Referat fra 27. 04.

Postet av Old Boys den 27. Apr 2019

Tidlig lørdag morgen. Klokka er ti på sju, og det er på tide å komme seg til Tistedalshallen for å oppleve ukas kroppslige og kulturelle høydepunkt. Ute er det blomstring og harmonisk, akkurat som dikteren skildrer det når han skriver om at “det våres, ja det våres mellom bjørker og hegg”. 

Etter hvert kommer treninga i gang, og 20 staute fotballtalenter i alle aldre inntar hallen, og det er snart slutt på alt som har med harmoni å gjøre. Vi går nemlig inn i sluttfasen av den lange sesongen som begynte i september, og det er et seriemesterskap som står på spill. De Gule vinner nok en trening, med 16 poeng, fulgt av De Røde med 14. De blå serielederne karrer til seg bare 8 poeng, og leder nå bare med 18 poeng når to serierunder gjenstår.

Det er ingen tvil om at De Blå har blitt skjelvne de siste ukene. Selv om laget av og til slår til med tekniske delikatesser i angrepsspillet, hjelper ikke det når det er “byssan lull” bakover på banen. Sindige folk begynner også å miste hodet. Et eksempel er den ellers så stødige Frode Z. som lørdag skjelte ut John Harald på det groveste. Er Frode den nye lederen av “rableklubben”?

De Røde hadde kun 4 mann på plass, men fikk låne Jan F. og Tom Hermann fra De Gule. Dermed ble rødt lag modent og klokt, for fotballklokskapen under treningene springer først og fremst ut av det gule miljøet som er dyrket fram gjennom mange tiår!

De Gule hadde en tung åpning, men avsluttet i stor stil. Referenten er altfor sympatisk til å nevne at alt snudde da Dag Morten måtte forlate arenaen på grunn av en besværlig lilletå. Dagens innsatsblomst går til Morten I., som gang på gang knuste all motstand inne i motstanderens forsvarsfelt.

Dagens virkelige blomsterbukett går uansett til Trygve, dagens dommer, som måtte oppleve skrik, skrål, vræl og diverse ufine kommentarer. Han kommer for å hjelpe oss, folkens, og det er ikke lett å være dommer når flere både hallusinerer og hører stemmer ute på parketten. 

Hvem ble så dagens vinner av det berømte vinlotteriet? Rune Ullared slo til, og en langvarig applaus runget gjennom kafeen. Rune er et bevis på at popularitet ikke bare oppnås gjennom sportslige kvaliteter, men at man kan komme langt ved å være en hyggelig fyr!

God helg til alle!


Bjørn N.


0 Kommentar

Tipping 27.4

Postet av Old Boys den 27. Apr 2019


0 Kommentar

Referat fra 13. 04.

Postet av Old Boys den 13. Apr 2019

Seriespillet går mot slutten i alle store ligaer i Europa, og en av dem er maratonserien for oldboysgjengen i TTIF. 20 mann møtte til kamp om avgjørende poeng lørdag morgen, og det hele ble en jevn og tett affære. De Røde vant med 15 poeng, mens gult og blått lag fulgte med 14 og 12. Dermed ser det ut til at De Blå skal ro serieseieren i land, men ingenting er helt avgjort ennå. De Gule vaker i sivet!

De Blå reddet seg i land lørdag med en god innspurt, og alle midler var tydeligvis tillatt. Fredelige og sympatiske gutter som Trond E. og Hasse var plutselig ikke til å kjenne igjen, og Kjetil på gult skal være glad for at han kunne forlate hallen med helsa i behold. Dagens blå øyeblikk var likevel da John Harald scoret mot gult lag. Det er nemlig lenge siden han har gjort noe positivt i det hele tatt, så dette unner vi ham.

De Gule åpnet i stor stil, men personlige feil ødela muligheten for å korte ytterligere inn på De Blå. Hans Petter viste stor kampvilje, men også evne til å rable. Han ba for eksempel Michael om å holde kjeft fordi Michael ønsket seg et fortjent frispark.

De Røde plukket voldsomt med poeng mot slutten, spesielt etter at Torfinn hadde gått hjem litt før tida. Michael var dagens mest variable spiller. Han er god, men samtidig forferdelig jålete på banen. Han misset for eksempel en vidåpen målsjanse fordi han skulle score på en ekstra elegant måte. 

Til slutt var det vinutlodning, og pendleren fra Kapp på Toten, Trond E., vant en fin flaske til å roe seg ned med i den stille høytida vi nå går inn i. Det blir 14 dager til neste trening, folkens. Kos dere, og lad godt opp, for etter påske skal alt avgjøres!


Bj. N. 


0 Kommentar

Tipping 13.4

Postet av Old Boys den 13. Apr 2019


0 Kommentar

Referat fra 06. 04.

Postet av Old Boys den 7. Apr 2019

Tema: Tur til Sverige!


Da Halden ble grenseområde mellom Danmark/Norge og Sverige i 1658, ble ladestedet Halden et livsfarlig sted å bo for befolkningen. De neste årene angrep Sverige, og folket måtte tåle ufattelige lidelser. Nordmennene svarte med stygge hevnaksjoner inne i Sverige, noe vi sjelden snakker særlig høyt om.

Nå er det gudskjelov andre tider, og lørdag opplevde oldboysgjengen i TTIF norsk-svensk kulturutveksling på sitt beste! Vi besøkte fotballvenner i Trollhættan, og vi kunne ved midnattstid vende tilbake til Halden og Tistedal i en oppløftet stemning, og med styrket tro på menneskeslektens framtid.

Først tok vi toget kvart på ni om morgenen. Alle rakk toget, selv om Hasse ankom perrongen samtidig som toget parkerte. Etter å ha hygget oss i selve byen, startet fotballturneringen klokka to, og vi stilte med to og svenskene med ett lag. Følgende kunne et par timer etterpå titulere seg som både nordiske og europeiske mestere:

Bjørge, Ulf, Tom Herman, Hasse, Frode, Anders, Trond N. og referenten.

Det hele ble en herlig fight, og jeg kunne nevne mange kostelige situasjoner. På fremmed parkett måtte vi finne oss i litt andre regler, blant annet skulle vi plutselig ha en keeper i mål. På vinnerlaget stod Ulf i mål for første gang, og datoen var ikke hvilken som helt, men 66-årsdagen hans. Etter å ha hatt saltstøttetendenser den første kampen, avsluttet han med noen helt avgjørende inngripener, ja faktisk også med en tunnel på Michael. En annen oldis, Jan F., scoret for øvrig hele seks mål, og han fulgte senere opp som en klar vinner på banketten. Våre svenske venner var helt fantastiske mot oss, og Pelle fulgte oss rundt hele dagen, og passet på at vi ikke gikk oss bort. Etter turneringen var vi på spa i samme bygning, et fantastisk anlegg med seks idrettshaller! Sverige har fortsatt noe å lære oss! Vi avsluttet på et hyggelig utested med nydelig mat, rikelig med drikke og dype samtaler om det meste! Halv elleve kjørte vi buss hjem, og da vi stoppet utenfor Kongens Brygge ved halv ett-tiden, var alle enige om at dette hadde vært “en højdare” , og at vi selv er en makesløs gjeng!

Helt til slutt må vi takke Trond N. som er Europas beste reiserarrangør. Uten han hadde vi ikke fått oppleve denne superdagen. La meg til sist sitere noen linjer fra en gammel landeplage, fra dansebandet Gluntan. De minner oss på hvor heldige vi er, og at vi må glede oss over at vi har hverandre:“La oss leve for hverandre

og ta vare på den tid vi har

la oss leve for hverandre

livet selv vil gi de rette svar.”


Bj. N.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline