helst burde ha skjedd! Ekstra energisk denne lørdagen var Espen, mens Henning hadde en tendens til å falle uten grunn, hver gang han var i nærheten av referenten.

De Røde åpnet i stor stil, men tapte de siste fire kampene. En listig og bevegelig Michael skapte trøbbel for alle motstandere, mens Iver stod for dagens delikatessepasning, til tross for en rusten akillessene. Likevel: Det hjelper ikke med allverdens talent hvis man ikke spiller for fullt fram til klokka ti!

De Gule tapte de tre første kampene, og alt så beksvart ut. I tillegg drev Ulf og Dag Morten en utpsykingsaksjon mot referenten for å få ham til å forstå at han tross alt bare er en innflytter. Likevel kom laget råsterkt tilbake og feide all motstand til side mot slutten. Dagens øyeblikk ble likevel referentens. Han scoret nemlig plutselig et mål, etter å ha fysisk knust John Harald i duellspillet. Hva som skjedde etterpå lar referenten ligge, men det er ingen tvil om at han ikke kommer til å glemme dette før etter 2020!

Så var det vinutlodning til slutt, og hva skjedde der? Reidar (vinkongen) vant faktisk for fjerde lørdag på rad, noe som ikke skal være mulig! Her er det snakk om okkulte krefter, og Styret har visst besluttet å melde ham på til programmet “Åndenes makt”!

God helg!

 

Bj. N.Referat fra lørdag 25.11

Postet av Old Boys den 25. Nov 2017

Da var det reserve-referentens tur til å skrive referat igjen, uvisst av hvilken grunn, men det ryktes om at Bjørn hadde veldig dårlig tid fordi han skulle være på Tistasenteret klokka tre, og det er langt fra Klepper til byen....

Samtidig med en haglestorm på lørdags morgen møtte etterhvert 16 old boysere opp til ukas dyst i Tistedalshallen, og det var stor spenning helt til kampstart om Rødt lag skulle klare å stille lag i dag.

Det klarte de ikke – og endte da med 0 poeng i helgens runde !

Gult – på en dårlig dag i følge dem selv - fikk 17 poeng, Blått 13 og Rødt da med 0 offisielle poeng (12 spillepoeng med lån av spillere fra de andre lagene).

Dette førte til at Blått lag gikk opp på 2. plass på maratontabellen, noe som ga en slags feststemning i hele Tistedalen.

Det var lett å se at gult lag forventet en dårlig dag på parketten, så for å bidra så godt som mulig ga undertegnede de gule en flott start med en pasning ved eget mål til Morten I som enkelt kunne trille inn ballen over streken..... Selv om de gule vant runden, så var det mye rart ! Stort sett alle baller som ramler ned på banen et eller annet sted, ramler i beina på Kjetil eller Morten --> som da selvfølgelig scorer sekundene etter ! De burde slått seg sammen i et eget tippelag og de hadde garantert blitt rike! Ellers så var det litt rufsete bak hos de gule i dag, og en kommentar fra dem selv var at «alt som datt ned i egen boks ble mål i mot».... Dag Morten hadde forøvrig en kontrollert heading tilbake til keeper, men det var jo ingen keeper der, så da ble det et flott selvmål ;-)

Hos de røde, som måtte låne 2 spillere i hver kamp, var det en svart dag.... Og det gikk kraftig ut over spillehumøret ! Reidar var mindre stødig enn vanlig, Frode bommet på 10-12 hundre prosent sjanser og Bjørge lagde helt egne historier om frispark og annulerte mål.... Rødt lag må nok ta en internrunde slik at de som kler seg ut som nisser i byen og de som har flis i fingeren stiller opp til dyst !

Hos Blått lag var det en middels dag. Med en fryktelig dårlig start (nevnt tidligere) var det i tillegg også rufsete fremover på banen med mange brente store sjanser.... Henning hadde flere store sjanser som satt i stolpene eller utenfor... Og bakover var det mange altfor enkle mål i mot... Dog, det var noen høydepunkter underveis, spesielt da Torfinn alene sender Kjetil ut i pølsebua og avslutter med en flott scoring, og Espen sine avgjørende scoringer i flere kamper :-)

Runden ble avsluttet på vanlig måte med gode samtaler, kaffe og vinutlodning. Og på vinutlodningen så vant Reidar igjen !!!! Hvordan er det mulig? En teori var at det kun er lapper med Reidars navn på i koppen... Neste helg vil Bjørge ta med egenproduserte lapper igjen, slik at noen andre også skal ha en mulighet til gevinst !

På slutten dukket også Trond N opp til kaffen, da han ikke deltok i dag pga en meget kraftig infeksjon og betennelse i halsen. Han hadde forsøkt «alt» for å kurere dette i løpet av uka, og dro til og med på legevakta fredag for å få hjelp. Det fikk han --> han fikk beskjed om å kjøpe seg en eske Grønn Dent.... noe som da sier litt om smerteterskelen ....


John Harald

Reserve-referentTippelappen 25.11

Postet av Old Boys den 25. Nov 2017Tippelappen 18.11

Postet av Old Boys den 18. Nov 2017Referat fra 18. 11.

Postet av Old Boys den 18. Nov 2017

Nok en morgenstund som styrker både fysisk og psykisk allmenntilstand ble gjennomført i Tistedalshallen lørdag. 17 morgenfriske talenter var på plass, og som vanlig var kampen om poeng intens og knallhard!

De Gule fortsatte den imponerende høsttrenden og vant klart med atten poeng. De Blå fulgte bra opp med 12, mens fjorårets mesterlag, De Røde, måtte finne seg i jumboplassen med 9.  

Hvorfor er De Gule, i motsetning til de andre, et topplag? Stikkordet er nok disiplin og taktisk klokskap. Hos De Røde er det for eksempel nøkkelspillere som prioriterer å springe rundt i skogen for å skyte på store dyr, mens lagkamerater må klare seg selv, lørdag etter lørdag. Hos De Blå lukter noen rødvin om lørdagsmorgenen, mens andre (Trond N.) sitter oppe hele natta for å passe på en liten hund! De Gule er også i stand til å snu på flisa når ikke alt går på skinner. Lørdag hadde gult lag fem poeng halvveis, men da foretok vi en liten taktisk endring, og dermed kom fem strake seire! Hva vi gjorde, er en “bedriftshemmelighet”, og referentens naturlige beskjedenhet forhindrer ham fra å gjengi hvem som kom på den taktiske vrien.

Hva var så dagens mest minneverdige øyeblikk? Morten I. scoret årets innsatsmål på en imponerende måte. Videre fant Rune Ullared på en ny måte å skjerme ballen på. Det hele minnet om en eller annen rituell dans fra et fjernt kontinent. John Harald byr også på de underligste krumspring, men lørdag rabla han nok en gang, og grunnen var at De Gule heiet på De Blå!

Hva så med dagens vinutlodning? Reidar tok hjem nok en hovedgevinst, og fordi han stadig vinner utenfor banen på denne måten, skal han heretter ha navnet “vinkongen”!

God helg!

 

Bj. N.Referat fra lørdag 11.11

Postet av Old Boys den 11. Nov 2017

Inkludert Jan Egil møtte 20 godt forberedte spillere til ny dyst i Tistedalshallen lørdag morgen. Etter en jevn batalje kunne De Gule og De Røde reise hjem med fjorten poeng hver, mens De Blå endte på tolv. Dermed holder De Gule stillingen i teten av maratontabellen.

De Blå er et merkelig lag. Også denne lørdagen så det lenge ut som det skulle bli blå triumf, men så ble det nok en kollaps mot slutten. Rune Ullared har fått mye velfortjent kjeft for ukontrollert atferd, men denne gangen slo han til med en fantastisk målgivende til Jan S., samt en elegant scoring med hodet. Jan S. fikk forresten en forferdelig lyskestrekk i det han var i ferd med å score. Vi ønsker god bedring.

De Røde var som vanlig bra, og Michael var tilbake for fullt. Likevel triller ikke poengene inn på samme måte som i fjor.

De Gule åpnet bra, men forsvant etter hvert inn i en tidlig vinterdvale. Mot slutten tok laget seg sammen, samtidig som referenten satte seg på tribunen. Dermed ble også denne lørdagen en triumf for det klassiske laget. Selvfølgelig preges det gule mannskapet av en høy gjennomsnittsalder, og det skjer de merkeligste ting. Lørdag oppdaget Jan Egil at kameraten Dag Morten hadde tatt på seg fotballskoene på feil ben, med andre ord venstre på høyre og høyre på venstre. Ikke rart at han slet med pasningsspillet! Ellers var Ulf glimrende i eget forsvar, og avverget mål etter mål. Jon Petter skal også ha ros for at han aldri ga opp, og han avsluttet i stor stil!

Hva så med vinutlodningen? Referenten ble dagens vinner, til enorm applaus fra alle fremmøtte. Jeg takker for det, og ønsker alle en riktig god helg!

Bj. N.


PS ! På veien ut av hallen ble det referert til en tale i Teateret ifm Haldensang-boka, hvor taleren visstnok dro frem en historie om en av Old Boys spillerne --> Det var en episode for 30 - 40 !!!!! år siden hvor da Ulf Bjerkman gikk som spiller fra TTIF til Kvik Halden, og dette gikk jo ikke ubemerket hen på den tiden.... Kommentaren var at når dette skjedde så gikk IQ'en opp i Dær'n og ned i Kvik...... eller var det motsatt ??! Uansett, en artig kommentar ;-)
Tippelappen 11.11

Postet av Old Boys den 11. Nov 2017Referat fra 04. 11.

Postet av Old Boys den 4. Nov 2017

Ukas høydepunkt for aldrende talenter er lørdag morgen i Tistedalshallen, og 17 “oldboysere” benyttet sjansen til å ha det moro også denne lørdagen.

De Gule fulgte opp forrige ukes oppvisning med nok en sterk formiddag, og etter en skarp avslutning endte laget på 17 poeng. De Blå sloknet mot slutten, og det ble bare 11, mens De Røde endte sist med 10 poeng.

De Røde glimtet likevel til, og Reidar serverte to kunstverk av noen pasninger som resulterte i mål. Likevel ble det lite poeng ut av det hele, og det er litt typisk at en av nøkkelspillerne, nemlig Bjørge, forlater treninga etter 20 minutter for å dra på heisatur til Gøteborg med A-laget.

De Blå så også ut til å få fullklaff helt til siste runde, men da var det også slutt. Det hele endte med at Trond N. lå og sprellet inne i eget mål mens han holdt foredrag om hva de andre skulle ha gjort.

De Gule var på sitt beste, og laget slapp ikke inn mer enn fem mål på ti kamper. Trond E. var på besøk (pendler fra Kapp på Toten), og han rensket godt opp foran mål. Blant annet nøytraliserte han John Harald på blått lag fullstendig. John Harald påstod at Trond stakk ham i øret med fingeren, men ærlig talt; det har da aldri vært ulovlig å gjøre det?

Ellers scoret Ulf knallhardt med venstre, mens Kjetil satte i gang et dødbringende samarbeid med Morten, noe som resulterte i mål på mål. Dermed leder gult lag med 25 poeng. Slett ikke verst av “Bingobanden”!

Under kaffen var det usedvanlig harmonisk stemning, og alle var fornøyd da Rune Ullared (som egentlig aldri har lagd et frispark) ble dagens glade vinner av vinlotteriet.

 

Bj. N.Tipping 4.nov.

Postet av Old Boys den 4. Nov 2017Referat fra 28.10.

Postet av Old Boys den 28. Okt 2017

16 spillere og støttekontaktene Trygve og Jan Egil var på plass lørdag morgen i Tistedalshallen, og alle forlot hallen noen timer etter i bedre fysisk og psykisk forfatning enn da de kom!

Sportslig hadde De Gule en “flytdag”, og vant klart med 18 poeng. De Røde og De Blå fulgte opp med henholdsvis 12 og 11, og dermed går vi inn i det mørke november med De Gule som klare serieledere. Ikke dårlig av et lag som Bjørge har døpt “bingobanden”, med 5 spillere over 60 år!

De Blå spiller egentlig ganske bra, men det skorter på konsentrasjonen bakover. Egentlig ligner denne gjengen litt på Liverpool; talentfullt, men på bærtur taktisk. Trond N. er i kjempeslag, og han er også på grensa til å være sympatisk. Likevel endte det med at Rune Ullared rabla helt etter å ha blitt korrigert av nettopp Trond.

De Røde har fått mye berettiget ros av referenten, men også her kan det koke over. For det første snek den ellers så skikkelige Reidar seg unna et soleklart straffespark mot Kjetil. Videre hadde også Bjørge et rableanfall mot egne lagkamerater fordi en eller annen ikke gjorde alt riktig.

De Gule stilte med sju spillere, noe som stiller store krav til organisering av innbytting underveis. Referenten bidro fornuftig i denne sammenhengen, fordi han tilbragte mest tid på tribunen denne lørdagen. Ellers er flere spillere i framgang. Dag Morten er snart tilbake på det nivået han var før amputasjonen, og Ulf har slanket bort 3,3 kilo, noe som gjør underverker i hans alder (på vei mot 65). Ellers er både Kjetil, Jan, Morten og Jon Petter i habil form, og dermed strømmer poengene inn.

Under kaffen dominerte et kjent tema, nemlig straffespark eller ikke. Det er ille å skrive dette, men hos De Gule har vi en, ja kun en spiller som ikke har respekt for lov og orden. Han innrømmer for eksempel ikke å ha forårsaket straffespark, selv om han innerst inne vet at han har syndet. Av hensyn til vedkommendes familie går vi ikke ut med navnet, men vi kan si så mye som at han tidligere livnærte seg nettopp ved å forvalte lov og orden. Sånn kan det gå!

Hva så med vinutlodningen? Trond N. ble dagens vinner, og han kunne dermed vende hjem til Hanne med en fin vitvinsflaske til lørdagskvelden!

 

Bj. N.Tippelappen 28.10

Postet av Old Boys den 28. Okt 2017Referat fra 14.10

Postet av Old Boys den 14. Okt 2017

Inkludert Trygve og Jan Egil møtte 19 mann til trening i Tistedalshallen lørdag morgen.
Etter en spennende, duellfylt og høylytt formiddag stod De Røde igjen som vinnere med 17 poeng, mens De Blå var like bak med 15. Det gule lederlaget ble jumbo med 9, noe som virkelig muntret opp konkurrentene!
De Røde hadde ikke sin beste dag, men alle skal ha for arbeidsinnsats og tæl. Et eksempel er siste kamp, hvor dagens serieseier ble spikret gjennom et 40-metersløp fra Frode, praktfullt spilt gjennom av en god Bjørge. 
Hos De Blå var Trond N. rett og slett fenomenal, og resten av laget fulgte godt opp. For øvrig utmerket samtlige seg med sportslig atferd både på tribunen og ute på parketten. Hos denne gjengen er det aldri noe problem med å få frispark når man bør ha det, og når motstanderne lager selvmål, er det selvfølgelig ingen som morer seg åpenlyst over det.

De Gule var egentlig et sorgens kapittel denne lørdagen, og referenten var mye verre enn det. Ulf, som jo har trenerutdannelse, og derfor vet hvordan han skal muntre opp egne spillere, utbrøt mot slutten at referenten aldri hadde vært dårligere enn nå. Det verste er at han hadde helt rett!
Som vanlig kom alle til sans og samling igjen under kaffen, og stemningen var som vanlig på topp. Ulf er jo en prisverdig kaffekoker, da han hver lørdag er på plass klokka sju for å ha alt klart. Nå har han imidlertid fått det for seg at det er bare noen kanner man kan forsyne seg av, og brudd på dette blir det slått hardt ned på. Hvor skal dette ende?
Dagens mest fornøyde ble uansett Frode som vant vinlotteriet. Vel fortjent etter en utmerket spillemessig innsats!
Husk helt til slutt at det ikke er trening neste lørdag. 
Bj. N.Tipping 14.10

Postet av Old Boys den 14. Okt 2017Referat fra lørdag 7.10

Postet av Old Boys den 7. Okt 2017

Igjen må reserve-referenten trå til da hoved-referenten igjen skal til hovedstaden for besøk i de royale kretser. Vi får håpe han husker at det er kjole og hvitt som gjelder der inne  !

Først må det nevnes en historisk hendelse ; ingen ville tippe i dag ! Kampene satt opp var fra League 1 og 2 i England, og det var ingen som hadde hørt om alle lagene på kupongen! Det løste seg ved at alle satt ett tilfeldig kryss hver, til lappen var fylt opp til 288,-  Så blir det 12 rette nå, så blir det en stor sum !

Med 17 + 2 (Jan Egil og Trygve) oppmøtte old boysere var det klart for atter en runde på parketten, og det var store forventninger, spesielt på det Blå laget, siden Kjetil var borte og både Bjørn og Dag Morten var tilbake ;-)

Poengene ble 21 til Rødt, 12 til Blått og 8 til Gult !

Det eneste laget som var fornøyd etter dagens runde var det Gule !!! Jon Petter var klar og tydelig på dette under kaffen etter runden. Med en gjennomsnittsalder som vi aldri har opplevd tidligere karret de til seg 8 poeng. De scoret dog flere mål, med det var i eget bur, noe som gladelig ble kommentert fra motstanderne. Morten I fortsatte med sine scoringer, men det var ikke like mange baller og jobbe med som vanlig. ... Ulf var vel den som var mest skuffet, og han kunne gjerne sponse en langhelg eller to på Bjørn og Dag Morten som var tilbake :-) I tillegg så påstår Jan F at det lages frispark som ikke blir tatt, noe reserve-refrenten overhodet ikke forstår noe av....

Det Blå laget forsøkte så godt de kunne, men glemte ofte sine plasser på banen, som igjen førte til 2 katastrofale tap mot de Gule. Både Rune og reserve-referenten ble til tider vel optimistiske, både ift egne ferdigheter og posisjonering.... Espen og Trond N forsøkte å glimte til med smarte trekk underveis, men når avslutningene stort sett satt i treverket ble det ikke mange mål. Uten overdrivelse så hadde vel Henning en 10-12 sjanser som burde gått inn ;-)

Hva med Rødt ? Jo, for det første var de misfornøyde med 21 poeng... ? Hvordan er det mulig? De scoret jevnt og trutt, og med godt spill og flust av scoringer av Frode og Michael, så gjorde det egentlig ikke noe at Bjørge ikke hadde dagen i dag ;-) Hadde vel noen titalls sjanser uten mål :-)  Selv om Reidar og Iver slapp Morten I litt for enkelt til med noen scoringer i dag, så hadde de Røde full kontroll og tok et jafs på de Gule på tabellen.

Under kaffen ble det som vanlig diskutert viktige temaer, og som vanlig var det Reidar som vant vinutlodningen. Kanskje Reidar er den som bør ta tippeoppdraget, da han vinner vinutlodningen stort sett hver gang.


John Harald

Fortsatt sur reserve-referent

Tipping 7.10

Postet av Old Boys den 7. Okt 2017Referat fra lørdag 30.09

Postet av Old Boys den 30. Sep 2017

Med kun 14 oppmøtte spillere til runden, var det stor spenning helt til noen få minutter før kampstart om Gult lag i det hele tatt klarte å stille lag ! 

Men, joda - Jon Petter kom ruslende inn døra og da var det igjen duket for en Gul dag på parketten....

Gult og Rødt stilte med 4 spillere hver og lånte av hverandre mot Blått.

Med hovedreferenten på tur til Lillehammer (dro visst på torsdag for å være der i dag ?!? og i tillegg med en halv-amputert arm i følge sikre kilder), og Dag Morten på tur et eller annet sted, så ble det overhørt at alle pengene samlet inn etter sist runde nå skulle brukes slik at de to nevnte kunne få lov til å reise på mange turer fremover....

Runden ble igjen overlegent vunnet av Gult lag med 23 poeng, med Blått på 12 og Rødt på kun 6 !

Det startet dog ikke på beste måte for Gult da både Morten I og Kjetil slurvet med mange målsjanser, men det snudde kjapt ! Plutselig ramlet alle ballene ned som vanlig i beina på Jon Petter og Kjetil som spilte lissepasninger til Morten I som bøttet inn mål. Til og med Ulf (Styret) briljerte (med god hjelp av Reidar på Rødt) med Messi-finter og målgivende pasninger. 

Ryktene sier at Morten I ikke skal ta av seg drakta på lenge (han var jo ikke svett engang) og vise seg for verden med drakta på ;-)

Hva med de andre lagene? Blått lag startet greit poengmessig, men det var lite som stemte etterhvert... Det var tvert i gjennom svakt forsvarspill, lite kreativitet og dermed heller ikke mange mål fremover på banen. Når sjansen først bød seg så må Jan S sin sjanse på streken, som han trygt setter utenfor, nevnes.... Hodeløse kyllinger ble nevnt i pausene på den Blå benken og det sier sitt ! Reserve-referenten glemmer ikke tunnelene, og de får smile de som kan nå.... For en elefant glemmer aldri ! Så lykke til senere !

Rødt lag? Jo, med kun 6 poeng så kan det jo ikke være mye som stemte... Tom Hermans 100% sjanser som settes i stolpene eller på utsiden glemmes ikke med det første ;-) Frode halter rundt og Reidar som lar Ulf gjøre som han vil???? Da ble det lite hjelp i Iver som fikk flotte kommentarer fra sidelinjen når det buttet imot ;-)


Runden ble som vanlig avsluttet med kaffe, gode samtaler og vinutlodning. Reidar fikk æren av å trekke - og trakk som største selvfølgelighet seg selv som vinner.


John Harald 

Enda surere reserve-referent

Tipping lørdag 30.09

Postet av Old Boys den 30. Sep 2017Referat fra lørdag 23.9

Postet av Old Boys den 23. Sep 2017

Med 15 + 3 (Christian, Trygve og Jan Egil) oppmøtte old boysere var det klart for den fjerde serierunden en noe overskyet lørdags morgen --> og for noen ble det virkelig en overskyet morgen...


Først må det jo nevnes det Gule lagets historiske runde med hele 22 poeng ! Dette var i følge noen den beste runden noensinne på det historiske Gule laget..... Alt, og med det menes nesten absolutt alt, gikk de Gules vei i dag. Ballen ramlet stort sett ned i beina på Kjetil og Morten I. som bøttet inn mål. Heldigvis for oss andre ble det også noen mål andre veien..... Det hørtes til og med snakk om at det skulle spleises på en forlenget ferie på spillerne som ikke var tilstede. Makan til frekkhet overfor Styret (Ulf) og referenten (Bjørn). Det var til og med snakk om at denne ferien burde vare til langt ut i 2018 !!!!!!!!!! Ellers på Gult var det dønn solid tvert i gjennom, med stort sett full kontroll hele veien....  Men hva skjer egentlig med Jan F.? Han lager flere frispark nå på èn runde enn han tidligere gjorde på en hel sesong på Rødt lag... Der ser vi hvordan miljø påvirker ! Makan ! Dag Morten for øvrig, lager jo ikke frispark - det har han aldri gjort !

Blått lag skrapte til slutt til seg 9 poeng, og Rødt endte med fattige 8 poeng... 

Hos Blått var det lite som stemte i dag, og etter en 1 minutts tirade mot Jan S fra reserve-refenten klarte selvfølgelig reserve-referenten å gjøre akkurat den samme "feilen" selv.... til stor applaus fra Gult og Rødt lag.... Ellers var det slurv og manglende innsats som satte preg på Blått lag i dag, og dette kunne høres gjennom hele runden. Både Trond N og Torfinn etterspurte mer bevegelse, både med og uten ball, og når Trond N tydelig meldte i fra om at vi får starte med det enkleste - innsats, da var det egentlig for sent. Hadde det ikke vært for seieren i siste kamp hadde det vært katastrofalt :-(

Hva med Rødt lag? De unngikk akkurat en 0 poengs runde da kun 4 stilte opp... og dette påvirket nok spillerne til tider. Den vanligvis rolige, stødige og sindige Reidar gikk plutselig til angrep på Trond N som ikke en gang spilte.... Han satt på tribunen i påvente på neste kamp. Verden er sannelig ikke forutsigbar lenger ! Frode lærte både med- og motspillere en remse med banneord, da han snublet i sine egne bein og tråkket over. Ellers ble det kommentert at Bjørge søker jobb i Vegvesenet --> da han var helt åpen for tunneler som igjen ble til baklengs-mål ;-)


Runden ble avsluttet på nesten vanlig vis, dvs. stemningen var usedvanlig positiv og høy blant de Gule, og det ble nevnt at Morten I. ikke kommer til å lande på jorda før det har gått noen uker ;-) Vinen ble trukket og Tom Herman kunne lykkelig ta med seg gevinsten hjem.


John Harald

Sur reserve-referent

 Tipping 23.9

Postet av Old Boys den 23. Sep 2017Referat fra 16. 09.

Postet av Old Boys den 16. Sep 2017

Inkludert Jan Egil møtte 16 mann til ny poengdyst lørdag morgen i Tistedalshallen, og som vanlig forlot alle frammøtte hallen i en mer opphøyet tilstand enn da de kom. Særlig gjaldt det denne lørdagen De Røde, som etter en sterk sluttspurt samlet sammen 17 poeng. Selv på en dårlig dag fikk De Gule 13, mens De Blå endte sist med 12, etter å ha tapt de tre siste kampene. Dermed leder De Gule fortsatt tabellen, noe laget liker å minne omverdenen om!

 

De Røde møtte med kun 4 mann, og dermed forsynte de seg av toppspillere fra de andre lagene gjennom hele treninga. Uansett viste de fram mye godt spill, og med nye fine drakter med reklame fra Billington på brystkassa, minnet de faretruende om laget fra forrige sesong.

De Blå er slett ikke dårlige, men møtte nok en lørdag motstand som ble for mye for dem. John Harald slo til med en praktfull 50-meters målgivende pasning til Henning, mens Rune U. plutselig tok fram en overstegsfinte mot Kjetil på gult, som sendte Kjetil langt opp på tribunen. Vi venter spent på fortsettelsen!

Hos De Gule gikk det for mye opp og ned, men laget kommer nok til å bli langt bedre når også Jan F. blir pensjonist om en uke. Nivået har jo blitt så høyt at det er problematisk å henge med hvis man skal jobbe for fullt ved siden av! Når da i tillegg Ulf får skiftet ut en hofte, blir det nok skummelt å være blå og rød.

Oppsiktsvekkende var det likevel at verken Ulf eller Kjetil deltok under vinutlodningen, men stakk tidlig hjem for å støvsuge. Begge er allerede medlemmer av “Gå hjem-klubben”, så lørdagens hendelse styrket sjansen for å bli æresmedlemmer akkurat der.

Vinner av en Amarone(!) ble Jan Egil, som til tross for dårlige knær tar seg en tur og drikker kaffe med jevne mellomrom. Det kan gjerne flere tidligere stjerner gjøre, og på den måten minne oss andre om at alt var bedre før.

 

Bj. N.Tippelappen 16.9

Postet av Old Boys den 16. Sep 2017Referat fra 09. 09.

Postet av Old Boys den 9. Sep 2017

19 spillere og støttepersonene Yngvar og Jan S. var nok en lørdag morgen på plass i Tistedalshallen for å utøve toppidrett på høyt nivå. Krise i norsk fotball? Langt i fra!

Dette ble utvilsomt det klassiske gule laget sin formiddag. Hele 21 poeng ble utbyttet, mens De Blå og De Røde kjempet seg til 12 hver. Dermed leder De Gule serien, til stor ergrelse for både den ene og andre… .

De Røde hadde en tung dag, men glimtet som vanlig til. Betenkelig er det likevel når den ellers så sportslige Reidar begynner å filme seg til frispark. Jan F. på gult lag har nemlig aldri laget et frispark, og han kommer heller ikke til å gjøre det i framtida.

De Blå hadde sine perioder, med Trond N. og Espen som et listig radarpar, men John Harald og Rune Ullared bakerst har utvilsomt hatt bedre dager på parketten.

 

Et harmonisk (!) gult lag åpnet i stor stil, men fem over ni lagde referenten et komisk selvmål med hodet, og dermed kom det også en tjue minutters downperiode. Referentens megatabbe fikk imidlertid fram kjempehumør hos Ulf. Egne lagkameraters fadeser er altså det som virkelig gjør susen, ikke sportslig framgang!

Ellers scoret Morten I. et helt vanvittig mål. En mislykket pasning fra referenten ble fanget opp helt oppe i krysset og stusset i mål. Antakelig er dette et historisk mål som vi aldri kommer til å se flere ganger. Morten hadde heller ikke noen god forklaring på hvordan han fikk det til.

Hva så med vinlotteriet? Den alltid velspillende og humørfylte Jan F. ble dagens vinner.

Vel fortjent, vel fortjent!

 

Bj. N.Tipping 9.9

Postet av Old Boys den 9. Sep 2017

Godt å se at noen har trua på Aston Villa ! Go Villa !!!!

Referat fra 02. 09.

Postet av Old Boys den 2. Sep 2017

Endelig i gang igjen! 19 fotballkamerater var på nytt på plass lørdag morgen i Tistedalshallen, og dermed var kampen om seriemesterskapet 2017/18 i gang!

Fjorårets seriemestre fikk en strålende åpning med 16 poeng, mens De gule og De Blå fulgte med 12 hver.

De Røde har delvis et nytt lag, men noen støtter er på plass fortsatt. Iver Eriksen debuterte i oldboyssammenheng, og etter at han ble varm i trøya viste han seg fram som en solid rød forsterkning. Frode og Bjørge “Sven Ingvars” har flyttet på seg fra gult, og har tydeligvis lært mye av å være i et utviklende miljø sist sesong.

Hos De Blå var det helt katastrofe den første halvtimen, men laget ble bedre for hvert minutt som gikk. Trond N. (nå også i en sympatisk utgave!), Espen og Torfinn løp motstanderne i senk, og alle fikk se at det ikke er bare talent og ferdigheter som er viktig i fotball.

De Gule åpnet forrykende, men da klokka ble ni, var det slutt på både vett og krefter. Å tåle medgang er noe denne gjengen må jobbe med. Morten snakket om “barneskirenn”, og Ulf lurte på hvor vi skulle sette pokalen etter å ha spilt i 20 minutter. En positiv overraskelse var likevel Dag Morten, som ikke gjorde på langt nær så mye galt som han pleier. Noe som psyket motstanderne ut den første halvtimen, var lagets nye drakter. Kledelige gule drakter med passende nummer (bortsett fra Ulf som fikk nr. 10) og navn satte en fin ramme for serieåpningen.

Helt til slutt var det kaffe, og årets første vinner av vinlotteriet ble Bjørge “Sven Ingvars”. Hvorfor dette navnet? Jo, på sist helgs “fuck off” på hytta til Ulf gikk han nærmest inn i en transe av henført lykke hver gang “Jag ringer på fredag” ble spilt.

Bj. N.Tipping 2.9

Postet av Old Boys den 2. Sep 2017Lag 2017/2018 sesongen

Postet av Old Boys den 27. Aug 2017

Etter en usedvanlig hyggelig kick-off på hytta til Ulf i Aremark, hvor det ble inntatt god mat og drikke, ble nye lag for neste sesong valgt og presentert.

I de siste ukene før helgen hadde det vært observert en rekke forsøk på lobby-virksomhet fra laglederne, og utfallet var nok et resultat av dette.

Uansett, sesongen kommer til å bli spennende, og da med følgende lag :


Gult lag : 

Ulf Bjerkman, Bjørn Nakken, Trond Elnes, Dag Morten Karlsen, Morten Ingerø, Jan Flatekval, Jon Petter Svenkerud og Kjetil Andreassen.

Blått lag :

John Harald Megaard, Jan Solheim, Trond Nomell, Rune Fredriksen, Torfinn Bønøgård, Henning Vatvedt og Espen Svenkerud (+ Christian Olsen)

Rødt lag :

Michael Hanssen, Bjørge Hansen, Reidar Bønøgård, Frode Zeylon, Yngvar Karlsen, Iver Eriksen, og Tom Herman Brynildsen.


De som ikke er på valg, p.g.a. langvarige skader o.l., får selvfølgelig også være med når de er "spillbare", og vil da gå inn på det laget som mangler flest spillere de rundene det gjelder.


Nytt av året er at hvis et lag ikke klarer å stille min 4 spillere, så får laget 0 poeng den runden selv om det blir flere poeng med lånte spillere.


Så nå er det bare å skru på kamp-modus-knappen, og la maratonserien begynne !Referat fra 13. 05.

Postet av Old Boys den 13. Mai 2017

Så var dagen kommet for sesongens siste turneringsdag, og 19 mann var på plass, både spillere, administratorer og halvskadde. Ekstra hyggelig var det at Trygve var på plass igjen, etter å ha vært gjennom en stor operasjon. Han bidro med en ekstra vinflaske til utlodningen, samt med vanlig sakkunnskap på sidelinjen.

Poengmessig ble den siste lørdagen et speilbilde av sesongen totalt sett, med De Røde med 19, De Blå 13 og de klassiske gule med 8 poeng.

Hos De Røde fortjener nok en gang alle ros for både spill og oppførsel. Michael var ekstra blid, særlig etter å ha driblet av fem mann før han trillet ballen i mål. Henning Kåre (64!) har utviklet seg voldsomt etter han ble 60, og lørdag slo han til med en klokkeren heading fra 20 meter, limt oppe i krysset!

De Blå hadde en av sine bedre dager, og særlig Espen var lei å få kontroll på. Etter at det ble klart at andreplassen på tabellen var sikret, foran erkefienden De Gule, er livet på nytt verdt å leve!

De Gule avsluttet på en blytung måte, både fysisk og mentalt. Trond N. var ute av slag, Ulf hadde premenstruelle tendenser, Morten ble løpt ned bakfra av Torfinn, uten at Torfinn så noe galt i det, Frode var på helene, Bjørge skadet i bakleggen og referenten er referenten.

Helt til slutt var det vårens siste kaffekopp i lystig lag, og vi fikk en dobbelt trekning i vinlotteriet. Hjertevennene (særlig på fotballbanen) Trond N. og John Harald trakk hver sin flaske, og dermed var sesongen over.

Referenten ønsker alle en riktig god sommer, og han oppfordret alle under 60 år til ikke å røre på seg overhodet, slik at det blir levelige forhold for voksne folk på parketten til høsten!

Bj. N.Tipping 13.5

Postet av Old Boys den 13. Mai 2017Tippelappen 6.5

Postet av Old Boys den 6. Mai 2017Referat fra 06. 05.

Postet av Old Boys den 6. Mai 2017

Så har det blitt 6. mai, og denne lørdagen tjuvstartet sommeren, med glitrende vær langs Femsjøens bredder…. .

Uansett møtte 18 veltrente og supermotiverte spillere til sesongens nest siste dyst.

De Blå,og dette er ikke lett å skrive, leverte en av sine beste lørdager i år, og endte opp med 21 poeng. De Gule oppnådde anstendige 13, mens årets suverene seriemester, De Røde, denne gangen var vaksinert mot scoringer, og klarte 7.

Alle på det blå laget spilte fornuftig og godt, ja til og med verstingen John Harald spilte med stil. Det eneste referenten har å utsette på blåingene denne gangen, var at Kjetil stilte seg ved siden av målstolpen på en straffe imot, med den klare hensikten å forstyrre motstanderen. Når skal ungdommen lære?

Hos De Gule var det som vanlig mange som var halvskadet, men jammen glimter dette laget til, og da går det unna! Referenten hadde en tøff dag, for i pausene ble det gang på gang diskutert hvem som skal begynne å kjøre ham til Solheim/Bergheim etter treningene! Slik er toppfotballen, det er ingen kjære mor!

Ellers hadde Ulf en av «brøledagene» sine. Alle mål motstanderne fikk ble etterfulgt av en tirade av utskjellinger fra nestoren som da også kalles, og er, Styret.

De Røde tok motgangen med fatning, og nettopp dette har skilt De Røde fra de andre lagene denne sesongen, med unntak av de gangene Morten S. har vært til stede. I det hele tatt må både gule og blå spillere bøye seg i støvet for hva rødt lag har levert.

Nettopp dette ble også markert ved kaffen etterpå. Reidar hadde skaffet bløtekake fra Kringla, og denne var velsmakende, men også prydet med noen markeringer av seriemesterskapet som referenten ikke gidder å gjengi.

Hvem vant så vinlotteriet? Dag Morten ble den heldige, og det var fullt fortjent, tatt i betraktning at han hele sesongen har spilt, selv om kroppen ikke har vært i stand til det.

Helt til slutt: Fuck off på hytta til Ulf er 26. august. Følg med på informasjon om påmelding.

Bj. N."Fuck-off" på hytta til styret lørdag 26.aug!

Postet av Old Boys den 6. Mai 2017

Som vanlig innleder vi old boys sesongen på hytta til styret. Årets "fuck-off" blir holdt lørdag 26.aug. Lag for sesongen 17/18 blir valgt. Mer informasjon om tider og utgifter til mat kommer senere.

Påmelding sendes til Trond innen lørdag 19.august.​Referat lørdag fra 29.4

Postet av Old Boys den 29. Apr 2017

Med hoved-referenten borte p.g.a. besøk i de royale kretser igjen, så kommer referatet fra reserve-referenten.

På en solfylt lørdagsmorgen møtte 16 spillere, i tillegg til mange tilskuere, opp i Tistedalshallen til den tredje siste runden i maratonserien. Antallet tilskuere har økt kraftig i de siste ukene, da det er meget spennende med hensyn i forhold til det å unngå sisteplassen...

Blått lag var suverene i dag, og endte opp med 21 poeng. Rødt endte på hederlige 10 poeng etter å ha måttet låne spillere gjennom runden. Gult lag? Etter en god start, så ramla det litt sammen og de endte på 9 poeng.

Det innebærer at Blått lag rykket i fra i bunnstriden og er nå 11 poeng foran med 2 runder igjen.

Rødt lag er jo som nevnt tidligere klare seriemestere allerede, og var det derfor de manglet over halve laget i dag????

Hos de Gule var det som vanlig høy stemmebruk fra lagets kaptein (Ulf – styret) og han viste gjennom hele runden at stemmen er i orden ! Trond N fikk en liten kakk på leggen i starten, og han måtte innse at det å følge Kjetil gjennom denne runden ikke lot seg gjøre. Dette medførte at det Gule laget måtte legge om noe i forhold til «vanlig» taktikk, men det hjalp nok ikke... da også Dag Morten måtte kaste inn håndkledet midt i runden. Bjørge skyldte på en eller annen vinkel i foten.... og de andre gjorde det de kunne for å karre til seg poeng, men det ble med de 9.

Rødt lag, med flere lånte spillere, slet i noen av kampene, men var også meget gode i andre. Henning som er runda 64 år, løp mye og scorte flere mål ved både å snuble inn ballen og også score «feinschmecker-mål». En kommentar fra Kjetil underveis var at ; «han Henning må jo ha vært en knallgod spiller som yngre....». I følge sikre kilder (Ulf) --> var han ikke det !

Et minnerikt øyeblikk i dag var da Rødt kom 2 mot 1 i en kamp mot Gult, og de ikke klarte å score på første forsøk, men ingen av de andre på Gult jobbet tilbake, så da ble det ropt fra sidelinja etter 10 sekunder ; dere er 2 mot 1 fortsatt.... Men det endte uten scoring.... Må jo igjen også nevne Trond E som tar turen fra Toten, og som alltid er en vanskelig motstander med sin spillestil.

Som sagt så var Blått lag ganske suverene i dag, med alltid løpende Kjetil som spiller klikk-klakk fotball med påfølgende scoringer :-) Når i tillegg alle andre på laget kommer på scoringliste med flere mål hver, så blir det mange poeng. Rune fikk jokket ballen i mål, Espen og Tom Hermann leker seg, og til og med reserve-referenten scorer --> ja, da blir lørdagen bra !


Runden ble igjen avsluttet med hyggelige samtaler om viktige temaer, og Tom Hermann kunne avslutte runden som dagens glade vinner av vinlotteriet.


John Harald

Reserve-referentTippelappen 29.4

Postet av Old Boys den 29. Apr 2017Referat fra 22. 04.

Postet av Old Boys den 22. Apr 2017

Våren er over oss, med tusen gjøremål både her og der, men fortsatt trener TTIFs aldrende talenter på lørdagsmorgenene. Slik var det også lørdag, da 17 heltente spillere møttes til poengfangst i Tistedalshallen.

De Røde var nok en gang best med 17 poeng, et desperat blått lag fulgte med 14 og De Gule måtte nøye seg med 10 poeng. Dermed er det ett poeng som skiller gult og blått i kampen om sølv i serien, noe stemning og innsats klart bærer preg av.

De Røde stilte med et sterkt lag, og her er det kollektivet som gjelder. Det er fælt for referenten å innrømme det, men det er De Røde som minner mest om Europa klokeste lag, nemlig Juventus! Jan F. var tilbake fra lyskeskade, og dermed var rytme og suverent overblikk noe som preget laget.

De Blå skal ha ros for en sterk innspurt. Laget er som sagt desperate, og referenten tenker mer og mer på møtene mot Tveter for noen tiår siden. Jeg sier ikke mer. Minneverdig var i alle fall Rune Ullareds klakk med helen, som førte til matchvinnende scoring mot gult. At han i tillegg på en ydmykende måte klapper Trond N. på skulderen etterpå, viser at han på alle måter har lært å oppføre seg slik man skal gjøre innen toppfotballen.

De Gule har hatt bedre dager, uten at laget var dårlig. Noen ganger har man ikke flyt, og slik var det lørdag. Morten skal ha en ekstra blomst for enorm innsats og fine scoringer. Etterpå skulle han på Sjusjøen for å lete etter Dag Morten. Den tidligere forsvarsklippen prioriterte nemlig formiddagsskirenn istedenfor å hjelpe laget sitt hjemme i Tistedal. Morten lovte å ta opp saken hvis han finner kameraten igjen oppe på fjellviddene.

Helt til slutt var det som vanlig kaffe, og høylytte diskusjoner om hvem som hadde gjort hva på hvilken måte, strømmet gjennom kafeen. Den alltid blide og humørfylte Michael ble dagens glade vinner av vinutlodningen, noe alle syntes var hyggelig.

Bj. N.Tippelappen 22.4

Postet av Old Boys den 22. Apr 2017Referat fra 08. 04.

Postet av Old Boys den 8. Apr 2017

Vi er på vei inn i påsken, men det forhindret ikke 15 konkurranseglade og aldrende talenter fra å møte opp i Tistedalshallen lørdag morgen. Det ble litt av en forestilling, og nærmest som vanlig plukket De Røde flest poeng med 16, mens De Blå og De Gule fulgte opp med henholdsvis 15 og 11. Dermed er det knivskarp kamp om andreplassen mellom De Gule og De Blå. De Gule leder nå med fem poeng når bare få treninger gjenstår.

De Røde hadde ikke sin beste dag, men likevel holdt det til poengseier. Reidar var tilbake, og da er det ikke så mye som slippes til bakover.

De Blå kom sterkt etter en fryktelig start, og det er helt tydelig at frykten for å ende bak De Gule på maratontabellen gjør at uante krefter og ferdigheter blir hentet fram. Kjetil, nå også medlem av den legendariske «gåhjemklubben», herjet mer og mer, og de andre fulgte opp.

De Gule åpnet i stor stil, men det ble tyngre etter hvert. Ulf og referenten er til sammen 126 år, og som forsvarsduo går det litt for mye opp og ned. Trond N. hadde for øvrig dagens flotteste målgivende pasning til Morten I. I presset situasjon med venstre og perfekt underskru på pasningen. Herlig.

Som vanlig var humøret på topp, og for referenten, som spilte alle kampene for gult, og som nå sitter og skjelver av utmattelse, ble avslutningen av formiddagen ekstra positiv da han vant vinlotteriet.

Husk at vi tar fri neste lørdag, og god påske til alle lagkamerater og lesere av referatet.

Bj. N.Tipping 08.04

Postet av Old Boys den 8. Apr 2017

432 rekkerTipping 1.4

Postet av Old Boys den 1. Apr 2017Referat fra 01. 04.

Postet av Old Boys den 1. Apr 2017

Inkludert publikum og støtteapparat møtte 19 mann til sosialt samvær og sportslig kappestrid lørdag morgen i Tistedalshallen. De Røde er fortsatt gode, og klinket til med nye 20 poeng.De Gule, det klassiske laget, var slett ikke verst med 14, mens et blått depressivt lag karret til seg 8.

De Røde var stabile og solide, og var også nøye med å fylle ut laget på en klok måte (lånte Kjetil nesten hver kamp). Henning hamret inn mål etter mål, og mannen fyller 64 år 6. april!

De Gule var som vanlig skaderammet. Styret (Ulf) lå hjemme med magesmerter, Frode hadde en dårlig ankel, Morten en ødelagt legg og Trond N. «murring i muskulaturen». I tillegg til dette hadde Dag Morten vært utsatt for utsvevende livsførsel fredag kveld, og var meget indisponert. Dermed måtte referenten gjøre comeback. Han dunket ballen i taket både titt og ofte, og han måtte til og med oppleve at Henning ydmyket ham med en målgivende tunnel, og det på en selvfølgelig måte! Likevel ble det altså 14 poeng, noe som kan forklares med en fantastisk laginnsats, samt at Trond N. rett og slett var helt fenomenal gjennom hele treninga.

De Blå hadde sine beste spillere på plass, men hadde dagen da alt gikk galt. Det hele endte med at Michael på rødt fintet Rune helt hjem til Ullared før han slo målgivende tunnel. Da var det slutt på tålmodigheten til og med hos Rune! Kjetil var heller ikke noen humørbombe mot slutten av treninga, og vi måtte oppleve at en av de mest sympatiske skikkelsene i sin årsklasse i hele kommunen, forlot hallen i sinne, uten å drikke kaffe!

Dramatikken var ikke over under kaffen. Da presterte Morten I. å helle kaffe i koppen som brukes til å trekke navnelapper, og han drakk visstnok opp tre lapper, som dermed ikke ble med i trekninga. Dag Morten ble for øvrig dagens glade vinner av vinlotteriet, men referenten registrerte et «grøss» da han mottok rødvinsflaska. Bondeanger er det visst noe som heter!

Helt til slutt ble vi enige om at det er trening som vanlig neste lørdag, men påskeaften tar vi fri.

Bj. N:Referat fra 18. 03.

Postet av Old Boys den 18. Mar 2017

19 mann møtte lørdag morgen til trening i Tistedalshallen, og som vanlig gikk det unna, både kroppslig og ikke minst verbalt!

De Gule ble dagens vinner med imponerende 20 poeng, etter å ha vunnet de fem siste kampene. De Røde haltet litt i forhold til vanlig nivå, men endte tross alt på 13. De Blå var klart bedre enn sist, men måtte nøye seg med 10 poeng. Dermed har De Gule passert De Blå i kampen om sølvet i årets serie. Nå blir det en spennende, og sikkert til dels ukoselig avslutning!

De Blå var egentlig slett ikke så verst denne lørdagen. Espen var rene hvirvelvinden, og Rune Ullared viste nok en lørdag tæl og stabilitet. Han er en av dem som forstår at fotball er en kontaktsport, og når han får seg en smell, reiser han seg rett og slett opp og fortsetter som om ingenting er skjedd. Slik skal det være!

Hos De Røde var det mye hoi og skrik, noe som Morten S. i første rekke må ta ansvar for. Dagens flotteste prestasjon var Jan F. sin scoring på hel volley. Slik gjør en spiller med teknikk!

For De Gule ble dette en stor dag. Egentlig er det ganske imponerende, for på laget har vi en kronisk skadet (Morten I.), en nylig amputert (Dag Morten) og Ulf, som jo er som han er.

Likevel er laget i stand til å vinne, uten at alt går på skinner. Denne lørdagen skal både Frode Bjørge og Trond ha ros for enorm innsats og tæl. Frode tok for eksempel løp bakover på banen som han egentlig ikke orket. Han ble bedre og bedre jo mer sliten han ble!

Som vanlig ble litt av hvert tatt opp ved kaffen etterpå. Et tema var det gode spillehumøret til Morten S. Dette er en gutt som virkelig kan kunsten med å løfte medspillerne sine til et nytt nivå. Ellers var både Espen og John Harald misfornøyd med at De Gule (les Ulf) kanskje hadde lagd et frispark under treninga. Kanskje disse to blåingene heller skulle begynne med basketball?

Uansett, helt til slutt ble Frode Z. dagens fortjente vinner av vinlotteriet.

Referenten må også minne om at neste lørdag utgår. Da skal det visst være en slags håndballturnering for bedriftsspillere. Hold formen ved like! 14 dagers total hvile kan ødelegge det meste!

Bj. N.Tipping lørdag 18.mars

Postet av Old Boys den 18. Mar 2017Tipping lørdag 11.mars

Postet av Old Boys den 11. Mar 2017Referat fra 11. 03.

Postet av Old Boys den 11. Mar 2017

Inkludert fysisk og psykisk støtteapparat møtte 20 mann til ny trening lørdag morgen i Tistedalshallen. De Røde – med stø kurs mot seriemesterskapet – overbeviste nok en gang, og var klart best med 25 poeng. De Gule «jafset» inn på De Blå med solide 17, mens nettopp De Blå så vidt klorte til seg 1 poeng.

Det var spennende å se hvordan utenlandsturen vår til Roma slo ut på den første treninga etter utflukten til «den evige stad». Hos De Røde var det særlig Morten S. som var sensasjonelt bra. Han løp rett og slett opp Trond N. hos De Gule, noe som medførte at det ble dødsstille i hallen. Alle forstod at det var et under som skjedde, og referenten tror det har å gjøre med at Morten S. fikk et åndelig løft etter at han vandret rundt i Romas gater både dag og natt.

De Blå var rett og slett skikkelig ute å kjøre. Espen gav alt han hadde mot De Gule i hver kamp, men også han kan «rable». Midt under en av kampene foreslo han – på en ytterst lite vennlig måte – at De Gule burde legge ned laget! Vi får håpe han kommer til sans og samling innen neste lørdag.

De Gule vet man aldri hva finner på, men lørdag var laget fullt av innsats og tæl. Litt spesielt var det å se hvor mye bedre laget ble etter at Dag Morten forlot parketten en halvtime før slutt. Han hadde symptomer på mensiskproblemer. Slik går det når du vandrer hodeløs rundt i Roma i flere døgn, uten tanke på riktig kosthold, samt fornuftig fottøy.

Ellers måtte referenten forlate hallen før trekning av vinlotteriet, men han har fått vite at Reidar, De Rødes store «klippe» i forsvaret, ble dagens fortjente vinner.

Bj. N.Referat fra Roma-turen. 03. 03. - 06. 03

Postet av Old Boys den 7. Mar 2017

Det har blitt en tradisjon i oldboysgjengen at vi drar på tur hvert annet år, og på fredag 03. 03. bar det løs igjen!

Tidligere har vi vært både i Madrid, London og i Edinburgh, men i år slo vi til med utflukt til selveste Roma.

Grytidlig fredag morgen fløy vi av sted fra Gardermoen, slik at vi tidlig på formiddagen var klar til å ta verdensbyen i besittelse. Det ble gjort på ulike måter denne første dagen, før vi møttes til felles middag med bokstavelig talt stormende jubel!

Lørdag var kampdagen, og vi fikk oppleve Roma mot Napoli på olympiastadioen.

Det var fantastisk å studere toppspillere på nært hold. Vi hadde topp billetter, noe John Harald skal ha stor ære av.

Reiseleder Trond N. ble faktisk så inspirert at han har bestemt seg for å starte et nytt lag (rosa eller oransje?). Der skal det bare være «lirare» som han selv (nei, han har ikke mistet forstanden), og i massemedia over hele verden kan dere nå følge med på at han har lagt inn et bud på Napolis Hamsik.

Kvelden ble avsluttet med nok en felles middag, og alle var enige om at vi hadde hatt en fin dag.

Søndag våknet vi til plaskende regnvær, men ingen la seg ned for å dø av den grunn. Vi hadde avtale med Anders Hornslien, som guider nordmenn i både Roma og Toscana, og han foreslo at vi skulle vente litt til sola fikk overtaket, og slik ble det. Dermed fikk mange oppleve en givende omvisning, hvor han på en fremragende måte bandt sammen både gammel historie og dagens Italia. Etterpå var han sammen med oss på lunch, noe som for referenten ble turens gastronomiske høydepunkt! Anders har tidligere vært leder i Skeid i tre år, og han ble godt fornøyd da han som ekstra takk fikk en TTIF-vimpel til å ha på kontoret sitt.

Sent på kvelden var det igjen middag, og denne kvelden skulle det være fire retter. Innehaveren var glødende Lazio-supporter, og også han fikk en vimpel. Trond N. tenker på meste, som den dyktige reiselederen han er!

Mandag var det avreise sent på kvelden, slik at vi fikk oppdaget enda mer av denne fantastiske byen. Ingen var spesielt fornøyd med at flyet ble nesten to timer forsinket, men det ødela slett ikke hovedinntrykket av turen vår.

Vi er en herlig gjeng, med godt humør og innslag av sjarmerende galskap. Turen har ytterligere styrket samholdet, og noen av oss kan til og med ha forutsetninger for å ha mottatt fotballmessige impulser!

Takk til alle som deltok, og det eneste triste var at selve Styret (Ulf) måtte melde forfall på grunn av sykdom. Ikke minst hadde han hatt godt av å studere godt pasningsspill.

Forza old boys, forza TTIF!

Bj N.Referat fra lørdag 25.2

Postet av Old Boys den 25. Feb 2017

23 fornøyde og vinterglade talenter møttes nok en lørdag morgen til dyst i Tistedalshallen, og det ble nok en triumf for det røde laget med 15 poeng. De Blå var ikke langt bak med 13, ett poeng foran De Gule.

De Røde spilte som vanlig bra, Reidar ryddet opp i stor stil i forsvaret, mens Jan F. som alltid fant seg egne rom på banen hvor han kunne briljere.

De Blå kjempet som løver, og John Harald, som gjorde comeback etter et langt sykeleie, satte sannsynligvis rekord i å lage frispark av det lilla slaget. Han presterte også å kalle Ulf (Styret) for hore. Da har vi opplevd det også!

De Gule har vi opplevd langt bedre. Kjas og mas preget laget, og katasrofalt pasningsspill ble det for mye av. Oppsiktsvekkende var det at Ulf forlot treninga 20 minutter før slutt. Et to dagers høydeopphold i Aremark sammen med Harry Jonassen og referenten gjorde at kroppen sa nei. Kunsten å bruke hodet er med andre ord ikke noe som kommer av seg selv – heller ikke for folk som er på vei mot 70!

En annen veteran, som fikk ublid behandling av guttungene i 40-åra denne lørdagen, var Henning. Han fikk heldigvis et plaster på såret da han ble dagens glade vinner av vinlotteriet.

Dermed retter vi oss inn mot neste helgs tur til Roma. Referat følger.

Bj. N.Tipping 25.2

Postet av Old Boys den 25. Feb 2017Tippelappen 18.02

Postet av Old Boys den 18. Feb 2017

432 rekkerMeny forslag til middag søndag 5.mars

Postet av Old Boys den 17. Feb 2017

Søndag 5.mars spiser vi middag hos Fabrizio kl.21.00. Les om eieren og restauranten i linken under.

Har snakket med Fabrizio og blitt enige om to meny alternativer. Velg meny til 30 eller 40 euro og send meg beskjed i løpet av helga. Så er maten klar når vi ankommer på søndagen. De to meny forslaga ligger nederst på sida.

http://www.vg.no/forbruker/reise/reise/her-er-roma...


First menu 30 euro Appetizers: Supplì ( rice ball fried) fiore di zucca ( fried zucchini flower) and bruschetta with tomatoes First course: Bombolotti amatriciana ( tomato souce and bacon) or rigatoni carbonara( eggs and bacon) Second course: Saltimbocca alla romana ( veal meet with ham and butter souce) and roast potatotes Dessert: tiramisù Water, Red or white house Wine ( 1/4 for each person) and coffe.


second menu 40 euro APPETIZERS: carciofo alla giudia ( artichoke fried),suppli,fiore di zucca and frittella di bollito ( fried meatball) FIRST COURSES: half rigatoni alla carcerata ( house speciality with black truffle,mushrooms and cheeses) and half guanciale cipolla e pecorino ( short pasta with bacon,onions and pecorino cheese)

SECOND COURSES: polpette alla romana ( beef meatball with tomato sauce) and involtini ( beef meat rolled) potatoes DESSERT: tiramisu water house wine ( 1/4 for each) and coffeReferat fra 11. 02.

Postet av Old Boys den 11. Feb 2017

Inkludert sportslig og sosialt støtteapparat møtte 19 mann i Tistedalshallen lørdag morgen.

Etter en intens, men humørfylt batalje, endte det opp med De Blå som vinner med 16 poeng.

De Røde og De Gule fulgte opp med 12 hver, med andre ord jevnt og tett.

De Blå viste nok en gang hvor gode de er i kontringsfasen, og etter noen søvndyssende åpningsminutter fikk Kjetil opp dampen, og da går det unna (trøtte ungdommer er jo ofte sånn….).

Dagens fulltreffer var likevel Bjørn Christians. En herlig volleyscoring, tre sekunder før slutt, smalt i veggene, slik klokkerene treff i fotball lyder! Ellers er det bemerkelsesverdig hvilken utvikling Tom Hermann har hatt siden han startet sin innendørskarriere. Slik skjer jo ofte når man får spille sammen med folk på et høyt nivå!

De Røde hadde alle stjernespillerne på plass, men det ble likevel ikke noen suksessfull dag. Slik er jo fotballen, ingenting kan bestilles på forhånd. Referenten husker vel egentlig bare at Michael svømte rundt på parketten og bønnfalte omgivelsene om frispark, helt uten grunn.

De Gule skal være svært fornøyd med dagens innsats. «Motoren» i laget, Trond N., måtte gi seg etter 10 minutter på grunn av hodeløs styrketrening tidligere i uka. Likevel plukket man jevnt og trutt poeng, etter å ha gitt alt. Dagens mest oppsiktsvekkende og skremmende hendelse stod en gul en for, og ikke overraskende måtte det jo være Dag Morten. Han prøvde å spille en pasning til Frode langs «bakken», men en ujevnhet i parketten (!) gjorde at Frode mottok den knallharde kameratpasningen midt i planeten. Rett og slett på grensa til blind vold!

Under kaffen til slutt var det som vanlig de merkeligste temaer som ble tatt opp. Det er ikke lenge til vi skal til Roma, og bekymringer for den og den ble behørig drøftet.

Helt til slutt ble Tom Hermann den glade vinner av vinlotteriet, og alle kunne forberede seg på hjemveien.

Husk: Neste lørdag er det ikke trening. I mellomtida skal alle vedlikeholde kroppen etter beste evne. Det er beskjeden fra styret (Ulf).

Bj. N.Referat fra 04. 02.

Postet av Old Boys den 4. Feb 2017

21 høyt motiverte og humørfylte oldboystalenter møttes lørdag morgen nok en gang til ukas høydepunkt, med både knivskarp kamp om poeng og hyggelig sosialt samvær.

Denne lørdagen var det De Gules tur til å stikke av med seieren, etter en helhjertet innsats. 15 poeng ble fangsten, og De Røde og Blå fulgte tett etter med 14 og 12. Med andre ord: jevnt og spennende!

Det er mange aldersgrupper innen gjengen vår, og av og til er det lett å glemme at vi til og med har noen som er i rask marsj mot de første 70. Denne geriatriske avdelingen åpnet treninga med å få styrket selvfølelsen. Først fintet Jan F. enkelt og greit Kjetil nesten ut i kafeen, så gjorde Ulf nesten det samme og til slutt taklet Dag Morten Kjetil med den største selvfølge. Dette er rett og slett et bevis på at i fotball kan faktisk alt skje.

Hva huskes ellers best fra denne lørdagen? Hos De Røde var Torfinn tilbake, og dermed gikk antall blåmerker hos motspillere opp et par hundre prosent. Ulf hos De Gule ble utsatt for et luftangrep, og det var bare hans egen erfaring med å gjøre det samme, som berget livet hans.

Hos De Blå serverte Tom Hermann oss alle dagens delikatesse. Han scoret et mål som referenten gir opp å beskrive. Typisk for fotballspillere er det jo at alle straks var enige om at dette kommer han aldri til å gjøre igjen!

Alle hos De Gule kan man skrive positivt om denne gangen. Likevel konsentrerer referenten seg om Morten I. Han fullfører trening etter trening i haltende tilstand. En dårlig leggmuskel er uvenner med ham, men han holdet ut. At han i tillegg pøser inn mål, gjør det ikke noe mindre imponerende.

Som vanlig var også kaffestunden etterpå trivelig. De fleste slapper av og legger treninga bak seg, mens noen fortsetter å holde fast på at det ikke var en selv, men en annen, som gjorde noe galt i det og det angrepet som det ble mål av – i feil ende. Slik er fotballen, og slik fortsetter det nok – til evig tid!

Dagens glade vinner av vinutlodningen ble Trygve, som til tross for dårlig kne møter opp på treninga og kaster glans over arrangementet. Det samme gjelder jo også Jan Egil, Yngvar og til og med referenten.

Helt til slutt en viktig beskjed: 18. februar og 25. mars er det ikke trening. 22. april er foreløpig en usikker dato.

Bj. N.Tipping 28.01

Postet av Old Boys den 28. Jan 2017

432 rekker​Referat lørdag 28.1

Postet av Old Boys den 28. Jan 2017

Med 20 morgenglade old boysere til stede ble det en noe spesiell morgen i Tistedalshallen.

Hovedreferenten (Bjørn N) har klatret høyt opp i de sosiale kretser i hovedstaden, og plutselig kan han ikke skrive referat lenger, da han må på sositetstreff med både høytstående næringslivsledere, toppolitikere og til og med representanter fra de royale kretser... Makan til fjas....


På parketten var det de Gules dag, med hele 21 poeng, og Rødt endte opp med sterke 17, mens Blått lag skrapet til seg 1 poeng.....


Det Gule laget hadde historiens største gjennomsnittsalder i forsvarsrekka, men det så ikke ut til å hindre dem... Ikke verst ! I tillegg var Trond N i storfom og fordelte baller som perler på en snor til både Morten, Bjørge og Frode. Frode hadde en ufattelig god start hvor alt gikk inn, men heldigvis justerte han seg selv etterhvert tilbake på et normat nivå ;-)

Bjørge slo for øvrig rundens tunnel på Michael, som ble fulgt opp med scoring... Og undernes tid er ikke forbi – ULF !!! slo jammen en tunnel på Michael han også !!!!!!


Rødt lag? Joda, der dundrer maskineriet videre og selv med ufattelige tunnelforsøk – uten suksess - av Michael, så ser det ut som om de leker seg til seriemesterskapet. Reserve-referenten ble rundlurt en 6-7 ggr, hvor da Michael enkelt også scorer.... Jan F løper ustanselig (finnes en viss likhet med Duracell kaninen), og flere – inklusiv reserverefenten – forsøker til stadighet å stoppe ham. Og vi lykkes til tider, men da med noen ufine midler.... Reidar rydder alltid opp bak hos Rødt, og med Henning tilbake og til og med Morten S i scoringsform så er det nok ikke noe som kan stoppe at seriegullet havner hos de Røde. Det artigste for oss andre er internkommuniksjonen på Rødt lag, hvor ingen – og da mener vi absolutt INGEN – kan mer om fotball enn Morten S ! Ferdig diskutert!


Blått lag? Med et heldig mål, 3 sekunder før slutt i første kamp, så ble det 1 poeng – og der stoppet det ! Absolutt ingenting fungerte i dag, og når nesten ingen orker å flytte kroppen fra A til B, så blir det ikke mye som skjer.... Med Kjetil sendt avgårde på straffe-boot-camp på Beitostølen, og Espen borte – fortsatt sur??? - så ble det tungt for de resterende blå helter. Mulig oppturen for håndballgutta i går ga feil utslag for de Blå i dag? Uansett, til neste helg så blir det kanskje 2-3 andre som må på straffe-boot-camp.... og det dukket til og med opp krav (fra Yngvar) om at det måtte i alle fall være innlagt vann på campen....


Med noen usedvanlige gode diskusjoner etter runden, Ble BJØRGE trukket som dagens vinner av vinlotteriet! Dette er jo nesten en sensasjon, da han for det første ikke har hatt lapp på 4-5 år og samtidig sitter på «feil» bord ! Mistenker en slags ny strategi hos vin-mafian....


Vil avslutte med at det var jammen flere som gjenkjente Ulf (pga barten) fra gamler dager, i en eller flere filmroller fra 1971-73 ! Artig at vi har filmstjerner i troppen.


John Harald

Reserve-referentTipping 21.01

Postet av Old Boys den 21. Jan 2017

432 rekkerReferat fra 21. 01.

Postet av Old Boys den 21. Jan 2017

Nok en lørdag lå Østfolds flotteste idrettsanlegg klar til å ta imot de eldste talentene til morgentrening, og 17 mann benyttet seg av nettopp denne muligheten da de inntok parketten i Tistedalshallen.

Sportslig trakk De Røde på nytt det lengste strået. 16 poeng holdt til en knapp seier foran et gult lag i sterk framgang. De Blå, periodevis på grensa til å være depressive, måtte denne gangen nøye seg med 9.

De Blå har en stolt nær historie, men nå begynner det å røyne på. Ingenting varer jo evig! Godt var det å se at Kjetil i hvert fall periodevis hadde en svart dag, og at Rune Ullared og John Harald brukte storparten av tida til interne diskusjoner, mellom alle fysiske overfall som de selvfølgelig ikke slutter med. Bjørn Christian kjempet som besatt, men alt ble feil. Etter hvert ble han også, av en eller annen ubegripelig grunn, forbannet på Trond N. Likevel, helt på tampen av treninga, lyktes han med å lage årets mål i Tistedalshallen så lang. En mystisk kombinasjon av tunnel og kompliserte helspark endte med at ballen plasserte seg i mål.

Hos De Røde er det mye rart for tida. Flere av spillerne er ofte fraværende. Jobb og selskapelige utskeielser blir brukt som forklaring. Her trengs det nok snart et internt møte. Uansett fikk laget lånt toppspillere treninga gjennom, så neimen om referenten vet: Er det kanskje en plan bak alt sammen?

De Gule, det klassiske laget framfor alle andre, har vært avskrevet tidt og ofte, men kommer alltid tilbake. Samtlige var i støtet, men særlig Trond N. virket skarp, som man nå har begynt å kalle det på «sportsspråket»! Ulf virket 30 år yngre enn han er, og til og med Dag Morten oppførte seg av og til fornuftig. Så vidt referenten har fått med seg, er det i hvert fall første gang han har gått av banen når han har blitt skadet, muligens med tanke på at skaden ikke skal gå ut over laget.

Som vanlig fikk vi en forrykende avslutning med kaffe i kafeen. Uten tvil er nettopp kaffen etter trening ukas høydepunkt, i alle fall for referenten. Denne gangen ble det Bjørn Christian (som i mellomtiden hadde blitt venner igjen med Trond N.), og tippeadministrator Bjørge, som ble helgas glade vinnere.Referat lørdag 14.1

Postet av Old Boys den 14. Jan 2017

Til den andre runden i 2017 møtte det opp 20 optimistiske old boysere, og størst var nok gleden hos reserve-referenten da Kjetil dukket opp og de to siste rundene skulle revansjeres !


Bjørn N skulle plutselig gå midt i treninga og overlot igjen referat-ansvaret til reserve-referenten som stort sett bare husker momenter fra den siste kampen...


Uansett, poengene ble : Blått 20, Rødt 11 og Gult 10, og en gedigen opptur for Blått lag sammenliknet med forrige runde.


Gult lag diskuterer som vanlig mye ! Det ropes både på og utenfor banen, og stort sett til hverandre. Artig for oss andre å høre de meget konkrete og faglige intern-samtalene, og det må nevnes spesielt Bjørges og Trond N's uenigheter om fotball-filosofi i dag ;-) Et annet moment hos de Gule laget er at de er meget positive i de offensive rollene med Morten I og Frode i spissen, mens fra midten og bakover er det motsatt..... (trenger ikke å nevne navn....) Igjen var også Trond N innom feil sport, da han veivet ivrig etter ballen med hendene. I ettertid, ved grundige ettertanker, så skulle vel kanskje Frode hatt et frispark/en straffe eller fler, men det er vanskelig å bedømme alle disse situasjonene der og da ;-)

Rødt lag stilte med kun 4 spillere i dag, og lånte fra Gult og Blått gjennom runden. De hadde vel en OK dag på jobben, og Morten S sin geniale finte på Bjørge, med påfølgende mål, hvor Bjørge var laaaaaaangt ute i pølsebua var rundens definitive høydepunkt. Må også nevne den alltid meget bevegelige Jan F som reserve-refenten til stadighet må takle/felle grunnet manglende evner... Beklager Jan, men det kommer garantert til å skje igjen ;-)

Blått lag var i dag noe helt annet igjen – med Kjetil ! Selv med en halv-skadet Espen, og Jan S som måtte kaste inn håndkle, så ble Blått lag rundens vinner. Det må være at Kjetil tar med seg sin treningerfaring og løfter hele laget til et høyere nivå med mye god assistent-coaching..... Han bøtter for øvrig inn mål, og når Tor Herman også følger opp med scoringer i fleng så blir det mange poeng.


Rune har ordnet Halden bussen til old boys turen til Roma, og det blir 550-600,- pr. person for bussen. Mer info om klokkeslett osv... kommer senere.


Til slutt må jeg vel ta med vinlotteriet som ble gjennomført under gode samtaler etter runden, og selvfølgelig ble det 2 av 3 premier til mafia-bordet ved Morten I og Ulf. Den siste gikk heldigvis til et annet bord - Jan S vant denne. Men IGJEN --> ingen til bordet ved døra mot Femsjøen, og mistankene styrkes ift kartellvirksomheten som mest sannsynlig har pågått i flere år !


John Harald

Reserve-referentTipping 07.01

Postet av Old Boys den 7. Jan 2017

I dag er det levert 432 rekker + lotto. Oppdatert tipperegnskap finner dere her: Tipperegnskap​Referat lørdag 7.1-2017

Postet av Old Boys den 7. Jan 2017

Til årets første serierunde møtte det opp 20 glade old boysere, og det kom tidlig frem at det var flere som ikke hadde opprettholdt formen i de 3 ferieukene vi har hatt siden siste runden i 2016.


Mye julemat, mange sofatimer o.l. ga mange rare utslag denne lørdagen.


Referenten er jo kjent for å ikke overdrive, og i dag var det bl.a de brente sjansers dag.... Alle kom vel ut av tellingen når det gjaldt Frodes, Hennings og Torfinns målsjanser, men at det var et tre-siffret antall er det vel ingen tvil om... Uansett til slutt ble det jo scoringer på alle tre, men Torfinns bom fra 16,5 cm glemmer vel ingen ;-)

I følge Frode er det vanlig at gode spisser trenger flere sjanser på å score, og det har han jo rett i – men at det må hundrevis til for et par mål er vel litt ute av kurs?


Poengene i dag ble 23 til Rødt, 16 til Gult og ynkelige 4 til Blått.


Rødt lag fortsetter dermed trenden fra slutten av fjoråret, og spiller (i blant) flott fotball. Og når Torfinn setter inn «rykket» så parkerer han til og med Rune ! Ellers så kan det vel nevnes at Michael faktisk klarte å slå en tunnel på referenten etter utallige forsøk gjennom noen måneder.... men heldigvis ble han deretter stoppet. Et annet høydepukt var Torfinns og Ulfs nærkontakt, hvor Ulf sannsynligvis har snappet opp et par triks fra Frank Anderssson (den gamle svenske bryterhelten). Ulf var jo i flere brytekamper underveis i dag, så noe må det være.... Uansett var hele det røde laget solide i dag og de seiler i fra på tabellen.


Gult lag? Jo, med Trond N tilbake etter skade og etterhvert Frodes venstrefot (den høyre er og var ubrukelig...) så ble det greit med poeng. Tror noen må minne Trond N på at det fotball vi spiller (forsøker å spille...) og ikke håndball ! Makan til oppførsel !

I tillegg må Trond E sine gjentatte angrep på motspillere tas med, da dette ikke kan fortsette! Reidar fikk seg en lår-elefant 3 sekunder etter situasjonen var avklart og referenten fikk nesten hodet revet av ! Vi vet jo av Trond E har flyttet til Toten, men den røffe Toten-oppførselen må legges igjen hjemme.


Hva med Blått lag? En katastrofe ! Med Espen etterhvert på benken slet laget med mye i dag. Vi er usikre på om Espen gikk og satt seg på grunn av skade eller om han rett og slett ble sur.... men vi tror det siste ! Referenten hadde vel sin dårligste dag på banen på flere år, og det sier ikke lite..... Uansett, èn opptur var 2 stk 40 meters pasninger fra Bjørn Christian som henholdsvis Tom Herman og Yngvar satte i mål. Den første var spesielt artig da det kun var igjen 0,9 sek av kampen mot Gult og det ble uavgjort.


Runden ble avsluttet med kaffe og vinutlodning som Christian og Reidar vant (igjen - ingen på bordet mot Femsjøen.... så mistankene om vin-mafiaen ble styrket – og spesielt når det ble sett flere lapper på gulvet under bordet igjen !!!).John Harald / reservereferent