Referat fra 30. 03.

Postet av Old Boys den 30. Mar 2019

Så kom den siste lørdagen i mars, og 20 fotballkamerater møttes som vanlig til dyst og hyggelig sosialt samvær. For fjerde lørdag på rad var De Gule best, denne gang med 17 poeng. De Røde fulgte med 14, mens serieledende blått lag nok en lørdag kom sist med 11.


Denne lørdagen hadde De Blå alle guttungene på plass. Hasse har vært sendt på høydetrening i tre uker, men neimen om det hjalp. Etter hvert kom motgangen, og mange av de lovende talentene tuslet rundt på parketten med et kroppsspråk preget av dyp fortvilelse og mismot. John Harald markerte seg etter en kamp, da han foran hver gul spiller viste fram noen merkelig tegn med den ene fingeren. Referenten råder ham til å finne fram Vidar Sandbecks vise Menuett i mai for å finne igjen harmonien i sinnet. Kunsten har reddet slike som ham før…. .

De Røde var gode, men er ikke strategisk dyktige i forsvarsspillet. Anders var som vanlig i perlehumør, og han klarte til og med å late som han var like blid da han svidde en gigasjanse to sekunder før slutt. Ellers fikk Rune kranglet til seg et mål som ganske sikkert var hands, for det er ingen som har lår som går helt opp til skuldrene.

De Blå, sikkert guidet gjennom forestillingen av lagleder Ulf, spilte som vanlig smart og med gammeldags italiensk forsvarsspill. Slik blir det resultater av. Dagens situasjon var likevel Dag Mortens enorme tabbe som resulterte i mål for motstanderen. I garderoben etterpå var alle enige om at dette var den verste tabben i europeisk fotballhistorie, og muligens også resten av verden! Svekket dette selvtilliten til den amputerte forsvarskjempen? Det skal nok mer til, og dette er både en styrke og svakhet når vi snakker om denne tistedalslegenden.

Til slutt var det kaffe, og en annen fotballegende i Halden, Jan F., vant dagens vinlotteri, for andre gang på sju år! Vel fortjent, for en stor playmaker i tiår etter tiår.

Neste lørdag skal oldboysgjengen spille i utlandet, nærmere bestemt i Trollhættan, der andre oldboysspillere skal måle krefter med oss. Denne kulturutvekslingen er det Trond N. som har fått i stand, og dette fortjener han stor ros for! Selvfølgelig blir det et eget referat fra denne turen, og alt som skjer, både på banen og utenfor, skal ut på verdensveven. Det må alle merke seg.

God helg videre!


Bj. N.


0 Kommentar

Tipping 30.3

Postet av Old Boys den 30. Mar 2019


0 Kommentar

Referat fra 23.03.19

Postet av Old Boys den 23. Mar 2019

Denne lørdagen er det bare de gule som har grunn til å være fornøyd med, samtidig som de rød og blå må glemme den så snart som mulig og heller komme sterkere tilbake. Rødt og gult lagt stilte bare med henholdsvis 3 og 4 spillere i dag, Rødt klarte bare å skrape sammen 3 mann, så da ble det bokført 0 poeng før vi i det hele tatt hadde inntatt parketten.

Gult lag hadde som vanlig mer enn nok folk på plass (hvor mange er de egentlig??), så de fikk en god start på lørdagen med 21 poeng. Kjetil var både høyt og lavt i dag og var hovedarkitekten bak suksessen for de gule. Blått lag som måtte hjelpe rødt lag med utlån av 2 mann til kampene mot gult orket ikke å karre til seg mer enn 7 poeng. 

De blå og rød skal ha skryt for innsatsen, men vi må nok innse at formen til de fleste av oss ikke strekker til når vi må spille nesten hele tiden.

Det er nå "bare" 35 poeng som skiller blått og gult lag på toppen av tabellen med 5 treninger igjen. Gult lag er skikkelig i støtet om dagen, og blått lag har falt litt sammen, så spenningen vil vare helt til siste trening 12. mai.

Dagens vinutlodning ble vunnet av den eneste av oss som ifølge seg selv aldri har laget et eneste frispark, Dag Morten. 

Vel møtt igjen neste lørdag til ny kamp om viktige poeng!

Reservereferent Frode


0 Kommentar

Tipping 23.3

Postet av Old Boys den 23. Mar 2019


0 Kommentar

Tipping 16.3

Postet av Old Boys den 16. Mar 2019


0 Kommentar

Referat fra 16. 03.

Postet av Old Boys den 16. Mar 2019

Hva er “det gode liv”? Det er det sikkert mange meninger om, men for referenten er en del av det å kjøre ned bakken til Tistedalshallen, og samtidig skotte ut på den blikkstille Femsjøen når klokka er sju hver lørdag morgen! Slik var det også denne lørdagen, og inne ventet Trond N. og Ulf med nytrukket kaffe. Morten dukket opp noen minutter etterpå, og dermed var ukas høydepunkt i gang for alvor. Totalt var vi 23 som møtte opp, og slik pleier det jo å være.

Da vi telte opp poengene etterpå, hadde De Gule 17 poeng, mens De Røde fulgte med 12. Serielederne, De Blå, endte nok en gang sist med 10. Kan det fortsatt bli kamp om seriemesterskapet?

Hos De Blå rullet heller ikke denne formiddagen ballen slik den skulle. Forsvaret var slett ikke pottetett, og det hjalp lite at Trond E. slet som en hest på topp. Han reiste for øvrig halv fem om morgenen fra Kapp på Toten for rekke fram i tide, noe som gjør han til en figur som kunne vært med i Norge rundt. En som spilte godt, var Frode Z. Han fylte 50 år denne dagen, og vi alle ønsker ham hell og lykke på ferden videre. 

De Røde var i bra slag, men det strakk ikke helt til. Frank dyttet Morten I. i parketten, og braket som fulgte minnet om pælingen som foregår oppe på det nye Brattåsfeltet. Etterpå lagde Frank årets selvmål, etter at Jan F. hadde servert en målgivende pasning det var umulig ikke å score på. 

Hva så med dagens vinnerlag, De Gule? Her er det en fin miks av alle typer spillere. Vi har teknisk begavede typer som Jan F. og Kjetil, murbrekkere som Hans Petter og Morten I. og i tillegg flere som er på grensen til å være positive og hyggelige, uansett hvordan det går. Dagens øyeblikk for referenten var da han byttet ut Hans Petter med seg selv, og fikk et langt og uforståelig blikk tilbake. Slikt må eldre folk finne seg i, og man trøster seg med at det kan jo hende at guttungene får bedre vett etter som åra går!

Så var det kaffe til slutt, og dagens heldige vinner av vinlotteriet ble Jan Egil, som til tross for at knærne er helt ubrukbare, møter opp for å være en del av “det gode livet”.

Helt til slutt vil jeg sende en hilsen til rødt og blått lag, fra det klassiske gule, et lite trøstevers dere kan komme dere gjennom helga med:

“Hvila dine trøtte føtter

Vandringsveien har vært lång

Luta deg tilbaks i halmen

Sovna til din egen song”


God helg til alle!


Bjørn N.


0 Kommentar

Referat fra 09. 03.

Postet av Old Boys den 9. Mar 2019

Mars er mars, og lørdag morgen var plutselig preget av våt snø med vanskelige kjøreforhold. Det påvirket ikke frammøtet til oldboystreningen i det hele tatt, for 23 glade gutter var på plass da kampen om poengene startet etter først å ha drukket kaffe. For andre helg på rad var De Gule best. Hele 18 poeng oppnådde det klassiske laget, mens rødt og blått humpet etter med 16 og 8. 

De Blå er inne i en blindgate. Nå er det stang ut, etter å ha kjørt karusell med alle for en måned siden. Slik er det med fotballen. Se bare på Real Madrid! De blå guttungene prøvde alt, til og med å sette Frode Z. i forsvar, uten at det hjalp i det hele tatt. 

De Røde var solide, og Torfinn og Michael brukte alle midler for å oppnå det de ville. Michael ble taklet av referenten (som straks fyller 64), og utbrøt at han skjønte ikke at det var mulig å bli så dårlig. Slik driver man psykisk krigføring der i gården. Ellers var stemningen god hos De Røde, og mangel på raserianfall kom nok av at Rune Ullared hadde dratt på fjellet.

De Gule er litt av et lag. Lørdag var verken Ulf eller Dag Morten spillbare, men begge var på plass for å støtte de andre. Ulf var stødig lagleder, mens Dag Morten kastet glans over arrangementet. Iver var gjestespiller, og han er fremdeles en talentfull gutt med masse fotball i bena. Morten, Bjørn Christian og Bjørge viste fram de beste utgavene av seg selv, mens Kjetil var helt suveren. Til og med referenten hadde en bra dag, helt til han fikk selvtillit. Da gikk alt over styr, og han ble plassert på tribunen. 

Hva så med dommeren? Trygve er i fin utvikling. Han må være den dommeren som er mest ulik den han var som spiller. Nå er han både ettertenksom og sympatisk!

Som vanlig var det kaffestund, og det er fint at folk tar seg tid til dette. Her kan triumfer nytes, og misforståelser oppklares. I tillegg er det jo vinutlodning, og denne gangen var det referenten som var den heldige. Det var i hvert fall ikke noen bestemannspremie!

God helg til alle!


Bj. N.


0 Kommentar

Europacupspill i Trollhättan lørdag 6.april

Postet av Old Boys den 2. Mar 2019

Lørdag 6.april skal vi igjen på vikingtokt til Trollhättan. Avreise fra Halden stasjon kl. 08.46. Framme i Trollhättan kl. 10.07. Etter en tur innom bolaget blir det lunsj på O`Learys. Usikker på om Dag Morten slipper inn, så lurt om du tar med egen matpakke.

Fotballcupen starter kl.14.00 og avsluttes kl. 16.00. Etter fotballen blir det spa og pizza før vi tar toget hjem kl.20.02.

Hver enkelt kjøper selv togbillett. 

Påmelding til europacupeventyret gjøres på sms til Trond(92290809) innen 16.mars


0 Kommentar

Referat fra 02. 03.

Postet av Old Boys den 2. Mar 2019

Toppidretten er i vinden om dagen, med fantastiske norske prestasjoner i VM, men hver gang oldboysgjengen møtes i Tistedalshallen snakker vi også om toppfotball. Sannsynligvis er det her byens beste fotball spilles, mens sola langsomt stiger opp på lørdagsmorgenen.

Slik var det også lørdag, og det klassiske gule laget viste at det fins et liv etter døden ved å vinne serierunden med 16 poeng, tett foran De Røde med 14 og de blå serielederne med 13.

Etter tre måneders fravær på grunn av ribbensbrudd var John Harald på plass igjen, og både han og lagkameratene var nok usikre på hvordan dette skulle gå. I første kamp slo han til med en slepen teknisk langpasning som resulterte i scoring, noe som gikk rett til hodet på ham. Uansett var det fint å ha ham tilbake på parketten, selv om det blir mange frispark ut av det hele.

På rødt lag dukket det opp nok en “comebackkid”, nemlig Iver. Han har hatt problemer med bakfoten, men gjennomførte lørdag kampene stødig, og uten smerter. Velkommen tilbake. Ellers var det oppsiktsvekkende å se en Rune Ullared som bare var blid, og som nesten ikke lagde frispark. Her har det skjedd noe de siste fjorten dagene.

De Gule, med åtte spillere på plass, hadde en eventyrlig formiddag. Kjetil scoret etter årets fineste raid, og det sier ikke lite! Det er ingen overdrivelse at vi her snakker om Messi- klasse! Morten viste tæl ut av en annen verden da han lot målstolpen kjenne hva en målscorer ønsker seg, mens Hans Petter vant nesten alt av dueller. Helt i andre enden av skalaen har vi referenten. I treningas siste kamp presterte han å gjøre tre målgivende tabber i løpet av to og et halvt minutt, før han ble geleidet av banen. I garderoben etterpå overhørte han at lagkameratene snakket om eget rom på det nye Bergheim. 

Helt til slutt var det kaffe og vinutlodning for 22 gode kamerater. Her var det Anders som ble vinneren, til stor applaus. Dermed var det slutt for denne gang, og referenten ønsker alle en riktig god helg!


Bj. N.


0 Kommentar

Tipping 2.3

Postet av Old Boys den 2. Mar 2019


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline